reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Agiczku,Izunia,Tosiunia no mozecie foszyska walic i po zadku mnie kopac:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ta cala milosc do Was poprostu juz mi sie nie miesci w glowie i wypiera imiona,fakty....:-p:-Dno ja nie wiem jak moglam o Was zapomniec,a tak sie glowilam,niestety glowisia juz nie ta :-) i mam nadzieje ze mi wybaczycie (i cala reszta ktorej nie wymienilam jeszcze a pewnie wkrotce mi sie przypomni:sorry:)

Toska ja tez nie zrem po 18 ale tak mnie skreca kole 20 ze hej:happy::baffled:

Izunia no ja tez kiedys musialam usunac jednego zeba i choc calkiem z tylu to jak babinka sie czulam i szybko polecialam koronke wstawic.Ja mam bardzo szeroki usmiech i raz na zdjeciu ujzalam czerniejaca czelusc zamiast szostki to bieglam do dentysty az sie kurzylo:-D:-D:-D

Ze prace super znajdziesz to nigdy watpliwosci nie mialam...sliczna ,madra,wyksztalcona,bystra....zaden pracodawca ci sie nie oprze:tak:

Agik milego spaceru:-) w promieniach slonka.
Wojciu sliczny i chyba lubi piesze wedrowki...

U nas tez nocka srednia z powodu katarku splywajacego do gardziolka,kaszlala i wiercila sie.
Ja tez nie pospalam ale mam zamiar odbic sobie po poludniu...

A u nas krowki sa w Lidlu(polskie,ciagnace i ponoc pyszne) ja nie jadlam ale J sie zazera na potege:)

Ostatnia edycja:
reklama
No witajcie w ten piękny poranek.:-)
Tomek był wczoraj u lekarza i okazało się że szkarlatyny Madzia nie ma. Lekko zaczerwienione gardziełko + zakitowane uszy i jakąś wysypkę. Lekarka kazała iść do laryngologa na wydłubanie kitu, bo to ewentualnie może Magdę boleć. A wysypki kazała nie ruszać że to uczuleniowe. Trochę się wkurzyłam, bo lekarka z Centrum Damiana a żadnych konkretów nie przedstawiła.:eek: I coś czuję że następne wizyty mnie czekają jak to nie minie. Weronika za to do zdrowia dochodzi i jest nadzieja na zakończenie przygód.:baffled:

Esiu, należy się 2 dni na opiekę w roku bez względu na ilość dzieci niestety.:baffled: I jak nie wykorzystasz to przepadają, nie przenoszą się na rok następny.

Na razie tyle, tyż ni mom weny.
Buziaki.:-D

Dzień dobry dziewczynki:-)
Olla jeszcze ja, jeszcze ja:-D:-D:-D
Esia też wiem o dwóch dniach opieki, a jak jest się cały rok na urlopie wychowawczym to mąż u siebie w zakładzie pracy składa wniosek, że w tym roku on skorzysta z tych dwóch dni:-) A i zapomniałabym: pamiętasz to podanie co Ci wysyłałam o tym TK, ja już kasę dostałam:happy::happy: I już wydałam:zawstydzona/y:
Gusia, Dzagud, Olla dla Waszych chorowitków dużo zdrówka:tak:
Izka egzamin to napewno zdasz:tak::tak::tak:
Toska współczuję bólu i mam nadzieję, że szybko minie:tak:
Agik miłego spacerku:-)
U nas dziś piękne słoneczko:-)Uwielbiam taką pogodę, aż chce mi się żyć:tak: Jeden spacer już zaliczony, następny popołudniu:-) Buziaki dla wszystkich;-)

Esia ja nie pomogę:no:

Iza napewno zdasz egzamin, ale dobrze mieć taki plan B, wtedy z większym luzem podejdziesz do testów, a zdasz napweno - mówię ci to ja wróżka Tosia;-)

Dzagud dobrze, że to nie szkarlatayna. A co do wysypki Staśko też ma od kilku dni czerwone krostki. Na początku myślałąm, że to uczulenie, bo miał tylko na jednej rączce, ale we wtorek zobaczyłam, że pojawiły mu się na dłoniach. Dwa dni temu była u nas pediatra, stwierdziła, że to jakiś wirus, podałą jakąś nic mi nie mówiącą nazwę po łacińsku, i kazała podawać tylko clemastinum. Powiedziałą, że zazwyczyj takiej wysypce towarzyszy gorączka i lekkie przeziebienie, ale my najwidoczniej przechodzimy ją w wersji lajtowej. Więc może Madzia ma to samo:baffled:

Olla wybaczam, wybaczam:tak: jak mogłabym Tobie nie wybaczyć:-D Co do niejedzenie po 18.00 to u mnie kryzys przychodzi o 22.00:-p Zdrówka dla synowej

My własnie wróciliśmy z zoo. Stasiowi ze zwierzątek najbardziej podobał się traktor:-D, a w całym zoo najfajniejszy był plac zabaw.
Ale fajnie było, trzy godzinki na słoneczku, zasnął mi w samochodzie i nie obudział się nawet jak go rozbierałam i pieluchę zmieniałam:baffled: Kurczę mogłam mu obciąć paznokcie:laugh2:.

