reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
hej dzięki za podpowiedzi- jeśli chodzi o malie to niestety odpoada bo moi rodzice nie mają neta- niestety...
Ale chyba Łukasz kupi coś w pracy i wyśle priorytetem :tak:

My już byliśmy na zakupach teraz Bart szykuje się na drzemkę, a ja muszę zabierac się za sprzątanie i obiad... ehhh a nic mi się dzisiaj nie chce... tylko spac :-p

Mata oby Dobrusia już szybko doszła do siebie!

reklama
Marlenka ja tak odstawiłam Wercię :-D:-D:-D
Musiałam wyjechać i koniec karmienia ale ona chętnie piłs mleko z butli a tat wcale takiego nie chce

moja żadnego mleka innego niż moje też nie będzie piła :sorry2: no chyba, że zwykłe krowie :-p
nie mogę z mojej rozrabiary, psoci na maxa i co coś wyciągnie na podłogę chodzi, pokazuje palcami na siebie i mówi zalazia, zalazia :rofl2:

Z odstawieniem u mnie nie było dużego problemu,
choć karmiłam do 10-msca.
Przede wszystkim ograniczać w ciągu dnia a wieczorem
- fest butla do podusi.
Jak dziecko najedzone to rzadziej się budzi!:tak:
I odwracać uwagę od cyca, dawać coś innego, w nocy picie;-)

NO to dzionek Mata masz z głowy, kurcze oby tylko kruszynce się polepszyło!

Moniakap - no widzisz nie taki diabeł straszny, może warto czasem porozmawiać szczerze, zaznacz tylko, że jak wyjdziesz to żadnego potem wypominania ma nie być itp.:no:

A co tam u Maajki, Bbakani, Ewuni , Wilmek też się ostatnio meldowała
że będzie i co ?

Z odstawieniem u mnie nie było dużego problemu,
choć karmiłam do 10-msca.
Przede wszystkim ograniczać w ciągu dnia a wieczorem
- fest butla do podusi.
Jak dziecko najedzone to rzadziej się budzi!:tak:
I odwracać uwagę od cyca, dawać coś innego, w nocy picie;-)
przy odstawianiu dużą role odgrywa przywiązanie do cyca... jak dziecku wszytko jedno czy dostanie cyca czy butlę, to raczej problemów nie będzie... jesli jednak dziecko uwiązane do piersi jak pies do budy to problemy pewnie będą...
u nas mała nie akceptuje jedzenia z butli (jak coś ciągnęła, to tylko wodę), wszystko dajemy łyżeczką i nie zawsze udaje jej się dać kachy na noc więcej jak 160 ml. Picie w nocy owszem ciągnie, ale tylko łyczek, potem smok i zasypia na jakieś 5-10 min. i tak w kółko dopóki cyca nie dostanie, już nie raz to przerabiałam...
ja nie chcę jej odstawiac już od cyca, ale po mału próbuje się do tego przygotować i widzę, że ciężka walka nas czeka...

Powitanko :-)

No fakt, zastoj wczoraj byl niezly na bb ;-) ja tez sil nie mialam... Ganialam po chacie zeby doprowadzic ja do uzywalnosci bo dziada i baby juz brakowalo :-D Ola dodatkowo wczoraj mega marudna byla i tylko na raczkach by siedziala :sorry2: Jak nie spala to na raczki, a jak spala to ja ze szmata biegalam... Moze jakies kolejne zabki.. Ale wiecie mi sie wydaje ze znow na gorze... czy moga tak wylazic? :confused: Na dole ciagle tylko dwa, na gorze juz cztery i chyba kolejne obok ida.. :zawstydzona/y: A zobaczyc jej cos w tej buzi to sukces i tylko wtedy gdy cieszy sie cala micha ;-) Teraz po spacerku i drugim sniadanku spi :tak: Nocka dzis ladnie przespana, dzis juz zaliczylysmy urzad - musialam sie wyrejestrowac bo nie przyjelam niekorzystnej dla mnie oferty pracy... No ale coz... :sorry2: Nic nie stracilam :tak:

Mata - mam nadzieje ze to tylko 3-dniowka :tak:
Marlenka - trzymam kciuki zeby jednak wlasciciel sie znalazl... szkoda pieska :-(
Monia - widze ze maz przekalkulowal sobie kilka spraw...
Mejdia - o mnie zapomnialas :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry