reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Dzagud - wiesz - zestawik mi sie podoba... kolor nie koniecznie - ale to zalerzy od gustu i od umeblowania calej reszty pokoju. Wydaje mi sie jednak bardzo funkcjonalny :tak:

reklama
Kurcze to ja dziekuje Bogu ze Murmelia spi do 9-9.30.Wczesniej wstawala nawet o 11.Dla mnie 5 czy 6 to srodek nocy i nie wiem czy dalabym rade cokolwiek zrobic o tej godzinie.
Dzagud-taki zestaw rzeczywiscie wyglada na bardzo funkcjonalny .Ale ja bym wziela z zwyklum kolorze.Ten niebieski mi sie nie podoba.

Cześć dziewczynki:-)
Elmaluszku Wiki już całkowicie zdrowa:tak::tak:
Emmila zdjęcia obejrzane:-) Widać, że majówka udana;-)
Aniajw ja też jestem pod wrażeniem jaka Twoja Nati mądra córeczka:-)
Jola dbaj o siebie, a 80cm w pasie to niedużo;-)Pamiętam jak w ciąży się kiedyś zmierzyłam to miałam 100cm:szok::szok: Później już nie patrzyłam ile mam:no: Teraz wyglądam jak przed ciążą:-)
Gusia dzisiaj humor już chyba lepszy? Zdrówka dla Mikiego:-)
Anielap ja bym chyba zakrzyczała te dzieci bawiące się kijami:angry::angry: Ostatnio jakiś obcy pies zaczął do nas dolatywać i skakać na nas. Ja dostałam takiej nerwicy, że szok:szok: Na całe szczęście nie wybuchłam, ale właścicielowi zwróciłam uwagę, że pies powinien być na smyczy. Boje się obcych psów...
Dobrze, że ząbek już nie dokucza:-)
Agik ja wierzę, że jeszcze w tym roku się obronisz:-)
Anni trzymam kciuki, żebyś znalazła fajny lokal:-)
Esia, Anni kurde bardzo wcześnie macie pobudkę. Kiedyś pewnie się to zmieni;-) Wiki wstaje między 8 a 9, ale dzisiaj nie spimy już od 6:30:szok: Na szczęscie teraz usnęła i liczę, że pośpi minimum 2godz.:tak:
Dzagud meble Black Red White mam i chwalę je sobie:-) Ten zestaw podoba mi sie, z tym że ja bym brała ten drewniany:tak:
I tak sobie myślę o Madzi i o łóżku piętrowym:-) Miejmy nadzieję, że nie przyjdzie Jej do głowy sprawdzanie jak fajnie skacze się z góry;-)
Kotek, Esia super się Wasze młodsze dzieciaczki rozwijaja:tak:

Dzisiaj u nas piękne słoneczko, więc jak tylko Wiki się obudzi to zmykamy na spacer:-)

Dzagud, mebelki fajne, ino niekoniecznie w tym niebieskim kolorze :sorry2:, ładniejsze drewniane:tak:
Fajnie, że sobie gniazdko będziecie urządzać:tak:, ja też z utęsknieniem czekam, na nowe meble w salonie i ławę, ale dopóki Wojtuś z uwielbieniem po wszystkim maluje i ogólnie niszczy to się jeszcze wstrzymam z tym co mam:dry:

My już po pierwszym spacerze, ciepło bardzo:szok: Wojciu kima, a ja miałam plan wziąć się za sprzątanie, ale się tak zmordowałam na spacerze, że tera nie mam siły:zawstydzona/y:
Na razie odpoczywam przy kompie :zawstydzona/y:;-)

Dzagud-Mi osobisciesie podoba sie ten kolorze drewna (ten niebieski nie jest brzytki ale do mnie jakos nie przemawia(choc mam bzika na tle tego koloru,ale juz mi powoli mija)wybrala bym ten w drewnie a dlatego,ze nie bedziesz juz miala narzuconego koloru,dodatki, kolor scian itp) i tak jak dziewczyny pisza zestawik jest funkcjonalny.Ale to juz zalerzy od gustu.;-):-)

A Miki mi spi (spal 9-9.30) a przez chorobe 7-8 i chodze nie przytomna a jak by mi sie budzil 5.30:szok: to wogule jak lunatyk bym chodzila, bo tak jak pisze Elmaluszek to srodek nocy:tak:

Hej!!!
Dzagud my to chyba telepatycznie się łączymy, bo właśnie chciałam się zapytać Was o opinię o meblach dla Jacka :-D z tych mebli co ty chcesz to lepsze bez niebiseskiego ;-)
A ja upatrzyłam sobie zestaw indiana na ostatniej stronie. Potrzebujemy na pewno szafę, komodę i łóżko. I teraz mam dylemat czy kupować z tego zestawu, czy może kupić Jackowi jakąś sofę (tak żeby koledzy mieli gdzie siadać) i do tego poszukać sosnowych mebelków??? Maks i tak będzie miał sosnowe łóżko i ma już sosnową komodę, a pokój będą mieli razem.

