reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Miśki moje kochane ja latam jak z piórem, bo co chwilkę się okazuje że o czymś nie pomyśleliśmy. Wczoraj jeszcze musiałam dodrukować trzy zaproszenia dla rodziny przyszłego (pan w drukarni się dziwnie patrzył że na 5 dni przed ślubem hihi), zapomniał sobie biedactwo ;-). Wczoraj też wybierałam bukiet ślubny u znajomej, będzie w tonacjach pomarańczowych róże + tulipany (takie postrzępione nazywają się rococo :tak:). Dzisiaj chodziłam z siostrą za bielizną i dodatkami i byłam też na ostatecznej przymiarce sukni :-). No jutro henna brwi, i odbiór winietek, w czwartek ostatnie zakupy, w piątek manicure i panieński i tyle chyba mam do zrobienia. :-D

Mam nadzieje, że się nie rozchoruję. W Kraku normalnie wiosna, tylko że taka pogoda jest zdradliwa, łatwo coś złapać. Trzymajcie kciuki żebym nie szła zasmarkana na własny ślub.

Dzagud: ostatnio poszłam do empiku w galerii krakowskiej po papier pakunkowy. Oczywiście musiałam po zakupach zahaczyć o kibelek, bo dziecko przecież skacze mi po pęcherzu, a godzina bez kibelka to cud :-D. Wróciłam do domu i oczywiście zabrałam się do pakowania prezentu dla siostrzenicy, a tu hehehhe okazało się, że zostawiłam całą tubę ozdobnego papieru w kiblu galerii :zawstydzona/y:. Może być taki przykład alzheimera czy mam podać więcej :-D?

Kotek07 jak nastój lepszy? Storczyki piękne, miałam sobie zrobić z nich bukiet, ale wyszedłby strasznie ciężki no i potwornie drogi ;-).

niuni, monia12 wracajcie do zdrowia biedactwa.

asylan śliczna córka, niesamowite ma oczy. To po tobie? Skąd w ogóle mieliście pomysł na takie imię dla niej, jest bardzo oryginalne. No chyba że w Au to normalka :-).

dorotka ty jak zawsze o mnie pamiętasz, dzięki wielkie i moc buziaków :-)

Blanes! 3mam kciuki by wszystko było tak jak sobie wymarzysz :-) pogoda zapowiada się podobno ładna, oby tylko humory dopisały :-D

dzwoniłam przed chwilą do gin. nakaała leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć. poza tym można brać syrop Drosetux i *spam*. a i homeopatyczne oscillococcinum jest wskazane. poza tym czosneczek, miodzio i cytrynka. dziś zrobiłam też syropek z cebuli. tzn. robi się ;-)

łóżeczkowe buziaki

Blanes to widzę że wszystko już dopięte na ostatni guzik:-).
U mnie samopoczucie lepsze jak i komputer sprawny. Mój mąż powiedział ze zablokuje mi tą stronę niedługo, bo pierwsze co robię po przebudzeniu to włączam komputer, kiedyś to było nie do pomyślenia:tak: .
Wszystkim dziewczynom które są przeziębione życzę
DUŻO ZDRÓWKA!:-)

Kotek! Cieszymy sie ze jestes spowrotem cala i zdrowa!!!

orchidee PIEKNE. Kiedys mialam w domu taka super duper dostalam od szefowej i kurcze wykonczylam ja w tydzien. One chyba potrzebuja mega troski i nie latwo je utrzymac...a szkoda sa piekne. Wiec, podziwianie mi ich na odleglosc musi wystarczyc.

dziewczyny kurujcie sie!!! Nie chorowac mi tu! to rozkaz ;-)

Dzięki Anni za miłe przywitanie :-).
Ja też uwielbiam orchidee, mam juz dwie, a ponieważ w czwartek jest Dzień Kobiet i akurat tu w sklepie maja byc w czwartek juz zacieram ręce :-).

No niestety ja sie rozlozylam na dobre. Co prawda nie mam temperatury ani nic ale cala noc nie spalam bo sie dlawilam jakby flegma i chrzakalam. Tym doprowadzilam meza do tego ze musial pojsc spac do innego pokoju:-D . Nawet do pracy dzis nie poszlam:sick: . Pije herbatke z cytrynka, litry mleka z miodem i ta cebule jeszcze dzis musze zrobic. mam nadzieje ze do jutra mi minie i bede mogla wrocic do pracy bo chcesz zaoszczedzic sobie dni na po porodzie. najgorszy jest moj glos a wlasciwie jego brak bo wcale mnie nie slychac jak mowi:-( .
Kotek orchidee sliczne!
Asylan coreczka bardzo ladna! ma sliczniutkie oczka!!! Wklej jeszcze pare fotek, moze z toba co?!
Dziewczyny trzymajcie sie zdrowo by was nie dopadlo tak jak mnie, ja niestety nie mialam wyjscia, pol pracy chora wiec jak moglabym sie nie zarazic?!

mi doszło jeszcze 38 st gorączki.... mam nadzieję,że się obejdzie bez antybiotyku....

reklama
niuni, monia w tej chwili pod kołderkę i wyzdrowieć proszę!!!
monia czytałam, ze na cytrusy nalezy uważać, bo pomimo zawartości wit C, wychładzają organizm, spróbuj dodatkowo herbatę z plasterkiem imbiru albo z sokiem z malin
niuni ponoć przy takiej temperaturze pomaga doprowadzenie się do spocenia, czyli trzeba wymoczyć nogi w gorącej wodzie przez 10 min, założyć potem skarpety, wypiś herbatę z sokiem malinowym i do wyra... przebieraj piżamę, jak będzie mokra i z powrotem do wyra. I nie wychodź z niego dopóki nie przejdzie. no a jak już będzie tragedia to paracetamol jest bezpieczny

Do góry