reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Hello, mam wieści od Esi. Bardzo szybko dochodzi do siebie i już jutro mają je wypisać do domu. No i rzeczywiście, Siwucha dobrze widziała:tak: - Esia z Małgosią robiły za gwiazdy w Teleexpresie. Podobno nikt nie chciał gadać z TV, a Esia była w bojowym nastroju.;-)

reklama
Orzesz ty a ja nie oglądałam :wściekła/y:
Super, że Esia już wychodzi :tak:

Ech załapałam doła :-( M kazał mi szybko wybierać wyposażenie łazienki, a ja nawet nie wiem gdzie :no: nic mi się nie podoba, a jak już coś w miarę fajne, to niestety nie na naszą kieszeń :crazy:

Super wieści od Esi. Dobrze że już do wychodzą, wiadomo, że w domu najlepiej się dochodzi do siebie.

Dzagud a o co tak Esia wojowała w Teleekspresie?
Jak Magdusia? Ku lepszemu?

Ja miałam dziś odwiedziny brata:wściekła/y: Przywiózł nową dziewczynę... Kurczę, jak ja nie lubię takich krzykliwych osób:no: Siedzieli cały dzień, a mnie aż głowa boli....Jestem tak zmęczona tym peplaniem:szok: Zu za to bardzo przypadła do gustu:tak: Nawet dała się położyc przez nią spac....

Ech....Poczytam co jeszcze naskrobałyście i uciekam do łózia... Spaaaaaaaac...​

Szopka skoro lekarz kazał sie oszczędzać to słuchaj go, z pzreprowadzką daj sobie spokój (tak jak ja zamierzam tylko popakować rzeczy i to chyba nawet nie wszystkie ;-)), a na swięta zawsze możecie się wprosic do eodziców czy teściów i tez sporo roboty odejdzie :-). A jak Fasolek płeć się potwierdziła?
Kotku właśnie to pakowanie i rozpakowywanie przeraża najbardziej, bo trochę nam się nazbierało drobiazgów no i meble:dry:. Do sprzątania teściowa już dawno mi się zgłosiła na ochotnika ze swoimi magicznymi ściereczkami za 2000zł (tak się dała ostatnio naciągnąć:szok::wściekła/y:), a na święta też gdzieś pewnie wybędziemy.:tak:
Fasolek miewa się świetnie, właśnie kopie mamę po pęcherzu :-D Dziś tylko słuchaliśmy serduszka i nie wiem jeszcze na 100% czy faktycznie majta mu się coś między nóżkami, ale mamy wybrane imię dla chłopca - Tymek.
My chyba też kupimy Czarkowi łóżko w Ikei, bo będzie pasowało do obecnego łóżeczka kiedy dzieci zamieszkają we wspólnym pokoju, a dopiero kiedy podrosną zmienimy im mebelki - może zechcą mieć piętrusa coś w stylu. jak np. Dzagud wklejała.

Jola
no nie wiem czy to nie byłby za duży szok na raz - nowy dom, nowy pokój bez rodziców i nowe łóżko. Twój Jacek miał 5 lat, a wydaje mi się że Czarek jest za mały by mu tak wielkie zmiany zaproponować od razu, wolałabym te nowości dawkować stopniowo.. ale może się mylę:baffled:
Co do wyposażenia łazienek to zajrzyj Jolu do sklepów internetowych ( np. www.lazienki24.pl; www.vertino.pl; www.lazienkaplus.pl; itp.) mają dużo niższe ceny armatury, ceramiki, płytek niż w stacjonarnych sklepach. A odnośnie płytek powiem ci, że nasz spec te najdroższe przeklinał najbardziej (były krzywe jak cholera) a najtańszy chiński gres chwalil pod niebiosa:rofl2:

