reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Hejo laseczki
Esia-super ze u Piotworka badania dobrze wyszly.Ciesze sie.Zobaczymy jak wyjdzie Amelkowe usg we wrezsnu:confused:
Emmila-oczywiscie to moze byc trzydniowka.U nas wysypka byla nie najpierw na pleckach i nozkach i brzuszku.Potem tak dziwnie doszla szyjka i rączki.Przewaznie jest na brzuszku lecz nie zawsze.A wezlami chlonnymi sie nie przejmuj bo Krzys ma powiekszone dokladnie te same co Amelka.U nas byly one powiekszone okolo 3 miesiace.Oczywiscie ze przy trzydniowce tez sa wieksze ale ja cisnelam moja pediatre i uspokoila mnie ze akurat te wezly powiekszaja sie przy ząbkowaniu i moga takie byc przez kilka miesiecy.Ale upewnij sie.

A moja krolowa Murmelia skazala dzisiaj caly dwór na ścięcie głów:-D:-D:-D

reklama
Czy waszym dziecioczkom zarosly juz ciemiączka?????????znaczy tak stwardnialy do konca?
Bo ja mam problem,Amelka ma jeszcze co prawda malutkie ale ma.No i teraz nie wiem czy to normalne.No i jak poczytalam ze odstawilyscie D3 do wrzesnia to ja tez odstawilam(anglijski lekarz mi nie poradzi bo tu dzieciokom nie daja wit.d)
No wiec chcialam sie zapytac czemu odstawilyscie czy to ze wzgledu na slonce czy zeby przerwa byla.Bo moze ja powinnam podawac,u mnie i tak tylko leje i leje i chmurska wieczne.

Teraz matka przerzuci się napewno na córczkę i Piotrusiowi da spokój;-):-D
Ło matko! Weź odpukaj! :szok::-D:-D:-D
Ale mam wielką nadzieję nie trafiać już do żadnego specjalisty - tfu tfu!!! (jeszcze tylko ten wodniak... :dry:)

elmaluszku trzymam kciuki, żeby wyszło dobrze :tak:
A Amelka piękna! Taki mały szkrab-szkodnik z przeuroczym uśmiechem pod "zadartanym" noskiem :-D (jak byłam mała tak właśnie mówiłam :-D - i jeszcze chodziłam "na pacerek w sutuneczce na chiepiotkę" :-D)
Co do ciemiączka, to ma czas zarosnąć do 18-tego m-ca, więc spoko. U Piotrusia też jeszcze małe jest - a wit. D3 odstawiliśmy ze względu na słońce (tu jest go aż nadto), więc może Ty jednak podawaj...?

Emmila daj znać co i jak - kciuki! :tak:

Dziś mam święto - nie dość, że przychodzi pani posprzątać, to jeszcze przyjeżdża moja mama a ja wybieram się do fryzjera :-) A najlepsze jest to, że... mi się nie chce :sorry2:
Miłego dnia!

Esiu cicho siedze bo jak pisze to tylko monologi ,a jak mnie nie ma to ruch jak w Rzymie:-)

Emilla lepiej skontrolowac powiekszenie wezlow ale mamusie prosze olac z gory i wylaczyc sie na to zlowieszcze prorokowanie:dry:toz to zawalu mozna dostac a prawdy w tym niewiele.
Uwiezcie mi ,jezeli o wnuki chodzi to dorosli traca zdrowy rozsadek,moja mama, cialo medyczne takie farmazony wygaduje jak Amelka jest chora ze ze w tylku szczypie:tak::-D

Elmaluszku no widze ze nasze dziewczyny maja podobne fascynacje :-DTwoja szczotka do muszli,a moja papier toaletowy.Moze kiedys wlasny interes otworza: SZALETY PUBLICZNE:-p:-D:tak:No takie male a lep do interesow maja:-p(z reszta ktos pytala na pomysl na interes)To glupi pomysl nie jest,bo w moim rodzinnym miescie kibla nie uswiadczysz na miescie.Jak bylam w ciazy....ojjj byla biedaa,sikalam raz za hurtownia miesa:laugh2::laugh2::laugh2::rofl2:

Elmaluszku - Amelka przeee super! Jejku jak urosla! noooo i przytyla ;-) Mam nadzieje, ze mamusia tez ;-)

U nas slonko jest (bylo - dzies niet heheh) - wiec - zapraszam troszke na polnoc
;-) zamowie pogode na jutro.

Esiu - kochana juz sie nam pokazywac za chwile w nowej fryzurce! I biegiem do fryzjera...:-D Sprzataczki naprawde zazdroszcze - ja mialam wymieniany piec i moja kuchnia wygladaaaaa....prze---uroczo:-D

Dziagudku jak tam Madzia i jej przeziebienie?
Esiu zazdroszcze,ja bym z checia do fryzjera poszla.....idz i zrob sie na bostwo:)

A ja mam pytanie do Was Dziewczynki - czy ktoras z Was miala usowane migdaly?

Ja mam tak, ze infekcja co 3 tygodnie ostatnio ;-( Mialam z nimi problem caaaaale zycie, ale teraz co sie wyrabia to juz przesada. Mowic poprostu nie moge, boli jak cholera. :-(

Moja mama miala to samo - wyciela sobie i spokoj - a jakie wy macie zdanie na ten temat - jezeli macie?

Ostatnia edycja:
reklama
Moge sie popytac kolegow o Twoje nieszczesne migdalki Anni:tak:Ja mialam miec usowane bo sa one wielkosci czeresni ale tak naprawde w niczym nie przeszkadzaja wiec nie wycieli mi.Opinie sa podzielone bo jakas role one spelniaja,wtywarzaja one antygeny ktore wytw.przeciwciala,ktore zwalczaja drobnoustroje.Ale taka role odgrywja u malych dzieci ,u doroslych nie sa juz tak potrzebne, trzeba wybrac mniejsze zlo i tu chyba zdecydowalabym sie na ich wyciecie,jesli to one sa oczywiscie przyczyna Twoich problemow zdrowotnych.

Do góry