reklama
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
My tez zyczymy udanej imprezki, szkoda ze nie moge dolaczyc, no trudno moze kiedys :-)
Hallo czy wszystkie kobitki pojechaly na Majowke???????? bo taka cisza ze a tak na marginesie to ponoc maja tam neta i ktoras miala zabrac kompa to mogly by dac znac .
A ja mam pytanie, ktore mnie nurtuje czy dziecko w takim wieku jak nasze moga spac w kojcu???przez dluzszy okres czasu??? chodzi mi o to,ze jak pojedziemy na dzialke na kilka nocek lub dluzej to zeby nie zabierac łózeczka tylko zeby spal w kojcu a na dnie rozlozyc koc.co o tym myslicie????? cholerka mamy awarie Miki wylał z bulelki cała herbate do łóżeczka wszystko mokre i on tezlece przebiersc wszystko a jego za uszy i do pralki:-):-):-)
A ja mam pytanie, ktore mnie nurtuje czy dziecko w takim wieku jak nasze moga spac w kojcu???przez dluzszy okres czasu??? chodzi mi o to,ze jak pojedziemy na dzialke na kilka nocek lub dluzej to zeby nie zabierac łózeczka tylko zeby spal w kojcu a na dnie rozlozyc koc.co o tym myslicie????? cholerka mamy awarie Miki wylał z bulelki cała herbate do łóżeczka wszystko mokre i on tezlece przebiersc wszystko a jego za uszy i do pralki:-):-):-)
Puk, puk pamięta mnie tu jeszcze ktoś?
Przyszłam się pochwalić drugą fasolą :-) i podpytać, czy któraś z Was ma problem z tzw "buntem dwulatka"? U nas się zaczeło z dwa miesiące temu i w sumie to niezłe piekiełko mam w domu , Maksio jak był najgrzeczniejszym dzieciaczkiem tak teraz próbuje wymuszać wiele rzeczy, niestety autoagresją. Help
Blanes marnotrawna
Przyszłam się pochwalić drugą fasolą :-) i podpytać, czy któraś z Was ma problem z tzw "buntem dwulatka"? U nas się zaczeło z dwa miesiące temu i w sumie to niezłe piekiełko mam w domu , Maksio jak był najgrzeczniejszym dzieciaczkiem tak teraz próbuje wymuszać wiele rzeczy, niestety autoagresją. Help
Blanes marnotrawna
Byliśmy dziś z Piotrusiem u fryzjera (fryzjerkowo.pl). Świetna sprawa :-) Salon w całości stworzony z myślą o dziecku, zamiast fotela ruchomy samochodzik, przed lustrem ustawione telewizorki w ramkach z pluszaków, zapodane bajki, fryzjerka w kolorowym wdzianku, wszędzie zabawki - no super :-) I najważniejsze - wszyscy przygotowani na histerie, nastawieni na robienie cyrku, byle dać radę ostrzyc :-) Udało się, ale musiałam potem wziąć prysznic, bo sierść Młodego miałam nawet w staniku Ale za to wygląda już nie jak szyszkowy dziadek ;-)
szkoda ze na tej mojej wiosce nie ma takiego fryzjera - chociaz wątpie czy mały dałby się zbajerować .......
Krzysia obcinam sama nożyczkami, bo maszynki się bał. Zresztą ja tez nie umiem obcinać maszynka, na Boze Narodzenie zrobiłam dziecku prezent w postaci łysego z tyłu głowy. Potem obcinałam go podczas kąpieli, wiercił się okrutnie, wiec wygladało to tak ze łapałam kosmyk gdzie się dało i ciachalam. Tym razem efekt był taki ze miał "schody" na całej głowie - aż mój ojciec stwiedził zebym juz dała spokój zeby mu włosy odrosły....Za to teraz zaczyna wyglądac jak leśny dziadek. . A strasznie mi się marzy taki jezyk u młodego
Gośka a moze Ty w ciązy jestes???? Ciągle tylko"zmeczona" i "zmeczona".....;-)
Oj Blanes marnotrawna - rzeczywiście długo Cie nie było.... należa sie porządne kopniaki w tyłek. :-)
Gratki z powodu fasolki!!! Dołączyłas do Kotka, Esi, Szopki i niedawno Jolki.:-) Na forum może być pustawo bo akurat w ten łikend dużo dziewczyn spotyka się na I Zolcie Czerwcówkowym (tak sobie nazwałam ;-)).Apropos budntu dwulatka to zjawisko powszechne, troche ostatnio na ten tamat dziwczyny pisały. Ja tam na razie nie narzekam, ale mój mały to ze wszystkim do tyłu był Jakis specjalnych histerii nie przezywamy aleza to fochy to umie strzelać porzadne ...
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Esia-wow ale fryzjer; nawet nie wiedzialam ze takie uslugi w ogole istnieja. Poddalas mi pomysl, musze poszukac takich bajerow bo poki co sama obcinam Alusie no i szczerze powiedziawszy roznie to wychodzi.
