reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

reklama
toska no już się zaczynałam zastanawiać, gdzie Ty znikłaś - czyżbyś sobie zrobiła odpoczynek od pracy? ;-)

Niestey, wręcz odwrotnie :-( Mam tyle pracy, że nie mam czasu pisać z biura (no chyba, że tak jak dzisiaj po 22)
Super, że z Gosia wszystko OK, i taka duża z niej dziewczynka. Trzymam kciuki, żebyś znalazłą okuliste, który wystawi ci odpowiednie zaświadczenie.
Jeżeli chodzi o pania od sprzatania, to współczuję. Ja nadal nie znalazłam i powoli odnajduje się w tej roli:-D

Agik super zdjęcia

Dzagud jeżeli chodzi o antykoncepcję, to niestety nie pomogę. Sama się zastanawiam na co się zdecydować, ale chyba będą to plastry lub tabletki. Postanowilismy zrobić sobie małą przerwę i poczekać kilka miesięcy z następną ciążą.
Z jednej strony chciałabym się znowu starać, ale boję sie kolejnego poronienia. I chyba nie jestem jeszcze gotowa......

Kachasek zdrówka i dobrego głosu :tak:

Elmaluszek cieszę się, że Amelcia juz zdrowa. Oby juz tak zostało na zawsze:tak:

Gingeros, super że Antonek dobrze sobie radzi w żłobku:tak:

Kciuki, za wszystkie wychodzące ząbki ........... i więcej nie pamiętam, co chciałam napisać :zawstydzona/y:

Buziaki dla pozostałych Czerwcówek,
Dobrej nocki i kolorowych snów:-)

Oj Dzagud poskutkował Twój apel o zaglądanie na BB:tak:. Ja sama aż się przestraszyłam, bo nie wyobrażam sobie, że nasze BB mogłoby zniknąć :szok::szok::szok:

Aha i dzięki za chęć pomocy, na pewno Was wykorzystam :tak:;-)

Przespanej i spokojnej nocki wszystkim życzę:tak::-)

Witam porannie,

No i wykrakalim - Magda chora.:wściekła/y::angry: W nocy marudzenie było na maksa, już o pierwszej wylądowała koło mnie w łóżku, ale i tak się budziła i płakała + szczekała kaszlem. Rano po obudzeniu sięgnęła sobie po butelkę z piciem, widać było że pić się jej chciało bo się dossała jak pijawka. No i co z tego? Ledwo wypiła, złapał ją taki kaszel że wszystko co wypiła zwymiotowała.:-(Dziś Tata zasuwa z Nią do lekarza o 14tej. Nie sądzę aby był to jakiś żołądkowy wirus, bo wymioty były ewidentnie wywołane przez kaszel. Potem dałam jej pić - trochę mniej i powoli, potem zjadła ze 3/4 butli mleka i było ok. Tylko co parę minut kaszle.:baffled: Kurczę, jednak jak moje dziecko nie chce jeść, to coś musi być na rzeczy.:dry:

Dzieńdoberek :-)
Wstałam z dziwnym uczuciem, że coś jest nie tak - no i dość szybko sprecyzowałam. Padało, a Małż zapomniał na noc schować z tarasu suszarki pełne prania :dry: Chwilowo mogę zapomnieć o zmniejszaniu stert koło pralki ;-)
elmaluszku no mam nadzieję, że nowa pani się sprawdzi i nie zniechęci - bo to jej pierwsza taka praca :dry: Niezbyt dobrze to wróży, boję się że za tydzień będzie wykończona i zrezygnuje (w końcu, to żadna rozwijająca praca, tylko zwykła fizyczna harówka :sorry2:). No ale obym się myliła.
toska to sobie Stasio wybrał ulubione zwierzątko :-D Występuje w postaci pluszaka? Bo przecież nie ma to jak przy wyjściu zaopatrzyć młodzież w nowo poznanego ulubieńca :-D
Dzagud o kurcze... :-( No przykro mi bardzo - mam nadzieję, że to "tylko" kaszel i Madzia dostanie coś skutecznego. No i że w nic się nie przerodzi :sorry2:
Miłego dnia!

