reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Ja grzecznie smaruje brzusio.
A tu nagle ni stąd ni zowąd wczoraj zauważyłam ryskę na piersi!
Dziewczynki pamiętajcie o piersiątkach!

reklama
dziewczynki, mam dla was radę - jak już nie daj Boże po porodzie te paskudne rozstępy się pojawią:baffled: zaopatrzcie się w aptece w żel Contractubex. Cena może nie jest rewelacyjna (60-70zł za 50g). Przetestowałam na sobie już jako dziecko miałam paskudne rozstępy, wtedy żelu jeszcze nie było w Polsce, sprowadzali mi z Niemiec, ale poskutkowało:tak: na ulotce znajdziecie info, że to na blizny ograniczające ruch itp... ale na rozstępy też działa:tak:
dorotko, mam do ciebie pytanko - czy w ciąży można używać sachol???

Kachasek a co sie dzieje ze chcesz uzywac sachol,powiem Ci szczerze ze nie wiem,a nie mam ulotki,sachol zawiera salicylan choliny z grupy niesteroidowych leków p-zapalnych,podejrzewam ze jakis stan zapalny sluzówki,napisz co ci sie dzieje,a moze zwykle plukanie szalwia lub innym ziolem wystarczy,skonsultuje to jeszcze w poniedzialek i napisze:-)

Kachasek-raczej nie powinno sie stosowac sacholu ze wzgledu na salicylany, tak jak juz napisala Dorotka. Mozna stosowac w wyjatkowych sytuacjach po konsultacji z lekarzem. Jak masz klopot z dziaslami to faktycznie moze pomoc szalwia:-)

Witam serdecznie:)
u tych znajomych co jesteśmy, gospodyni nasza Ciocia Nice jest farmaceutka i na problem z dziasłami znalazłam u niej w łazience pastę LACALUT,(ten płyn do płukania mi się skończył a do dentysty idę jutro), i pomaga ta pasta! dentystki spytam o dokładna nazwę tej mieszanki na dziąsła to podam:)

A tak apropos to slyszalyscie dziewczyny o chinskim roku "swini" ...
Teraz wszystkie chinki staja na glowie by jak najszybciej zajsc w ciaze by urodzic wlasnie w tym roku... Ponoc dzieci urodzone w roku swini sa "szczesliwe". Ile w tym prawdy nie wiem hehehe

Ale... My mamy "swinskie dzieci" hehehe wiec wznismy toast za to!
(oczywiscie nisko alkoholowy ;-) ) hehehe

reklama
Do góry