reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Hejo dziewczyny
Przepraszam ze tak zaczne od nas ale jeszcze po powrocie sie nie ogarnelam z niczym.Na razie pranie za praniem a w domu pobojowisko az strach.Nawet urwis nie pozwala mi nic poczytac wiec dopiero dzisiaj wieczorkiem przysiade zeby troche nadrobic.
No wiesci mamy w koncu dobre.Infekcja poszla siną w dal i mam nadzieje ze nie wroci.Pierwsze badania wyszly nam okropne.Duzo leukocytow i bialka nablonkow ipasma sluzu w moczu wiec Amelka dostala antybiotyk ktory byl tak skuteczny ze zaczela jesc po 2 dniach wszystko co popadlo.No uwierzyc nie moglam jak moje dziecie dziamdziało parowki zupki makarony chlebek i nawet miesko z grilla.Zadne grudki nie grudki nie przeszkadzaly.No wiec mamy juz normalne menu.Teraz paszcza sama sie otwiera do wszystkiego(a nie ze 4 butle mleka na dobe)
.Zaczela w koncu ladnie przybierac na wadze.W ostatni tydzien bylo 200 gram.Wczesniej 180gram przez poltora miesiaca.Mam wiec nadzieje ze nadrobi wagowe zaleglosci.W pazdzierniku wracamy na kontrole i jesli wyniki beda dobre to znaczy ze nie ma nawrotow i infekcja jest doprowadzona do konca.A wszystko narobilo sie przez to ze lekarze w uk przyslali mi list ze infekcji juz ni mo wiec ja glupia za wczesnie odstawilam leki.No ale teraz mam nadzieje ze mamy to juz za soba na dobre.
Pozatym w pl Fasola postawila pierwsze samodzielne kroczki:tak::tak::tak:
Na razie chodzimy za jedna rączke i od czasu do czasu kawalek przejdzie sama.No i to tak w skrocie.Jak sie juz ogarne ze wszystkim i troszke poczytuje to skrobne cosik wiecej.
Acha no i wlasnie sie tak uradowalam bo robilysmy badania wszystkie wszystkie 3 dni przed powrotem do domku i wyniki byly bardzo dobre.No i jeszcze rehabilitantka powiedziala ze Amelka rozwija sie bardzo dobrze i jednak nie potrzebowala zadnej rehabilitacji i ze na dzien dzisiejszy nadrobila swoje 9 tygodni i rozwija sie tak jakby byla urodzona w terminie.
Przepraszam ze post taki chaotyczny ale chcialam Wam powiedziec wszystko naraz a czasu brak.
Buziaki i odezwe sie wkrotce

reklama
Uwielbiam dobre wieści:tak:
Elmaluszku ogromnie się cieszymy że zdrówko Amelki już dobre. I że wszystko już w porządku z tymi badaniami. Bardzo gratulujemy pierwszych kroczków. Teraz to już kosza na śmieci nie schowasz:-D

Moja Zu pochorowała się jak jej ojciec:-(. Mieliśmy okropną noc. Gorączka 39stopni, nos zawalony. Wieczorem wracamy do domu, a jutro rano do lekarza. No i mam dwóch zdechlaków w domu:-(

Jolka jak nastrój dzisiaj? Nie ma to jak piękny słoneczny dzień na poprawę nastroju;-) O aukcjach nic nie napiszę, bo sama korzystam czasem ze snajpera. Proszę nie bic i krzyczec;-)​

Elmaluszku super że wszysko ok :-) Amelaka już sama chodzi :szok: Maks jeszcze nie :-(

anielap dziś chumorek lepszy, bo pozałatwiałam wszystko co miałam zaplanowane :tak: i to całkiem korzystnie ;-) co nie zmienia faktu, że czuję się oszukana przez pracodawcę :wściekła/y: (chociaż to nie jego wina, tylko rozporządzenia ministra :angry:)
A co to jest ten snajper??? bo ja ciemna masa nie wiem:zawstydzona/y:

Zapomniałam napisać, że jutro wizyta u neurologa :sorry2: troszke się stresuję :confused:
Ale za to dla równowagi mam zamiar jechać kupić sobie sukienkę ;-)

Jolka snajper to właśnie taki szybkostrzelny program o których pisała Esia. Ustawiasz sobie, on kilka sekund przed aukcją strzela za Ciebie. Coraz więcej ludzi z tego korzysta, wiec cieżko samemu w ostatnich sekundach ustrzelic.

