reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
Ech ale znowu naprodukowałyście:tak:.
Dzagud u mnie w rodzinie tez dużo takich zbiezności
-ja urodzona 29 października mąż 30
-moja mama urodzona 3 lutego teściowa 2 a siostra 28
-mój tata urodzony 20 lipca szwagier 29
-no i Laura urodzona 20 czerwca i drugi szwagier 15
rocznikowo jakos nie chce mi się liczyć za dużo tego:sorry2:
Dzięki za wieści od Sorgi ucałuj ją od nas:tak:.
Za Esię i Małgosię trzymam ogromne kciuki, dajcie znac jak bedziecie już cos o nich wiedziały:tak:.
Gingeros fajnie z tymi dziesiątkami, no i jak paniczyk i noce lepiej już na stałe czy tylko chwilowo?:confused:
Pirzonku śliczny masz brzuszek i śliczna z Ciebie mamusia:tak:.
Toska zazdroszczę wyjścia do kina, ale nie zazdroszcze tego niewyspania:tak:. Ja ostatnio zastanawiałam się kiedy ostatnio w kinie byłam i nie moge sobie przypomnieć, a wszystko przez internet bo filmy ściągamy teraz z netu:baffled:. Mówisz że przesypiamy 1/3 życia, to ja chyba przesypiam 2/3:-p. No córeczka może bedzie Koziorożcem, chyba że urodzę już w grudniu to bedzie strzelec (trzymajcie kciuki jednak za styczeń:tak:).
Olla nic się nie martw Twojej dyniuli otwarte okienko nie zaszkodzi:tak:.
Jolka no szok:szok:, a dlaczego ta cięzarna będzie miała indywidualne nauczanie, teraz takie sa zarządzenia?
Kachasku super że tak schudłas i na prawdę to bardz widac na buzi (ze zdjęc na nk) i to bez wiekszego wysiłku:tak:.
Anielap jak drugie śniadanko Zu, udaje Ci sie jednak wcisnąć? A co do tych 50 zł ja kupiłabym coś dla siebie może bluzeczkę, torebkę, kosmetyk, wodę toaletową coś żebym poczuła się kobieco:tak:. Zazdroszczę tych brzuszków ja nie moge się doczekać kiedy będę mogła je robić :-), a wczoraj zauwazyłam 2 nowe rozstępy i to nad pępkiem więc będzie je widać :-(, po Laurze tez mam sporo ale poniżej pępka więc majtki je w miarę zakrywały a teraz nic nie zrobię. Taki mój urok choćbym używała nie wiadomojak drogiego kremu i tak bede miała te paskudztwa :-(.
Izka, Anni całusy dla Was;-).
Ja dziś miałam straszną noc tez nie mogłam zasnąć do 3 i czułam sie tak jakby (aż boje sie napisać) porodowo :-( czyli bóle w posladku i krzyża, ale nie skurcze no i o 2 w nocy myślałam że będzie mnie czyściło ale ze strachu sie cofneło, normalnie lezałam jak sparalizowana. ale wiecie to chyba dlatego że przeżywam że Esia juz prawie rodzi. Pamietam jak byłam z Laura w ciąży i dowiedziałam się że żona kuzyna jedzie rodzić to też źle sie czułam do momentu w którym dowiedziałam się że urodziła i jest wszystko ok:tak:.
Mieliśmy dziś podpisywać umowę wynajmu mieszkania, ale facet przełożył to na poniedziałek, kurcze dopóki tego nie podpiszemy nie bede spokojna, ale wierzę że będzie ok. U nas dziś brzydka pogoda a do drzemi poobiedniej jeszcze tyle czasu:sorry2:, no nic miłego dnia babeczki:-).

Ostatnia edycja:
Gingeros, ja testowałam w ogóle na wszelki wypadek.:-D Miałam tak spier*** hormony, że @ miałam dostać ok. 3 września i nie dostałam. Ok. 7mego zrobiłam test i gucio, więc sobie spokojnie czekałam aż @ się namyśli i się pojawi. Po dwóch tygodniach mój M się wkurzył i powiedział że to bez sensu i żebym coś do cholery zrobiła z tymi hormonami bo tak być nie może że mi się spóźnia 3 tygodnie mimo braku ciąży. Więc stwierdziłam że zrobię na wszelki wypadek jeszcze jeden test i potem idę do gina na wywołanie. Już nawet stwierdziłam że widocznie tak ma być że drugiego dziecka nie będzie, a ja już za stara jestem, więc skoro nic z tego to przestajemy próbować. No i wtedy ku mojemu zaskoczeniu okazało się że wyszły 2 krechy.:-D Magda widocznie się przestraszyła że jej nie będzie.:-D
Ale mi się na wspominki zebrało.;-)

u nas w rodzinie też zbiegi okoliczności są :-)

moja mama ma 3 siostry
mój tata ma 3 braci (miał, bo jeden odszedł w tym roku :-()

pobrali się z środka (środkowe rodzeństwo)
mojej mamy obie siostry maja meżów Tadeuszów
tata ma brata Tadeusza :-)

bacia i dziadek po obu stronach to Zosia i Marian
pradziadkowie obaj Mikołaje

a co do dat ....
najfajniejsi urodzeni 17 stego i 19 stego ;-)
17: Krzysio, 2 kuzynki, 2 kuzynów
19: ja, 2 kuzynki, 3 kuzynów

Krzysio i teść to bliźniak
Igorek i mój tata to ryby

mąż i teść - fajne chłopy z 9 tego ;)
teściowa z racji swej "rangi" jako jedyne nieszczęście w rodzinie urodzona 13 stego :-D

Pirzonek, to faktycznie niezłe zbiegi okoliczności, zwłaszcza z imionami Dziadków.:szok: No i Twój komentarz o Teściowej....:-D:-D:-D Ale jesteś pewna że Ci przez ramię nie zagląda????:-D:-D:-D

Koteczku, miło Cię widzieć.:tak: Buziaki dla Laurki i dla brzusia.

Małgosia już na świecie - waży prawie 4 kg!!!!

Hurra, hurra! Gratulacje dla Mamuni i Tatusia - oraz Starszego Brata Piotrusia.

Małgosiu witaj!!!

reklama
super !!!!!!!!!!!
gratulacje Esiu !!!!!!!!!!!!!!!!!

porządną waga Małgosi :-D:-D

oby Esia szybko do siebie doszła i wracała do nas cała i zdrowa :-)

Do góry