No i doczekałam się!!!:angry: Mnie też padł komp, tyle że w pracy...:sorry2: Najpierw mi ze dwa razy wywaliło na jakiś "blue screen", ale jakoś zalogowałam się z powrotem. Dobrze że mi podpowiedzieli żeby jakieś ważne rzeczy sobie przerzucić z dysku lokalnego na sieciowy - zdążyłam ze zdjęciami....:-) I wywaliło na amen - ile razy próbuję się zalogować od razu pada.:angry: Teraz usiadłam sobie do kompa kolegi którego akurat nie ma, to przynajmniej do końca dnia się nudzić nie będę...:dry:A komputerowiec będzie dopiero w poniedziałek. Mam nadzieję że to jednak nic poważnego.:-(

A co do mebla, to pierwszy raz nie jesteśmy zgodne, bo mnie się ten niebieski podoba.:-D Pewnie i tak się skończy na tym sosnowym, bo faktycznie bardziej pasuje i o inne efekty kolorystyczne nie trzeba się martwić, ale podoba mi się niebieski.;-)Wydaje mi się bardziej dla dziecka, bo ten sosnowy to taki "dorosły" jest.:tak:
Jolka, a który to ten zestaw indiana, bo znaleźć nie mogę?
Kingug, Magda skakać nie będzie, co mam nadzieję, bo dla Niej przeznaczamy niskie piętra i będzie mieć zakaz włażenia do Weroniki.;-)Mam głupią nadzieję że się szybko wspinać nie nauczy, ale w razie czego jakieś zabezpieczenia się porobi.:-D

Dzagud ja bym kupila ten drewniany bez koloru.. Tak jak piszesz teraz Weronice bedzie się podobać bo dziecięcy, ale za pare lat (szybko zleci), będzie chciała inny. Podobnie zrobiła moja siostra jak córa była mała to kupili jej meble właśnie z dodatkami niebieskiego, podobne do tego, tylko cały komplet ze szafą i szafeczkami. No i teraz juz jest pannica duża 18 -stka stuknie na przyszły rok i ona chce inne meble bo te dodatki jej się nie podobają, a mebelki nie zniszczone chociaż już mają dobre 10 lat.

A i dziewczyny dzięki za koplementa o mojej Natalii:tak:, faktycznie jest mała mądralińska:tak: i umię mnie podejść, jak czasami jej na coś nie pozwalam lub nie chce wziąźć na ręcę, to podejdzie do mnie stanie obok spojrzy do góry , zrobi maślane oczy (jak ten kot w shreku, pamiętacie?:blink:) i powie "pjooosiee" z naciskiem na "siee":-)

reklama
A ja wlasnie wrocilam z poszukiwan. Kurcze mam troche dylemat.

Pierwszy lokal - super! Stan slicznusi w takim wiktorianskim stylu i nie drogi - 100 za tydzien - co nie zle. Na zewnatrz jest miejsce na 2-3 stoliki (no myslalam o kafejce w ktorej tez bede cos sprzedawac - te moje organiczne rzeczy). Problem tylko taki, ze nie ma W OGOLE zaplecza. I gdzie towar trzymac?:szok:
No i kuchnia mala - a jak ma to byc kawiarnia to raczej wazne...
Lokacja super - excluzywna dzielnica 2 minuty od morza...

Plus dochodzi problem bo ja przeciez prowadze firme wysylkowa i myslalam, zeby 2 w jednym - a tam miejsca nico...:-( Szkoda...

Drugi - juz nei tak uroczy i ...dzielnica mi nie odpowiada tak choc ruchliwa droga...
Za to Wieeeelki - cena 125 na tydzien - nie jest zle.

Przemysle, ale chyba jeszcze bede szukac. Kurcze ten 1 mi sie widzial :blink: Szkoda, ze tak malutki...

No nic zmykam do pracy...:tak:

Do góry