reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Szopka-jak przeczytalam o Twojej wizycie u gina to mi sie moja ciaza przypomniala.Ja mialam tez trzynimutowe wizyty u poloznej:-(
Jolka zdrowka dla Maksia zycze;-)Dziekuje mocno za zaproszenie:-)
Toska-ja Cie sama odnajde kochana tylko jak znajde wiecej czasu zeby przy komputerku posiedziec;-)
Anielap-to smutne ze tak niemilo wspominasz swieta.Ale kazdy z nas ma jakies nieprzyjemne wspomnienia niestety:-(U mnie tez by sie pare znalazlo.

Wyniki odebrane,infekcja nie wrocila wiec bardzo sie ciesze.Anemii tyz nimo a wrecz morfologia swietna(tylko nie wiem jakim cudem) Amelka sie nam przeziebila(ma kaszelek katarek i podwyzszona temperature.Na poprawe apetytu dostalysmy znowu citropepsin(Anielap myslalas o tym)poniewaz dokturka powiedziala ze w naszym przypadku przestal dzialac przy infekcji ale teraz nie ma ani sladu wiec probujemy ponownie.Acha i dodatkowo bioaron c.
Dzagudku-mam pytanko.pamietam ze pisalas o tranie dla Madzi.My dostalysmy w zastepstwie za wit d3 tran norweski cytrynowy.Czy udalo Ci sie przekonac Madzie i czy widzisz jakies skutki?

reklama
Elmaluszek-Dobrze ze wszystko sie pieknie ulozylo. Leki tez okey, a z ciekawosci w jakiej ilosc ten bioaron C (naprawde dobry jest) bo on jest niby od 3 roku i ciekawi mnie czy zapisala w mniejszej dawce czy takiej samej co dla 3 latka.
Dzagud-mialam poszukac o tym spirytusie salicylowym ale nie znalazlam czasu :zawstydzona/y:,przepraszam i obiecuje ze poszukam. Teraz skojarzylam jedna rzecz ze salicylany sa zakazane do 12 roku zycia bo moga wywolac stluszczenie watroby (no ale jednak podawane doustnie!) a tu mamy nacieranie skory. No i patrzac na ilosc dziewczyn smarowanych w dziecinstwie to nie moze byc szkodliwe :-D
Monia-wyprawa byla naprawde super, a jak patrzylam na Twoje fotki to tez wspaniale miejsca-w jakich to stanach, celuje ze gdzies na wschodzie? Przed przenosinami dpo Europy chcialabym urzadzic jeszcze mala wyprawe po wschodnim wybrzezu lub midwest-cie :-) Mozesz polecic jakies wybitne punkty?

A u nas...Zaczelo sie wielkie pakowanie i wyszlo ze nie zmiescimy sie w walizki... musimy jednak wrzucic wszystkie prezenty do dodatkowego kartona. Zima zalzala takze juz jest przyzwoicie na drogach. Ale zapowiadaja opady sniegu i marznacego deszczu na niedziele, brrrr. Poprosimy o kciuki :tak:

Witamy się przedświątecznie.
Dzisiaj ostatni wieczór błogości. Od jutra tygodniowy maraton sprzątanie-zakupy-gotowanie-ostanie porządki-świętowanie i następny taki spokojny wieczór równo za tydzień. Słabo mi się robi na samą myśl:-)

Elmaluszek my mamy tran norweski Mollersa o smaku owocowym. Smakuje i pachnie jak guma do żucia. Obie dziewczyny piją bardzo chętnie.:tak:No i jakoś na razie chorób nie ma, oby tak dalej. Natomiast cytrynowy miałam poprzednio firmy Llysi czy jakoś tak i nawet Weronika - ogólnie chętna do łykania leków go nie chciała pić. Ale myślę że to była bardziej kwestia firmy nie rodzaju smaku.