Oj oj oj to bardzo niedobrze, że Madzię coś bierze:-(, mam nadzieję, że na syropku na kaszel się skończy:tak:
Dzagud, a Tobie Kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzin (wiem, wiem to nie ten wątek, ale zaraz zasuwam do Łodzi do dziekanatu i biblioteki to nie mam czasu)

Miłego dnia wszystkim:tak:

Witam wszystkich, mieliśmy wyjazdowy weekend, pracowity poniedziałek, a dziś montują mi meble w kuchni i muszę kontrolować sytuację, więc wpadam tak na chwilę i pewnie nie zdołam wszystkim odpowiedzieć.:zawstydzona/y:Czarkowi też wychodzą dwie czwórki i jedna trójka, ale ma litość nad mamą i bardzo nie dokucza (najwyżej czasem ugryzie prawie do krwi :szok: :-D;-) no i apetyt wyrażnie mniejszy)

Dzagud urodzinowo-imieninowe: STO LAT! Mnóstwo radości z córek i męża i spełnienia tych najbardziej nieśmiałych marzeń. :-)

Agik śliczne zdjęcia :tak::tak:

Esiu powodzenia z nową panią sprzątającą - oby się sprawdziło powiedzenie że do trzech razy sztuka. Sama muszę się rozejrzeć za kimś takim bo będzie potrzebna mi pomoc w doprowadzeniu mieszkania do porządku po remoncie.:dry:

Dorotko jeśli Julcia tak późno chodzi spać to może chociaż rano daje ci trochę odespać?

Toska dobrze że masz to biuro blisko bo pewnie przestałabyś nas odwiedzać pracusiu - zorganizuj tam sobie bareczek i pracować będzie milej i twoich postów więcej na bb.;-)

Madzi i innym choruskom i ząbkowiczom życzymy szybkiego powrotu do formy.:tak:

Dziękuję Wam wszystkim za piękne życzenia.:-) Oby się spełniły!!!;-)

A ze złych wiadomości - Magda ma zapalenie gardła i to podobno bardzo mocne. Oczywiście antybiotyk i w piątek do kontroli. Mam straszne wyrzuty sumienia, bo ona mi tak zaczęła szczekać w nocy z soboty na niedzielę, ale ponieważ w ciągu dnia nic się nie działo - ani katar, ani nawet kaszel się nie trafił, a noc następna była ok - to pomyślałam że to było coś "chwilowego". I wpędziłam dziecko w mocną chorobę.:angry::wściekła/y: Szlag mnie trafia i płakać mi się chce!!!