Blanes-gratulacje !!! gdzies Ty sie podziewala tyle czasu? Pisz co u Ciebie.
Emmila-no to masz zlote dziecko. Ala czasami daje takiego czadu ze mam ochote sie zapasc pod ziemie Staram sie wszystko tlumaczyc spokojnie, powoli i 150 razy nic mi innego nie pozostaje
Gusia-nie wiem jak wyglada Twoj kojec ale jesli sie nie zawali i bedzie mu wygodnie to czemu nie?
Blanes-gratulacje !!! gdzies Ty sie podziewala tyle czasu? Pisz co u Ciebie.
Emmila-no to masz zlote dziecko. Ala czasami daje takiego czadu ze mam ochote sie zapasc pod ziemie Staram sie wszystko tlumaczyc spokojnie, powoli i 150 razy nic mi innego nie pozostaje
Gusia-nie wiem jak wyglada Twoj kojec ale jesli sie nie zawali i bedzie mu wygodnie to czemu nie?
Olla
Melowa mamusia:)
CZesc blanes!
To teramin masz na styczen?
Gratulacje
Kreche masz u mnie mega dluga ale pewnie jak juz bedziesz w domku siedziec to zawitasz na dluzej,no chyba ze Ci sie znudzilysmy ...
U mnie bunt dwulatka jakos niezauwazalny,powiedzialabym ze Ameli jest teraz duzo grzeczniejsza,ma swoje histerie ale radzi sobie z nerwami...zaczelam ja sadzac w konciku i teraz jak wyje to sama tam sie chowa .
Po tak dlugiej nieobecnosci to pewnie nie wiesz co poisac ale pomalutku zalapiesz bakcyla
Emilla no musisz sie wybrac z dzieckiem do fryzjera,nie znecaj sie juz heheh
Izunia jak zyjesz? Buziaki:*
No...dzwonilam wieczorkiem wczorajszym do dziewczyn ))
Trzezwe jak swinie,no ja nie wiem czemu sie tak obijaly
Humory dopisywaly pomimo deszcu,sniegu i minusowej temperatury heheh
Odspiewaly mi piekne ''sto lat'' budzac w ten sposob wszystkie diabelki ktore daly niezle czadu na swietlicy Nieee dziatwa sie nie obudzila cale szczescie
Zal mi dupe sciska ze nie moglam jechac ale...nie ma tego zlego,moze ktoras jeszcze zdecyduje sie przyjechac w lipcu do Karwii ,pomyslcie...
Dzisiaj swietuje moje wczorajsze urodziny,przychodza kolezanki na wyzerke i popijawke a potem wybywamy na miasto potancowac tra la la ))
Kupilam sobie mega obcisla kiece i szpile kilometrowe hihi a Janka skreci hehehDD
To teramin masz na styczen?
Gratulacje
Kreche masz u mnie mega dluga ale pewnie jak juz bedziesz w domku siedziec to zawitasz na dluzej,no chyba ze Ci sie znudzilysmy ...
U mnie bunt dwulatka jakos niezauwazalny,powiedzialabym ze Ameli jest teraz duzo grzeczniejsza,ma swoje histerie ale radzi sobie z nerwami...zaczelam ja sadzac w konciku i teraz jak wyje to sama tam sie chowa .
Po tak dlugiej nieobecnosci to pewnie nie wiesz co poisac ale pomalutku zalapiesz bakcyla
Emilla no musisz sie wybrac z dzieckiem do fryzjera,nie znecaj sie juz heheh
Izunia jak zyjesz? Buziaki:*
No...dzwonilam wieczorkiem wczorajszym do dziewczyn ))
Trzezwe jak swinie,no ja nie wiem czemu sie tak obijaly
Humory dopisywaly pomimo deszcu,sniegu i minusowej temperatury heheh
Odspiewaly mi piekne ''sto lat'' budzac w ten sposob wszystkie diabelki ktore daly niezle czadu na swietlicy Nieee dziatwa sie nie obudzila cale szczescie
Zal mi dupe sciska ze nie moglam jechac ale...nie ma tego zlego,moze ktoras jeszcze zdecyduje sie przyjechac w lipcu do Karwii ,pomyslcie...
Dzisiaj swietuje moje wczorajsze urodziny,przychodza kolezanki na wyzerke i popijawke a potem wybywamy na miasto potancowac tra la la ))
Kupilam sobie mega obcisla kiece i szpile kilometrowe hihi a Janka skreci hehehDD
Olla wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Baw się dobrze, a nóżek tylko nie połam ;-):-)
Gusia mój Czarek od paru miesięcy śpi w kojcu (bo z łóżeczka wychodził, a i trzeba je było dla młodszego przygotować, a do spania na dużym łóżku okazał się jeszcze za mały) z tym że dokupiliśmy mu lepszy materac. Myślę że na kilka nocek śmiało możesz mu kojec wyłożyć kocem i się chłopak wyśpi.
Blanes - wszelki duch... gdzieś ty się podziewała? Gratulajce zafasolkowania! Na kiedy masz termin?