Wizyta nasza u lekarza przyspieszona. Byłyśmy dziś już, bo mamy zapalenie ucha:-( Masakra... Tak bardzo dziecko cierpi... Siedzę nad łóżeczkiem i głaskam tą moja bidke kochaną:-( No i pierwszy raz antybiotyk podajemy.​

JOLA snajper to coś jak aukcjoner ;-) logujesz się na ich stronie, wpisujesz numer aukcji, podajesz twoje maksimum i masz wszystko w nosie ;-) program sam za ciebie licytuje ;-)

przyznam szczerze, że dzisiaj było znośniej pod względem temperatury :tak: albo to moje odczucie takie ;-) dzisiaj nie musiałam siedzieć w rozkroku, co by było wietrznie wszędzie :-D nocka była też chłodna, moja półkrew wymarzała ;-) mamunia oczywiście wytuliła zmarzlaka ;-) wieczór dzisiejszy znośny, więc obstawiam znośną nockę :-) oby, oby!

dziewczyny nadmorskie mają minusa - mają neta, a nawet na sekundę nie wpadną by jakiegoś wspólnego posta napisać ;-) no chyba, ze haseł pozapominałay :-D i loginów :laugh2:
zazdroszczę dziołchą przede wszystkim pogody :sorry2: nam zostało 10 dni do urlopu i prognozy są nie ciekawe :dry: no wiadomo - my jadą na wakacje :-( dlatego też współczuję tym, co mają urlop w tym samym terminie co my :laugh2:

Antonek nad ranem budzi się z głodu :sorry2: o 5 już szuka ipo regałach butli i mlaska nad uchem :sorry2: dzisiaj dostał na noc owsiankę, może go bardziej przetrzyma, bo mleczo coś za mało kaloryczne dla niego :shocked2:

tak coś nie teges się czuję, chyba wcześniejsze spanko mnie czeka :zawstydzona/y: normalnie chodzę spać almost jak Antonek :sorry2: a kiedyś uważałam, że mało snu potrzebuję :dry:

ELMALUSZEK super, super, super :tak:

ANIELA zdrówka dla padaków dwóch ;-)

Jolka-napewno i Maksio niedlugo ruszy,jestem pewna.A Amelka to na razie tylko czasami robi sama kroczki.Wiecej chodzi za rączke
Anielap-zdrowka dla Twoich chorowitkow zycze.Buziaki w Zuzkowe uszko,pewnie mocno boli bidulke
Gingeros-trzymam kciuki ccoby prognozy pogodowe sie nie sprawdzily i zebyscie mieli sliczna pogode na urlopie

Ja dalej nic nie nadrobilam bo urwis mi jeszcze nie pozwolil,no i w chalupie nadal sajgon:szok:

Pozdrowienia dla nadmorskich plażowiczek :cool2:
Buziaczki dla Jolci oby sie juz nie smutała :tak:
Emaliuszek super wieści :-)
Anielap mowiłam, zebys ze mną na spacer szła;-) Ja w końcu sama poszłam do praku południowego - bradzo ładny :tak:A tak powaznie oby to paskudztwo szybko sobie poszło od Zuzi :-(

ja natomiast z powodu nawrotu choroby nerek dostałam silny antybiotyk. Z dnia na dzień musiałam przestać karmic piersią Frania. Dzisiaj mija 3 dzien bez cyca i jest juz lepiej, Franek rzadziej sie dopomina, no i piersi juz tak nie bolą. Psychicznie jest gorzej zarówno ze mną jak i z Franiem, ale myślę że potrzebujemy czasu. Dopiero teraz rozumiem wszystkie dziewczyny, które nie mogły karmic piersią:-(

reklama
Zdrówka dla Zuziaka
Supe że Amelci wyniki oki.
Jolka chrześniak mojego małża jak skończył 13mc. dopiero raczkował,chodził 2mc. póżniej,a teraz śmiga i super chłopak z niego /w grudniu 2latka skonczy/
Byliśmy dziś nad jeziorkiem,livcia to pływak-i po mamie to ma,ja spalona słońcem a Livia MURZYN i po tacie to ma
ISZTARKU wiem jak to boli -tulam Was

Ostatnia edycja:
Do góry