I ja się melduję po poście Dzagud nieźle sie wystraszyłam że nam forum zniknie:-D.
Dzagud współczuję Madziuni, dużo zdrówka dla niej, a Ty się nie obwiniaj bo jak sama piszesz w dzień było wszystko ok więc skąd mogłas wiedzieć że to zapalenie gardła? Kto jak kto ale Ty jesteś dla mnie wzorem jezeli chodzi o zapobiegliwość szczególnie jezeli chodzi o dzieci.:tak:
Esia to się wam posypało, oby pani sprzątająca okazała się być ok:tak:(czy mi sie wydaje czy piszę strasznie niegramatycznie? sorry za mojego gąbczaka:sorry2:)
Agik śliczne te zdjęcia, wiesz ja już się nie moge doczekac tej ankiety;-).
Szopka gratuluję drugiego synka, no i fajnie będziemy miały podwójną parkę:-D.
Oby ząbki jak najszybciej wyszły Czarusiowi coby sie jak najkrócej męczył:tak:.
Jolka nie ma to jak "trafione" prezenty, moja teściowa ciągle takie kupuje i najczęściej używane (nawet buty!), wtedy mąż zawsze jej dziękuje i zwraca prezent i mówi żeby lepiej kupiła jedną rzecz a porzadną. mnie najbardziej by zadowoliło jakby dała pieniądze wiedziałabym sama najlepiej co kupić bo sporo rzeczy Laura teraz potrzebuje. Jak po wizycie u fryzjera, pochwal się nowa fryzurą.
Elmaluszek super że Amelka zdrowiuteńka i niech tak juz zawsze będzie bo swoje już odchorowała i tyle po lekarzach się nachodziłyście. Co do imienia myslę że będzie Wanessa ale pewnie w 100% po porodzie zdecyduję:tak:.
Toska współczuję nadmiaru pracy, ale z drugiej strony chyba lepiej że jest robota niż żeby jej nie było;-). Ja wciąz czekam na fotki z NY, widziałam jedno na nk, ale mam niedosyt, nie poganiam, jak znajdziesz czas to na pewno wkleisz prawda:blink:?
Dorotka pewnie że się nie obrażę, doskonale Cię rozumiem, w takim razie będę Ci kibicować jak już dojdzie do staranek:tak:.
Gingeros ależ Antonek dzielny, niedługo sie oswoi w żlobku i będzie tam leciał jak na skrzydłach:-D. Co do przywiązania do tatusia rozumiem Cie doskonale, Laura w weekendy i wieczorami uznaje tylko tatę, do niego chce na rece i z nim sie bawi, czasami roobi mi się przykro ale z drugiej strrony moge tez troche od niej odsapnąć:zawstydzona/y:. Choc czasami na placu zabaw czuję się zbędna i łezka się kreci w kąciku oka, ale to tylko czasami bo nie często zdarza nam się razem spacerować, niestety ostatnio nawet w niedzielę bo pogoda nie sprzyja:-(. A z tym porwaniem to straszne, dobrze się wszystko dobrze skończyło no i że Ty masz prace na miejscu:tak:.
Kachasek jejku współczuję przeziębienia i życze dużo zdrówka:tak:.
Gosiu co u was, masz już internet?
Isztar Ty to dopiero jestes pracuś:tak:.
Dziewczyny prosze o pomoc, nie mam pomysłu na prezent urodzinowy dla męża może cos podpowiecie? Mąż interesuje sie komputerem i samochodami, ale przeciez nie kupie mu części do samochodu albo komputera:baffled:. Kompletnie nie mam pomysłu, on twierdzi że może byc jakiś ciuch ale co roku daje mu ciuch lub kosmetyki. Może cos niematerialnego ale co? nic nie moge wykombinować. Myślałam może o jakimś wspólnym prezenice dla nas bo mamy urodziny dzień po dniu, czekam na wasze na pewno ciekawe pomysły:tak:.

Ostatnia edycja:
reklama
Kotku-ciezki orzech do zgryzienia.Ja fantazji nie mam wiec Bartek zawsze dostaje jakis ciuch:baffled:Nigdy nie wiem co mu kupic niestety.Powiem wiecej, jego urodziny nadciagają wielkimi krokami a u mnie pustka w glowie.Jednak wymyslilam a wlasciwie nie ja tylko moja kuzynka z mezem(ale to juz bardziej podchoinkowo)ze chyba zakupie mu nawigacje do samochodu)co bysmy na swieta do polski trafili:-D:-D:-D.No i jak mi swięty Mikolaj konto zasili:-DA na pomysly dziewczyn sama popatrze i chetnie skorzystam:tak:
Dzagud-zdroweczka dla Madzi;-)

A kolo nas tez jakies licho krąży wielkimi krokami.Od kilku dni katarek.Niby kaszlu ani goraczki nie ma ale Amelka dzisiaj jakas marudna i miejsca sobie znalezc nie moze.Caly dzien bajki oglada,zabawa nie interesuje a i do jedzenia nie skora.Oby sie nic nie wyklulo z tego.Ja z reszta tez niemrawa jakas:baffled:

Do góry