reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Esiu Ty już w poniedziałek chyba rodzisz? Jejku zazdroszczę trochę, a troche nie bo zdażę się jeszcze troszke wyspać do porodu:-D. Juz nie moge się doczekać kiedy zobaczę Małgosię:tak:, no i super że remont ukończony:tak:.
Olla biedna Amelka ale po koraliku nie powinno nic jej być, szukaj go teraz w pieluszce:-D. No i ja zazdroszczę tych ubranek z "Dobranocnego ogrodu", sama lubię ta bajkę, na pewno bardziej niż Teletubisie:-). A wiecie że mąż mówi mi że jak latem chodziłam z Laurą i prowadziłam ją w roweerku to wyglądałam jak Mako Pako (to ten z rowerkiem chyba), tak dreptałam jak on podobno, bardzo śmieszne, a może chodziło mu o ten wielki tyłek ale bał sie powiedzieć:confused::-D.
Szopka współczuję Czarusiowi, niech już ząbki szybko wyjdą, a ja ciągle czekam na zdjęcie brzuszka Twojego, moze w końcu sie zmobilizujesz i nam pokażesz?;-) Do Polski jedziemy około 10 grudnia czyli mniej więcej miesiąc przed terminem porodu:tak:.
Ty Pirzonku tez mogłabyś nam swój brzuszek pokazać:tak:.
Anjaw to dobrze że nie jestem sama z tym ortopedą, ale tak się zastanawiam czy jednak się nie wybrac żeby skontrolował nóżki i ciekawa jestem jakie obuwie by polecał.
Elmaluszek to udanego weekendu, a z nami to nie możesz popaplac?:-D A Ty kiedy jedziesz do Polski? Zostajecie na święta? My wracamy jakoś na początku lutego, pewnie miesiąc posiedzę z maluszkiem bo wczesniej raczej bałabym się jechać maleństwem w taką podróż, zresztą popytam jeszcze pediatrę kiedy będziemy mogli pojechac:tak:.
Co do mojego kuzyna w sumie mu się nie dziwię po pierwsze chce się wyrwać z chorego towarzystwa jakim jest moja tesciowa i szwagier (oni teraz razem mieszkają) no i jak najszybciej chce ściągnąc tutaj żone z synkiem i mieszkanie to traktuje jako przesciowe dopóki nie znajdze czegoś innego. Znając tutejszą sytuacje mieszkaniową pewnie rok będzie szukał mieszkania albo i dłużej, a w tym czasie chce byc już z rodzinką :tak: (my zrobiliśmy tak samo;-)).
A co do naszego spania to nie jest tak zupełnie kolorowo, fakt śpimy długo i rano i w ciągu dnia, za to wieczorem Laura z godzine w łóżeczku musi sie wyskakac zanim zaśnie no i kłade ją o 21 a zasypia przeważnie o 22, a parę razy zdażyło jej się zasnąc po 23:szok:. Wczoraj był wyjątek bo zasneła o 20:30 pzrez to że nie spała w dzień była tak marudna że ledwo dała mi "Na Wspólnej" obejrzeć:-D.
Trochę dzię poszarżowałam ze sprzątaniem, sprzątałam 2 razy po 2 godziny (w końcu wzięłam się za poplamioną wykładzinę), chałupa lśni, ale krzyż boli jak cholera:-(. Jutro ma przyjśc kolezanka z synkiem i chciałam żeby ładnie było:-D, no nic za to jutro mam wolne tylko murzynka upiekę i będę lezeć, albo i nie:-D.

reklama
Kotku-takiej to dobrze:-D:tak:Tez bym sonie tyle posiedziala.My jedziemy 16 grudnia i wracamy 3 stycznia.A co do pogaduszek to oczywiscie ze moge ale wiesz tak na zywo to insza inszosc:-DNa zywo duzo rozmawiam z Amelka ona pewnie duzo rozumie ale ja nie bardzo:-D:-D:-D

Olla wcale się nie dziwię, że mając takie żywe srebro wzdragasz się przed szybką decyzją na powtórkę :tak:
Myślę, że perełkę powinna dość szybko wyqpkać - ale jakby co, pamiętaj o sprawie i w razie problemów jedźcie na prześwietlenie...
anielap ano, ale mam nadzieję szybko wrócić :tak:
Gingeros wiesz co, ja to czytałam że KAŻDY kto zajmuje się dzieckiem powinien stosować się do zasad i reguł ustalanych przez rodziców - w tym do sposobu usypiania. Bez wyjątków. No i dla mnie brzmi to sensowniej niż mącenie dziecku w głowie, że rodzice jedno a babcia drugie :sorry2:
szopka witaj w klubie - sypiam w dzień tylko, gdy jestem bardzo chora :dry:
Dłuższej abstynencji od BB nie przewiduję ;-) No ale wiecie jak to jest - wszystko zależy od Młodej, jeśli będzie zbliżona charakterkiem do Piotrusia, to jeszcze będziecie miały mnie dość ;-)
Ja zamierzam słuchać Sionka - dla ułatwienia, nie poszliśmy na żadne konsultacje ;-)
No to Dobranocny Ogród nie dla nas :-( Mamy Cyfrę + i nie znajduję tutaj takiego kanału :-(
aniajw nasz ortopeda tym razem największy nacisk kładł na sposób chodzenia Piotrusia - oglądał w bucikach, potem w skarpetkach, na bosaka i w samej pieluszce. Ja nie byłabym w stanie stwierdzić, czy wszystko ok - no ale jeśli pediatra jest, to spoko :sorry2:
elmaluszku buziaki dla Amelki w paluszek... No zdarzają się takie akcje, mimo oczu dookoła głowy...
toska czekaj cierpliwie, bo wcześniej nie rodzę!!! :-p
Kotku weź Ty nie szalej ze sprzątaniem - jeszcze się urobisz po pachy przy dwójce ;-)
Pirzonku ja widzę dwa zdjęcia - na jednym Przystojniak w towarzystwie, na drugim urocza Mamusia, także nie sama :-)

Kurcze nie mogę zasnąć:wściekła/y:. Co jest? Wywierciłam się na łóżku chyba ze dwie godziny:wściekła/y::wściekła/y: i dałam za wygraną, trochę poczytam i popiszę.
ostatnio mi się tak zdarzyło jak byłam w ciąży :-)
A swoją drogą ciekawe o której rano młoda zwlecze mnie z wyra, mam nadzieję że da pospać mamie:-D:-D
Pirzonku śliczny aniołeczek, a Ty też super wyglądasz. Mam pytanko, czy Ty czasami nie studiowałaś na WSP w Cz-wie rok 2000-2003? Twoja twarz wydaje mi się znajoma.
Kotku a mnie jutro czeka sprzątanie, na samą myśl chce mi się wyć:wściekła/y:. Mam nadzieję, że mąż mi pomoże:-D.

Już was chyba zanudziłam, idę spać bo już 1.30, może usnę?

Ostatnia edycja:
Hej.
Wiecie, mam już 16 odpowiedzi na ankietę.
Pozwolę sobie poprosić jeszcze kilka dziewczyn. Iszatr, Sorga, Siwucha, Fantazja, Monika77, Gośka, Gusia, Jolka, Efilo, Emmila, Ko mi, gdybyście znalazły chwilę, to bardzo Was proszę o pomoc.
Oczywiście nic nie jest obowiązkowe ;-)
Dzięki i pozdrawiam.

reklama
Do góry