Co do butu dwulatka to Czarek daje nam ostatnio nieźle w kość (trochę też z powodu narodzin młodszego brata). Od paru dni wdrażamy metody dyscyplinowania z książki "Język duwlatka" i jakieś tam efekty zaczynają być widoczne. Jak chcesz to mam wersję elektroniczną, mogę przesłać. Samo tłumaczenie niestety u nas nie działało, trzeba było wdrożyć chwalenie i nagradzanie pozytywnych zachowań i karanie złych. I oczywiście najważniejsza jest konsekwencja i wspólny front obrany przez wszystkich opiekunów dziecka.
U nas dziś nocka dobra - Tymek zakasłał dwa razy i głosik ma już mniej chrypiący -robimy mu inhalacje i modlimy się by się nie pogorszyło. Ale miałam ogromnego stracha bo lekarka na wizycie na wypadek zwiększonego kaszlu lub innych niepokojących objawów wypisała nam skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc.
Gusia mój Czarek od paru miesięcy śpi w kojcu (bo z łóżeczka wychodził, a i trzeba je było dla młodszego przygotować, a do spania na dużym łóżku okazał się jeszcze za mały) z tym że dokupiliśmy mu lepszy materac. Myślę że na kilka nocek śmiało możesz mu kojec wyłożyć kocem i się chłopak wyśpi.
Blanes - wszelki duch... gdzieś ty się podziewała? Gratulajce zafasolkowania! Na kiedy masz termin?
Co do butu dwulatka to Czarek daje nam ostatnio nieźle w kość (trochę też z powodu narodzin młodszego brata). Od paru dni wdrażamy metody dyscyplinowania z książki "Język duwlatka" i jakieś tam efekty zaczynają być widoczne. Jak chcesz to mam wersję elektroniczną, mogę przesłać. Samo tłumaczenie niestety u nas nie działało, trzeba było wdrożyć chwalenie i nagradzanie pozytywnych zachowań i karanie złych. I oczywiście najważniejsza jest konsekwencja i wspólny front obrany przez wszystkich opiekunów dziecka.
U nas dziś nocka dobra - Tymek zakasłał dwa razy i głosik ma już mniej chrypiący -robimy mu inhalacje i modlimy się by się nie pogorszyło. Ale miałam ogromnego stracha bo lekarka na wizycie na wypadek zwiększonego kaszlu lub innych niepokojących objawów wypisała nam skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc.
Szopka-Sciskam mocno kciuki aby skierowanie bylo niepotrzebne.
Olla-Baw sie dobrze i oby nie za dobrze w tej kiecce i szpilkach
Blanes-Gratki za fasolkowania, na kiedy masz termin? a co do buntu dwu latka och nawet niechce mi sie pisac(myslałam ze wychowywanie jest o duzo łatwiejsze) i jeszcze jak " pomagaja" w tym szwagierka,szwagier, tesciowa,i tesc to jest wesolo-"Ksiadz swoje, Ministrant swoje" istny Cyrk.
Co do kojca to kaj znajde zdjecie na kom.to wkleje i zerkniecie na niego;-)i tak myslalam, ze moze materac z lozeczka bedzie pasowal i by bylo ok,musze sprawdzic.znalazlam wklejam.:-)
Olla-Baw sie dobrze i oby nie za dobrze w tej kiecce i szpilkach
Blanes-Gratki za fasolkowania, na kiedy masz termin? a co do buntu dwu latka och nawet niechce mi sie pisac(myslałam ze wychowywanie jest o duzo łatwiejsze) i jeszcze jak " pomagaja" w tym szwagierka,szwagier, tesciowa,i tesc to jest wesolo-"Ksiadz swoje, Ministrant swoje" istny Cyrk.
Co do kojca to kaj znajde zdjecie na kom.to wkleje i zerkniecie na niego;-)i tak myslalam, ze moze materac z lozeczka bedzie pasowal i by bylo ok,musze sprawdzic.znalazlam wklejam.:-)
Załączniki
reklama
Hej dziewczynki:-)
Gusia ja też myślę, że porządny materac do kojca i będzie ok
Olla udanego wieczoru:-)
Blanes gratulacje zafasolkowania:-):-)
Szopka mam nadzieję, że Tymuś nie rozchoruje się. Trzymam kciuki za Jego zdrówko
Przepraszam, że nic więcej nie napiszę, ale bardzo mnie boli dzisiaj głowa. Nie wiem czy to przypadkiem nie przez tą pogodę:-(. Co chwila się chmurzy i ciągle wieje
Miłego dnia;-)
Gusia ja też myślę, że porządny materac do kojca i będzie ok
Olla udanego wieczoru:-)
Blanes gratulacje zafasolkowania:-):-)
Szopka mam nadzieję, że Tymuś nie rozchoruje się. Trzymam kciuki za Jego zdrówko
Przepraszam, że nic więcej nie napiszę, ale bardzo mnie boli dzisiaj głowa. Nie wiem czy to przypadkiem nie przez tą pogodę:-(. Co chwila się chmurzy i ciągle wieje
Miłego dnia;-)