Emmila, ja też od jutra zaczynam sprzątanie, zakupy i kuchcenie mimo że Wigilii u mnie nie będzie. Aż mnie ciary przechodzą na tę myśl.:baffled: Ale jest jeden pozytyw - od dziś mam wooooolne aż na 2 tygodnie!!! Hurrrrrra.

Melduję że wyniki dobre, dny moczanowej nie ma bo wszystkie parametry idealnie w normie. Nawet rtg stopy jest ok i lekarka zgłupiała. Jedyne co można się przyczepić to moje płaskostopie poprzeczne, o którym wiem od 10 lat.:baffled:Skierowała mnie do ortopedy, ale to dopiero po Nowym Roku. No nic, zobaczymy.

Izka my duzo porozujemy po gorach tutaj u nas w Tennessee (Smoky Mountains). Jednym z naszych ulubionych miejsc jest Gatlinburg TN. Takie male miasteczko turystyczne (ale nie super znane wiec nie ma zawsze miliona ludzi). Wlasnie bylismy tam na zakupach swiatecznych i podziwiac widoki i snieg na czubkach gor w zeszly weekend. Wkleje pare fotek przy czasie.
Wiesz my mieszkalismy w roznych czesciach Stanow i duzo sie przeprowadzalismy wiec tez duzo zwiedzilismy no i na podroz poslubna ze tak powiem wybralismy sie samochodem przez Stany wiec bylo super.
Nie wiem czy bylas ale ja kocham Chicago, bardzo lubie Nowy Jork i Indianapolis. W Cincinatti OH maja super parki rozrywkowe dla dzieci. (My bylismy jeszcze zanim mala sie urodzila:-D:szok:) Oczywiscie lubie Floryde ale trzeba wiedziec kiedy jechac bo stale jakies tam kataklizmy sa niestety. Moim ulubionym miejscem tam jest Clearwater. Polecam jesli sie kiedys w te strony wybierzesz:-)
A swoja droga to wy podrozujecie samochodem czy latacie?

Monia cuudne gory:)Pieknie poprostu!Widze Moniczko ze sama na placu boju zostalas?Ja jestem ale juz kapituluje bom padnieta.Dostalam dzis w kosc od mojej corki :pWiesz wlasnie przegladalam amerykanskie Toys R Us i zakochalam sie w CABBAGE PATCH...jeju jakie one slodkie!!!Nie dla Meli ,dla mnie:DW sypialni bym ja miala i nikomu nie pozwolilabym jej skrzywdzic heheh.Cudo!Zobacz :
Cabbage Patch Kids 25th Anniversary Edition Doll, Boy with Dark Brown Hair - Play Along - Toys "R" Us

Sprawdzalam u nas i niestety ni ma wcale w sklepach:-:)no:.Na eBay sa ale uzywane i ceny takie ze glowa mala:szok::szok::szok:

Elmaluszku ale Amelka jest kochana w podrozy,ja z moja to sie trzeslam jak galareta na sama mysl o locie,ale w sumie nie bylo tak zle.Super ze wyniki dobre!Ucalowania dla niej:*

Dzagud swietnie ze zadna wstretna choroba Cie nie dotknela:)Oby wiecej opuchlizna i bol nie wrocily!!!Moze nadwyrezylas kostke i poprostu spuchlo a moze nawpierniczalas sie slonego a siedzialas na nodze i zaburzylo sie odprowadzanie chlonki.:-p:-)No grunt ze wszystko gra:tak:

Wiecie ja to wrecz przeciwnie,ciesze sie na gotowanie,pieczenie,pichcenie smakolykow:tak:najmniej moze na lepienie nieszczesnych pierogow ale potem jaka radocha wsrod domownikow a dla mnie to nawieksza uciecha, jak wszystkim smakuje:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Olla ja nadal w robocie siedze, jeszcze mam godzine i dopiero do domu do roboty:szok::-D U mnie dopiero 16 po poludniu:-)
U nas te cabbage patch kids sa bardzo popularne. My nie mamy jeszcze ale niedlugo pewnie tez Emmie kupie.

Ostatnia edycja:
Do góry