reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Luka Zuzia ma potwierdzoną alergię na coś?
Piotruś od 2-3 tyg. ma leciutką wysypkę na pleckach i brzuszku, zaczyna mnie to denerwować, jednak na myśl o kolejnym lekarzu - bleeee... :sorry2:

Esiu na szczęście alergeny na które Zuzia potencjalnie mogła być uczulona wyszły negatywnie :tak: (czyli np. topola na którą ja jestem uczulona).
Minimalne uczulenie ma na białko - więc je NAN HA, minimalne więc nie ma potrzeby, żeby podawać jej hydrolizat znacznego stopnia.

Olla GRATULUJĘ !!!!!!!!! ja za nic na świecie nie mogę się zmusić do ćwiczeń....miałam się zapisać na jakiś aerobik....ale.....hmmmm....nie wyszło.....

Ostatnia edycja:
reklama
Moje Dziecie oszalało!!!! spi do 10 rano w dzien niechce zmrozyc oka nawet na 10 min,a dzis wieczorem aria bo on niechce zebym mu ja dawała jesc tylko on sam:szok::baffled: masakra spowrotem musiałam go przebierac,bo niedał za wygrana ja jedna miseczke on druga oczywiscie z kaszka,bo cwaniaczek pustej nie chciał.i to on mnie karmił podawał mi łyzeczke do buzi i mowił amm,amm.a z nowosci to jest obrazalski,chdze teraz na pare godz do pracy na zastepstwo i jak wrwcam do domu prawie biegne z tesknoty do szkraba a on mnie olewa,i jeszcze jedno od kakis parunastu miesiecy przed pujsciem spac zegnamy sie z Mikolajem tzn ja mu prowadze roczke i mowie w imie ojca i syna i ducha sw i na koncu składałam mu raczki i mowiłam Amen od kilku dni sam składa raczki mowi ame.:tak:jak to fajnie wyglada.;-)

Dziewczyny blagam poradzcie!!!!
Jestem juz klebkiem nerwow.W niedziele lecimy do Polski niestety lot mam 22.30 czyli juz od 21 bede kiblowac na lotnisku....i wlasnie tu mam zgryz bo nie wiem jak rozegrac sprawe snu Meli.Ona nie potrafi spac nidzie indziej jak w swoim lozeczku,sama w pokoiku:baffled:i boje sie ze mi w samolocie nie zasnie pomimo wielkiego zmeczenia i beda cyrki,porafi sie czasem tak drzec ze az ma odruchy wymiotne:no:
Kolezanki radza zebym nie kladla jej spac w ogole(tylko drzemka od 12 do 13.30) apotem ja przetrzymac i wtedy na bank zasnie w samolocie....ja nie jestem tego taka pewna:dry:
Moj pomysl jest taki co by ja obudzic wczescie rano np 5 ,drzemka kolo 10 do 11.30 a potem kolo 17(czyli po 5 godzinach,bo tyle potafi najdluzej buszowac)polozyc ja spac jak na sen nocny...obudze ja przed wyjsciem z domu i moze wten sposob wytrzyma do konca lotu bez placzu (do 2.30:szok:)....

Co myslicie,ktora metoda sie sprawdzi.Plisssss doradzcie:sorry2:

Ja proszę o wybaczenie w kwestii nieobecności...
Najpierw poronienie teraz babcia Kota zmarła, moja mam u mojej siostry i musimy sobie z Kotem radzić sami bo jego mama w silnej depresji żałobnej... pracy mam od zaje...ania
Jestem bardzo zmeczona i dużo we mnie smutku ale was podczytuje i ciesze sie z waszych i maleństw sukcesów.
trzymcie się

Ostatnia edycja:
Sorga kochana,trzymajta sie cieplutko,jestem przekonana ze niebawem nad Wami zaswieci sloneczko i rozwiej wszystkie smutki i przeciwnosci losu...caluje mooocno:*

Sorga współczuję Wam z powodu śmierci babci. Trzymajcie się kochani.

Olla na pewno to ty znasz Amelkę najlepiej i potrafisz przewidzieć jej reakcje więc kieruj się własnym przeczuciem. Mnie się wydaje że wypoczęte dziecko lepiej zniesie podróż i zakłócenia rytmu dnia.
Gratki osiągnięć - jestem pełna podziwu i życzę wytrwałości :-)

Jola
myślałam że chcecie ocieplić i otynkować przed zimą. A jak ty dziewczyno jeszcze po pracy i dachowych eskapadach znajdujesz czas i siły na aerobik ?:szok: No podziwiam kolejną..

My wczoraj wykorzystaliśmy bezdeszczowy dzień na zabawy na dworze, a dziś usiłuję posprzątać chałupę bo jutro mamy mieć gości. Głowa boli okrutnie, ciśnienie niskie i nie wiem co z tym zrobić bo mam kawowstręt.:dry:
Czarek złapał chyba wirusa opryszki ( wg mam z piaskownicy panoszy się u nas okrutnie) i muszę go pokazać lekarzowi, bo rozlało mu się mnóstwo drobnych krostek po brodzie.

reklama
Sorga przykro mi bardzo... :-(
Na szczęście masz Kota, we dwójkę łatwiej przetrwać takie chwile :tak:

Olla hmmm... Ja bym raczej wybrała opcję uśpienia Amelki, choć często jest tak, że zbyt zmęczone dziecko ma kłopoty z zaśnięciem, dlatego nie organizowałabym raczej totalnie nie śpiącego dnia :sorry2: No i pomyśl - jak pisze Gośka - o awiomarinie, bo działa lekko nasennie i może pomóc :tak:

szopka może strzel sobie czekoladę? Dodaje energii, wprawdzie to nie kawa, ale zawsze coś :sorry2:

Dzagud jak Weronika? A Madzia pewnie zachwycona, że ma Cię cały dzień? :-)

Spędziłam dziś pół dnia u alergologa i wreszcie jestem zadowolona :-) Trafiłam na świetną babeczkę, zaangażowaną, kontaktową i robi wrażenie kompetentnej. Może wreszcie ktoś na porządnie zajmie się moją zaniedbaną astmą :dry:
Piotruś zmienił tryb na jesienny :-D Wczoraj zasnął 20.10 (już była kompletna cisza u Niego), dziś obudził się o 9.05. I to kolejny taki dzień :-) Wiecie, zapomniałam już jakie to uczucie obudzić się samej, a nie na sygnał - i bardzo mi się podoba :-D

Do góry