reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Hej wszystkim:-)
Dzagud czy Madzia miała szczepienia opóźnione ze względu na chorobę? Bo moja Wiki też była szczepiona Infarix hexa 6w1 i ostatnie szczepienie miałyśmy w październiku. Pytałam się kiedy mamy przyjśc i powiedziano mi że dopiero za 5 czy 6 lat (przyjdzie wezwanie). Boże mam nadzieję że oni o niczym nie zapomnieli. Sorki, że pytam ale mam świra na punkcie szczepionek:sorry2: I jak Madzia zniosła tą na meningokoki? Bo ja też będę na to szczepiła, tylko jak w przychodni będzie trochę mniej chorowitków:-)
Esia fajnie że razem sobie wyszliście i że Malutka już taka poukładana:-)
Aniajw ale Z Nati mądra niunia:tak:
Izka słodziak z Ali:-)
Pirzonek jutro Wasz dzien:-) Trzymajcie się:-)
Anialap miłego wieczorku;-)
Iszatr brawa dla małego piosenkarza:-)
Toska moja Wiktoria to też coraz większy łobuz i tak jak piszę Gusia nawet na sekundę nie można jej spuścic z oka. Dzisiaj np. zostawiłam ją na jakieś 7 sekund samą w pokoju, a ja wyszłam do kuchni. Ona w tym czasie weszła sobie na fotel, z niego na ławę i siedzi zadowolona. Mi się słabo zrobiło jak to zobaczyłam. Krzyknęłam aż na nią a wyrzuty sumienia mam do tej pory:-:)-:)-(

reklama
dokumenty porobione ;-)
faktury wystawione, wszystko poskanowane, poskładane i opisane dla księgowej ;-);-) mogę rodzić :-):-)

Kingug: Krzysio włazi na wszystko - już nie dostaję zawału na ten widok - oswoiłam się ;-);-);-)

Hej!!!
Znowu wywala mnie z bb :wściekła/y: chciałam napisać w rozszerzaniu diety, że moje dziecko już je wszystko (bigos, pizzę i frytki) :-D i nie dało się :wściekła/y:

Ale się uśmiałam a Nati :-D jaka mądrala rośnie ;-)

Izka skoro już i tak spać nie możesz, to może weźmiesz ode mnie kaszel, który mi spać nie daje ;-):-D

Pirzonek a co ty jeszcze robisz??? sio na porodówkę :-D;-)

A ja latem jak opętana, zakupuję materiały do wykończenia piętra (co oczywiście wykańcza mnie :baffled:)
Dziś okazało się, że schody polecony stolarz może nam zrobić na wrzesień :wściekła/y:
Jutro mam zarejstrować nasze nowe autko i w środę do Krakowa :-) trzymajcie kciuki za szczęśliwą podróż (całe szczęście, że niania z nami jedzie :-))

Jolka111: a my na e-mama złożyłyśmy Tobie życzonka ;-);-)
a skoro jesteś tutaj :-) to jeszcze raz wszystkiego naj naj naj :-):-):-)

a ja nie robię sio ;-);-) mam się ochotę wyspać dzisiaj ;-);-)

Pirzonku witaj, wyspana?:-) Ładnie ma na imię twój mąż.. :-D Kiedy obchodzi imieniny? My dajemy młodemu oficjalnie Tymon, choć Tymoteusza bardziej mi się podoba, ale z naszym nazwiskiem zbyt szeleści.