Ostatnia edycja:
Szopka jesteś boska :-D dzięki ogromne :tak:
A co do ciągłych zmian, to ja wczuwam się w sytuację i powiem Ci, że nie byłabym szczęśliwa gdyby ktoś co chwilę niespodziewanie zmieniał coś w moim życiu. Myślę, że dobrym pomysłem jest pozostawienie np. starej pościeli, bo tak naprawdę do tego dziecko jest najbardziej przywiązane, a nie do łóżka.
Zresztą sama miałam okazję dziś zobaczyć jak Maks był strasznie oburzony gdy Jacek chciał mu wyrwać z rąk tygryska, z którym śpi :szok: a uśnie praktycznie szędzie byle tygrysek był ;-):tak:
A płytki jak kupowaliśmy na parter, to do kuchni kupiliśmy droższe "lepsze", a na korytarz takie tańsze. Na dzień dzisejszy chętnie bym je zamieniła :sorry2:

Jojo
Zabawa była przednia:-). Chociaż byłam prywatnie to jednak musiałam powciskać swoje trzy grosze i na początek pokłócić się z klientem, który chwycił ze stołu szwedzkiego ogromny półmisek jajek i chciał go gdzieś wynieść. Wyskoczyłam na niego oburzona, na co on z ze złością mi go wcisnął w ręce i przedrzeźniając powiedział że co ja sobie myślę przecież on tylko tak dla żartów (że ja niby głupia baba się nie znam i mu popsułam dowcip). Eh mowie wam różne wynalazki się spotyka w turystyce. Ludziom sie wydaje ze jak maja kase to im wolno chlewu narobić.
Tak więc, popiłam, potańczyłam - z mężem przypomnieliśmy sobie czasy kawalersko-panienskie ;-) i było fajnie. Tylko niepokoi mnie wróżba którą wylosowałam "Spotkamy się tu za rok" :szok: Na co dziewczyny z personelu wybuchły śmiechem i powiedziały, że na pewno. Hmmm nie wiemc co o tym sądzić:dry:
Kotek Krzysio spokojnie lazi przy meblach, biega z pchaczemi ciągle łapie nas za ręce zeby go wszedzie prowadzać - oczywiście tam gdzie on chce.Problem polega na tym ze tak jakby nie miał siły sam stać bez jakiegos podparcia. Za jedną raczkę boi sie chodzić, sam nie stanie i jak chodzi to stawia stópki na zewnatrz i ciężar ciała przenosi na wewnętrzną krawędź stóp. Wszystko to bardzo nie ładnie wygląda, a do świąt to przeca miesiąc a nie dwa :szok: no ale taki prezent to bardzo bym chciała dostać;-)
Szopka no własnie tak się zbieram żeby zapytać Was o pare rzeczy na zamknietym bo mój pomysłó na biznesma związek z dziećmi więc opinie mam bardzo mi się przydadzą, szczególnie tych przebywających poza granicami kraju.

dla chcących obejrzeć Esię i Małgosię w teleekspresie proponuję stronę tvp ;-) w zakładce informacje jest o teleekspresie i można obejrzeć archiwalne odcinki ;-) obejrzałam :tak: było o wydłużonych urlopach macierzyńskich i tacierzyńskich :-)

wyjazdowy weekend :dry: dobrze, że już w domku ;-) trzeba doprowadzić siebie do porządku i odpocząć od odpoczywania :-D

zdrówka chorowitym :tak:

Dzieńdoberek wszystkim.

U nas katar przechodzi i nocki przesypiamy :-):-):-)
Śnił mi się dzisiaj Pierce Brosnan...mmmmm, dla mnie ciacho ;-):-D

reklama
Agik hehehe - ciekawe co takiego sie dzialo w tym snie ;-)

ciacho mogloby byc ciut mlodsze jak dla mnie:-D

teleexpress tez widzialam i fakt bojowa mamy ta nasza Esie ;-)
Ciekawe kiedy sie nam pojawi na forum...

Swoja droga jak tam Elmaluszek - cos dlugawo jej nie ma... Czy moze ja cos przeoczylam?

Do góry