reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Mam wiadomość dla Agik, Anni i Kachaska. Przed chwilą rozmawiałam z Panią z naszej kwatery. Jeśli chodzi o pościel do łóżeczka turystycznego dla dzieci, to ci, którzy mają łóżeczko od nich, nie muszą brać nic - żadnej pościeli, poduszek, kołderek itd. Natomiast Agik, jak bierzesz swoje łóżeczko, to i pościel też. Oczywiście dotyczy to tylko dzieci - dla dorosłych jest wszystko. Właściwie swoje musimy brać tylko ręczniki (upewniłam się, że ona nie daje).
Natomiast może być problem z zameldowaniem o czasie. Kobita mi prawie płakała w telefon, że ta sobota to koszmar totalny bo ma prawie całkowitą wymianę gości i boi się jak się wyrobi ze sprzątaniem pokoi i wymianą pościeli do godz. 13tej. Oczywiście samochód można na parkingu postawić, ewentualnie bagaże wrzucić jej do domu i iść sobie np. na spacerek.

reklama
Anni, w najgorszym razie zostanie nam pogoda ducha;-), o którą w takim towarzystwie chyba trudno nie będzie.... Ale fakt, z tego co zapowiadają (prognozy na najbliższe 2 tygodnie, to.....) ale ciiiiii.....

Jejku zostalo Ci tylko 18 tygodni do rozwiazania...jak ten czas leci,3 miesiace i bedzie akcja sukieneczka:-)
Ano... Jak o tym myślę w ten sposób, to zaczyna mnie to lekko przerażać ;-) Choć nie powiem, po spodenkach w koparki, sukieneczki będą ciekawą odmianą :-D

Dzagud no Słodziaka masz i tyle :-)

A mój właśnie chyba skończył drzemkę, bo jakieś zagadywanie z łóżeczka dochodzi. Czyli teraz mega przyspieszenie w szykowaniu obiadu, a On będzie stał w kojcu, wyciągał paluszek i krzyczał "MNIAM!!!" - nie ma to jak dodatkowa motywacja :-D

No i jesteśmy po wizycie.
Nie czuję się specjalnie uspokojona - choć Małż tak i ładuje mi do głowy "pozytywną energię" :dry:
Ginka powiedziała, że nie ma się na razie czym przejmować. Że to pierwszy moment, kiedy się powinno interesować w ogóle położeniem łożyska i że to się wszystko teraz bardzo dynamicznie zmienia.
Generalnie mamy czas do końca 27tc na zmianę ułożenia - jej zdaniem, szanse na to są duże.
I to właśnie uspokoiło Małża.
Mnie natomiast zdenerwował ciąg dalszy - tzn. co jeśli nie. Jeśli po 27tc łożysko wciąż przoduje, konieczna jest hospitalizacja na patologii ciąży już do porodu :baffled:
No "bojam się" to mało powiedziane :baffled:
A poza tym, wszystko ok ;-)

Esia, w pełni popieram Twojego Męża i też wysyłam pozytywną energię.:tak:Puuuu, i pooooszłooo!:-D Nie będę pisać że Ci współczuję, bo jestem pewna że wszystko się ułoży i będzie ok!!!! Na zapas się nie zamartwiaj! Spokój mi tu! No!

reklama
Esiu kochana snilo mi sie Twoje lozysko,i wiesz co? ...sunie w gore:-)
Czujesz?
Jestem pewna ze wszystko bedzie super.Wiem ze matka i tak w glebi duszy sie zamartwia,ale Ty przestan i proponuje na to lekarstwo znakomite...musisz wpasc w szal sukienkowych zakupow,skarpetki z falbaneczkami tez sa ok:tak::-Dno chyba ze Piotworek skutecznie wszystkie Twe akcje uniemozliwia:cool2:

Pozdrowionka z ranka dla wszystkich:)

Do góry