Pirzonku, ale kombinujesz.:-D A rodzić to nie łaska?:-D Ale w jednym masz rację - wysypiaj się jeśli możesz.:tak:
Toska, grzeczna dziewczynka:-D:-D:-D. To jeszcze na tę polędwiczkę poproszę przepis. Ja bardzo lubię polędwiczki, ale niestety w walentynki wyszła mi podeszwa.:baffled: I nie wiem czemu:-(, długo się dusiła, podlewana winem, tak jak w przepisie.:-(Może jakbym ją w piekarniku w rękawie zrobiła zamiast w rondlu to by było lepiej. W smaku była ok, ale w konsystencji..... do przeżucia dla psa.:crazy:
Kingud, wszystko się zgadza - jeśli Twoja Wiki miała wszystkie szczepienia na czas, to rzeczywiście w październiku mogłaś Ją szczepić ostatnią dawką. Ja sobie sprawdziłam w książeczce i Infarixem szczepi się - 3 razy co 6 tygodni, a ostatnia dawka po roku od trzeciej. Magda pierwsze dwie miała o czasie, ale trzecią miała mieć właśnie w październiku 2007, a dostała dopiero w marcu 2008 ze względu na choroby. Więc teraz równo rok mija nam 6 marca i mimo że to niecałe 3 tygodnie, to zaszczepić nie chcieli bo za wcześnie. Dawka przypominająca jest między 5 a 6 rokiem życia. I faktycznie przysyłają list przypominający o szczepieniu.
Madzia meningokoki zniosła bardzo dobrze, praktycznie już po chwili nie pamiętała że miała "kuj-kuj" i jak się Jej pytałam, to pokazywała na dłoń, którą sobie popisała długopisem.:-D Za to dziś rano spała jak suseł - aż się dziwiłam, bo zwykle budzi się na pierwszy dźwięk czegokolwiek, albo jak radar wyczuwa jak z łóżka wstaję, a dziś chyba z pół godziny gadaliśmy, łaziliśmy, a ona spała w ulubionej pozycji, czyli na czworaka.:-D Nie wiem, może to po szczepieniu?:-D:-D

wczoraj zadzowniła do mnie pani z TBS Wrocław, żeby w czwartek o 11 przyjść i wybrać sobie mieszkanie :szok: deklarację składaliśmy jakoś 2 lata temu i już o niej zapomnieliśmy ;-) kurczę, trochę za późno :sorry2: ale może i lepiej, przynajmniej nie pozostaliśmy we Wrocławiu ;-) ale z drugiej strony, tutaj nadal nie mamy mieszkania :-( szkoda, że te TBS nie są jakieś ogólnopolskie i nie można wymienić tego wrocławskiego na jakiś zielonogórski, tudzież sulechowski tbs :-( zawsze to było by coś ;-) szkoda też, że nie mamy 100 tysiaków, by to mieszkanie we Wro kupić i mieć na zaś albo wynajęcie ;-)

DZAGUD że tak spytam, Infanrix sama nabywasz czy może przychodnia tobie "sprzedaje" ? teraz musiałam nabyć sama Infanrix i znalazłam hurtownię (z możliwością odbioru w aptece - sieć aptek na całą Polskę) w cenie około 187 zł ;-) a normalnie apteki każą sobie płacić 220 - 225 zł :baffled:
we Wrocławiu miałam dobrze, przychodnia mi sprzedawała szczepionkę Infanrix Hexa w cenie 180 zł, więc taniocha :dry:

TOŚKA cisza niedługo trwała ;-) już jest all ok :tak:

chłopaki lepili wczoraj na ogrodzie bałwana :tak: oj ciężko było wczoraj zaciągnąć młodego do domu ;-) rozszalał się na dworze i nawet am się nieliczyło ;-)

Gingerosku, daj namiar do tej apteki, co? Bo do tej pory w przychodni kupowałam szczepionkę i kosztowała 190 zł, ale nie wiem czy nie podrożała. Bo meningokoki podrożały niestety - kosztowały 140 a wczoraj zapłaciłam 170. No i tak się zastanawiam w związku z tym czy czasem nie iść wcześniej do lekarza po receptę. Tym bardziej że Weronikę chcę też odmeningokokować;-), a u Madzi czeka mnie jeszcze ten Infarix i pneumokoki jak skończy 2 lata.

reklama
Dzagud bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, już jestem spokojna:-) Wiki też będzie szczepiona na pneumo po skończeniu 2 latek. I brawo dla Madzi, że taka dzielna:tak:
Gingeros szkoda że tak wyszło z mieszkaniem, ale niedawno słuchałam prognoz i podobno mieszkania mają stanieć w ciągu najbliższych dwóch lat;-)Ale jak to będzie to czas pokaże:-)
Za hexe też płaciłam w przychodni 180zł i powiem że jestem w szoku że te szczepionki już tak podrożały:szok:
Miłego dnia dla wszystkich czerwcówek:-)

Do góry