Ja się zaraz przebieram w panią dyrektor ;-) i lecę do biura testować nowych lektorów (i nowe lektorki dla tych co by miały jakieś skojarzenia - olla, Esia;-):-D)

Miłego dnia wszystkim:-)

Eeeeee Toska...czemu pozbawiasz mnie frajdy skomentowania :confused2:,prawie sie ucieszylam czytajac o testowaniu lektorow:-p

Fajnie dzien dzisiaj spedziliscie,
my w domu,nawet na ogrodek nie wychodzimy tak nieprzyjemnie jest dzisiaj,no i ten katar....

Stasko prawdziwy,rasowy facet tylko samochody i zabawa mu w glowie:-)

a ja melduję, że wczoraj w żłobku Ant zrobił nam płaczliwą histerię :sorry: nie chciał jechać do domku, chciał zostać z dziećmi :tak::laugh2:

TOSKA no chłopak jak to chłopak ;-) tylko auta i zabawa w głowie :-p

ANIELA pierwszy wyjazd rowerkiem ... eeee, młody pedałować nie chciał, kierować tym bardziej i po kilku minutach stwierdził, że chce iść na nogach :laugh2: rowerek pchała mama :tak:

pierwsza jazda Anta ;-) Lala (Laura) pchała, a panicz się rozsiadł ;-)
dsc3974.jpg

aleeee pogoda super ;-)

Ostatnia edycja:
Toska, współczuję zębów (nie lubię, nie lubię...:baffled:) i mam nadzieję że już lepiej.:tak:Wiesz co, zastanowiłaś mnie z tym wirusem... A nie mówiła Ci lekarka gdzie ta wysypka może występować? Bo Magda ma najwięcej na cipci i to wygląda jak małe krostki - niektóre z białawymi czubkami nawet (choć to może od kremu?). Faktycznie zupełnie inaczej niż szkarlatyna Weroniki. Do tego ma też takie jakby "skupiska" wysuszonych grudek na brzuchu. To jest blade i tak jakby kropki się w jednym miejscu zebrały i zrobiły plamkę. Nie wiem nawet jak to wytłumaczyć. W każdym razie lekarka obejrzała i kazała nie ruszać bo to uczuleniowe. Ale skoro do tego i gardło jest lekko zaczerwienione????:confused2: Tylko u nas oczywiście jak zwykle gorączki brak.:wściekła/y:

Ale u nas pogoda!!!:-DWłaśnie wyskoczyłam z roboty żeby odebrać nowy dowodzik (czyli już oficjalnie jestem Bródnowszczanką;-)) i kupić prezenty dla Weroniki na jutro. Kolega mnie zawiózł samochodem i myślałam że padnę z gorąca....:szok:

Ja na chwilke bo lecę dalej sprzątać.
Dzisiaj wkońcu poszliśmy na dwór:-):-):-), jaka była radość, normalnie piszczała z zachwytu. A jak powiedziałam że dziś idziemy ajci, to szok szybko poleciała po ubranie i kazała się ubierać, nic nie było ważne, nawet kremem posmarować się dała(zawsze uciekała). Aż miło było patrzeć na tą radość:tak:.
W nocy coś mi dziś marudziła, nie spała od 1-ej do 4-ej, chyba ząbki dokuczają.

Uciekam, życzę wszystkim udanego dzionka i miłych spacerków.

reklama
Dzień dobry,
my też już zdążyliśmy zaliczyć kilka godzin na słoneczku, Czarko wybiegał się z dzieciakami i padł jak kłoda w łóżku, a ja zaraz idę paść koło niego.

Izka na pewno poradziłaś sobie świetnie w rozmowie, ale życzę ci byś zaliczyła testy i spełniała się jako pani farmaceutka. Trzymam mocno kciuki!

Toska
za twoje "testy" też trzymam kciuki - byś miała w czym przebierać ;-)Super taki wypad do zoo w powszedni dzień pewnie jest tam całkiem przyjemnie bo nie ma tych dzikich tłumów co w weekendy?

Dzagud, Olla, Aniajw zdrówka dla waszych dziewczynek by zaczęły wreszcie korzystać z wiosny.

Olla, Esia sprawdziłam na mapie, że my na wakacje jedziemy do wioski o rzut beretem od waszej Kurwi, tylko nie pamiętam w jakim terminie będziecie się tam urlopować? My jedziemy na początku sierpnia do Dębek (o ile z dziatwą będzie wszystko ok) Miło by było się spotkać..:-)

Wczoraj byłam na IP na Madalińskiego skonsultować wyniki ostatniego posiewu w którym wyszła mi tym razem E.Coli :baffled: -bo mój gin gdzieś znikł na trzy tygodnie, a lekarka która dzwoniła w jego zastępstwie kazała mi przyjechać po receptę na lek, tyle że jak potem spojrzałam w google to zapisała mi specyfik na grzybicę:eek:. Dobrze że pojechałam do szpitala bo ustaliłam jakie będzie postępowanie ze mną i dziabągiem przy porodzie ze względu na te bakterie i przy okazji potwierdziłam że zabieranie się w tym momencie za leczenie tej E. Coli tym bardziej czymś co na nią nie zadziała nie ma sensu bo i tak podadzą mi antybiotyk przy porodzie, a jeśli nie zdążą na 4 godziny przed urodzeniem to Tymek też dostanie antybiotyk i zrobią mu posiewy by sprawdzić czy złapał jakąś bakterie ode mnie.Więc jestem spokojniejsza wiedząc, że nie muszę walczyć o taką procedurę a jedynie dopilnować by wszystko zrobili o czasie.:tak:No i od dzisiaj dajemy synowi zielone światło na rodzenie się.

Miłego weekendu wszystkim!

Ostatnia edycja:
Do góry