reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Zdróweczka wszystkim chorowitkom!!!

Umieram na ból zęba... Byłam we wtorek u dentysty, dzisiaj też i nadal boli... mam zapalenie "czegoś tam" i może mnie boleć jeszcze przez tydzień. Prochy nie działają:no:

Wczoraj byłyśmy na szczepieniu i mamy super dobrą wiadomość. Zuzanka porządnie przybiera na wadze. HUUUUURRRRRAAAA!!!!! 400gram w tym miesiącu. Zaczyna nadrabiać zaległości:tak:

Boli, boli, boli.....

Jeszcze raz zdróweczka dla wszystkich.​

reklama
Pierwszy raz moja Zu poszła spać bez kąpieli... Aż mam wyrzuty sumienia już że taka niedobra jestem:-(
Zębisko pulsuje jak cholera, męża nie ma, no i nie dałam rady...:-( Umyłam jej tylko buzię i sisię... I położyłam spać. A ona tak uwielbia się kąpać... I zasnąć teraz nie może. Słyszę jak się kotłuje w łóżeczku...​

Anielap no pieknie Zuzia przybiera!Ciesze sie stroszniscie razem z Toba:-)JA Amelki nie kapie codziennie,Kapiemy sie 4 razy w tygodniu a ''myju myju''kazdego nie kapielowego wieczoru w zlewie kuchennym.Siedzi na golasa ,nogi ma w zlewozmywaku,polewa brzuszek ciepla woda i tak szoruje brzuchol....ale z taka pasja ze az sie jej boje heheh;-):-DNie smutaj,nie zrobilas dziecku krzwdy.Musi sie Zu przyzwyczaic ze czasem nie ma kapieli i to jet wygodna dla nas,bo czasem jestesmy chore,zmeczone i nam tez sie nalezy odpoczynek i juz!:tak:

Hej dziewczyny:-)
Jakiś debil wierci w ścianie :szok: No ku..as jeden!!! Już stałam w drzwiach gotowa ruszać i rozerwać na strzępy, ale... przestał. Jego szczęście. Tu mieszka naprawdę dużo rodzin z małymi dziećmi ;-)
Ja ostatnio w takiej samej sprawie interweniowałam u sąsiadki, która wprowadziła się w październiku i od tego czasu ma remont:szok: Było to jakieś dwa tygodnie temu w sobotę, ja przyszłam ze spaceru i chciałam Wiktorię położyć spać a tu wiercenie. Raz, drugi, trzeci, dziecko wyje ja wqr.... na maksa:angry::angry::angry::angry: Biegnę tam i mówię, że u nich ten remont trwa już dosyć długo i że ja mam małe dziecko i mogliby chociaż przez godzinę nie wiercić, ona do mnie że ona nie chce ze mną zadzierać i że chce to już skończyć.... Ja tam jej jeszcze powiedziałam kilka słów, zrobiło się nieprzyjemnie, no trudno wyszłam na jedze. Ale dwie godziny spokoju były. Wiki się wyspała i ok. Kurde ja nie mam nic przeciwko remontom, ale jak planuje się dłuższy remont to można się jakoś dogadać z sąsiadami, że np. od godz. 13 do 14 jest cicho. No nie tylko ja mam małe dziecko. Muszę pomyśleć o budowie domu, ale najpierw zagram w totolotka żeby było za co budować:-D
Anielap nie zazdroszczę bólu zęba:-(Od razu mi się przypomina jak miałam wyrywaną ósemkę, brrrrrrrrr. Ja już wolę poród niż ból zęba:tak:
Izka, Agik dużo zdrówka:tak:
Dzagud mam nadzieję, że jutro na kontroli okaże się że dziewczyny zdrowe. Powodzenia:-);-)
Olla ja uważam że jesteśmy usprawiedliwione że mamy celulit, bo urodziłyśmy dzieci. Przynajmiej ja tak sobie tłumaczę:-D
Muszę Wam powiedzieć, że w tym tygodniu byłam z Wiki u lekarza, bo zobaczyłam u niej na szyi taką małą kuleczkę. Wpadłam w panikę, ale lekarka mnie uspokoiła i powiedziała, że to węzełek i że bardzo dużo dzieci tak ma:-)
Dobranoc:-)

ANIELA pannica nadrabia :tak: super!

zdrówka dla chorasków
małych i dużych!​

melduję, że mimo płaczliwości w czasie drogi do żłobka, Ant ładnie i spokojnie wszedł na salę żłobkową, i mama bez płaczu poszła do pracy :-D wczoraj pani Ewa powiedziała, że było super :tak: banana mam w gębie ;-) i ładnie je, i ładnie się bawi, i ładnie gada ze wszystkimi :laugh2: od poniedziałku na pełne 8 godzin ;-) jeśli zdrówko da radę :dry: katar się pojawił, gorączki brak, kaszlu brak, tylko ten katar :dry: ponoć dzieci żłobkowe mają ciągły katar, więc mam nadzieję, że to to ;-) chorób nie chcę i nie przyjmuję :zawstydzona/y:

dzisiaj odbierają ze żłobka Anta dziadki ;-) zalecę, by babcia pediatra obejrzała dokładnie Anta ;-) na 17 jest spotkanie klubu mam i tak bardzo bym chciała z Antkiem pójść :sorry2:

OLLA ja też muszę się za siebie wziąć :zawstydzona/y: na wakacje ładnie schudłam, ale później za bardzo sobie pozwalałam i znów jak maciora wyglądam :wściekła/y: za tydzień mam w planach pracę nad sobą ;-) po urodzinach :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
witajcie Kochane 1 w 1 :-):-):-):-):-)

dziękuję Asiuni - Gingeroskowi za wklejenie mojej wypowiedzi o powitaniu w domku :-):-):-):-) i za informacje o porodzie i wklejenie Igorka :-):-)

nadrobiłam Was ;-);-) nie chciałam tak bez wiedzy co u Was wchodzić

dziękuje pięknie za wszystkie gratulacje :-D:-D:-D

Dzagud: przykro mi z powodu szkarlatyny - jak miałam 6 lat tez to przechodziłam :crazy::crazy: przyniosłam z przedszkola
dużo zdrówka dla WAS !!!! aaa dziś wychodzi priorytetem płytka do Ciebie

u nas super, Igorek to złote dziecko jak i Krzyś :-):-)
je idealnie - co 3 a czasem nawet co 4 h (i to w nocy te 4 h :-):-))
nie ulewa jak Krzyś ... może i kolki nas ominą ... no ale jakby jednak były to mamy już dwa Infacole kupione

u nas jest moja mama - ale dzisiaj jedzie, bo się nudzi :-D:-D
skoro złote dzieci to co ona ma mi pomagać ...
specjalnie zmiany nie odczuwam w domu, tyle co cyca dam, przewine dodatkowego bobaska "bez dupki" :-D:-D z pachnąca mlekiem kupką i luzik
pracuje normalnie do środy

mój mąż jest ze mną w domu - zajmuje się Krzysiem - Krzyś w 7 niebie

przychodzi do brata, dotyka raczek, uśmiecha się do niego
jak karmię siedzi obok mnie i opiera sie o mnie plecami, więc go wtedy głaszczę i mówię do niego dużo i wsio gra ;-);-) nie jest obrażony

a fascynują go raczki Igorka i paluszki :-):-)

Pirzonku no sielanka!Cudnie i oby tak dalej:-)Gratuluje Ci jeszcze raz cudnego bobaska i dzielnego,madrego,kochajacego starszaka!!!!:tak:Aha i oby ''nuda''Was nie opuszczala:-D:-D:-D

Gingeros,no Antonek to dzielny facet,ledwo co z brzucha to wyskoczylo a juz taki zuch do zlobka chodzi bez uronienia lezki.Swietny chlopak!!!:-):tak:(te pare w aucie sie nie licza:-p)

Dzagud no licytacji na dziurki w dupie i nogach wolalabym nie wygrac heheh:-p:-):-DBede nudna ale ...zycze zdrowka:-)

Kingud ,no oaza spokoju z Ciebie :-p:-Dale jesli o dzieciaka chodzi to tez mi nerwy puszczaja...nawet najlepsi sasiedzi sa teraz be bo wierca,glosno sie kochaja,maja rozdarte dzieci i to wszystko przeszkadza mojemu aniolkowi spac hehehe:-p,zdaza sie psioczyc na samochody przejezdzajace obok mnie kiedy Mela slodko spi na spacerku heheh:tak:

Ale sie dzisiaj wyspalam,wstalysmy jak dwa skowroneczki wesolutkie i jest git:)Czekam na listonosza bo zamowilam sobie suuuperasna prostownice do wlosow:)Juz sie nie moge doczekac:)));-):-)

reklama
Anielap-wspolczuje wizyty u "rzeźnika".Ja mam wszystkie ósemki do wyrwania bo nie dosc ze sa pod dziaslami to jeszcze poza łukiem.Tyle ze strasznie sie boje rozcinania dziasel i ze korzen moze zostac jak je kto zle wyrwie.I tak sie borykam juz ze3 lata.Przez to mam te infekcje dziasel i zawsze psiocze ze wyrwe a jak przejdzie to sie rozmyslam:baffled::-pGratuluje odwagi:tak:
Pirzonku-śliczny jest Igorek:tak::-);-)
Kingug-a gdzie Ty masz ten celulitis ze tak zpytam,bo na zdjeciu wygladasz na za****stą laske.No przynajmniej ja w zyciu bym nie pomyslala:confused::sorry2:

Ja wczoraj siedzialam na placu budowy do 3 w nocy i oko mnie sie teraz przymyka.Nio ale juz widac pierwsze efekty.Nawet zrobilam okiennice i przykleilam kwiatka ktory tylko jak Amelka wleciala rano do pokoju zostal oderwany bez zadnych skrupulow:baffled:ale juz awaria usunieta:-pCos mam przeczucie ze to bedzie wiecej roboty niz zabawy:confused:

Ostatnia edycja:
Do góry