reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Dziewczyny ale się uśmiałam zaczęłam mysleć o położnej do porodu jeszcze się nie zdecydowałam ale zaczęłam zasięgać języka dostałam imie i nazwisko bo ta osoba rodziła zimą i zgubiła już numer i wiecie jak się nazywa położna Marzena Bezdziecka:szok::szok::szok: ale jaja jakie nazwisko co? ale ma dwójkę dzieci co za sprzeczne z naturą nazwisko.
witaj, jestem od niedawna na tym forum, za tydzień dwa powinnam rodzić, przeprowadziłam sie niedawno ze Śląska i poszukiwałam położnej, natrafiłam właśnie na Panią Bezdziecką:) czy to właściwa osoba do prowadzenia porodu, może masz jakieś dobre wieści n/t temat?
jestem od niedawna w Olsztynie i brak informacji na różne tematy mi doskwiera niestety :( będę wdzięczna za pomoc.
A może mogłabyś polecić dobrego pediatrę dla maluszka?
pozdrawiam serdecznie

Witajcie!
Magdziarko co do wesela to nie wiem co Ci poradzic, ja byłam na miejscu, ale teraz w tą sobotę co była mieliśmy z mężem znów jechac na wesele ale juz 150 km i zrezygnowaliśmy z powodu Bartka, wtedy jak go zostawiliśmy to wymiotował mi dwa dni :-( między innymi przez to że dostał sztuczne mleko a jest tylko na piersi- gdybym karmiła sztucznym to byśmy pojechali ale ja je tylko z piersi to nie odwazyłam sie go znów bidaka zostawiac... ale skoro Antoś jest juz na sztucznym to może zostaw go z tesiową a sami z mężem pojedziecie troszkę odsapniecie od obowiązków domowych, troszkę sie rozewiecie.... no ale oczywiście zrobisz jak bedziesz chciała :tak:
Co do zdjęc to ostatnio wywołaliśmy z mężem około 300 zdjęc :szok: ale ja tez tak jak wy wolę oglądac w albumie zedjecia :tak:

Mój Bartutek ma dzisiaj 3 miesiące :-) ale ten czas leci... masakra!
Mnie coś dzisiaj starsznie kręgosłup boli na dole :-( ale tak mocno że nie moge Bartka nosic za długo... dobrze że teraz śpi... ale co bedize jak sie obudzi??? :-(

Mam problem z Filipem bo od paru dni nie chce za bardzo mi w dzień jeść, potrafi wypić tylko 50 ml czasem tylko120,martwie się bo przed nocą wypija 150 i dwa razy się budzi i też pije 150,czyli jak zwykle,a w dzień nie, troszke popłakuje,może to zęby bo wkłada całą piąstke do buzi i się denerwuje...Pamiętam,że ostatnio któraś z dziewczyn miała taki problem z dzieckiem..

Magdziarko jeśli dasz rade wytrzymać bez maluszka to jedż, zabawisz się potańczysz:tak:Ja ostatnio byłam z M. na imprezie i po godzinie już chciałam jechać do domu bo myślami ciągle byłam przy małym:dry:Jakoś nie potrafie się wyluzować:-(
Darunia Wszystkiego naj dla Bartusia!:tak: Mnie tak jak Ciebie boli ale już od dawna dół kręgosłupa, u mnie tak zostało po porodzie po mocnych bólach krzyżowych. Moze nosisz Bartusia i to od tego Cie boli?

Julia własnie mnie bolał juz tak kiedyś- dawniej (przed ciążą) trenowałam taniec z elementami gimnastycznymi i to chyba przez to ten kręgosłup mnie boli a na dodatek miałam wypadek w pracy we wrześniu w tymtym roku i ucierpiał mi ten odcinek kręgosłupa :baffled::dry: mam nadzieję że mi przejdzie...

Nie wiem co Ci poradzic z Twoim dzieciątkiem, dziewczyny pisiały ze to tak może sie zdarzyc, za dziecko nie chce jesc- Asiowo tak miała... może ząbki rzeczywiscie wychodzą??? :baffled: Trzymam kciuki żeby wszystko powróciło do normy!

dzień dobry mamusie:-)

u mnie od rana leje buuuu w domu ciemno aż się nie chce z łóżka wstawać:baffled:
ale jak mus to mus....od rana załatwiałam sprawy;załatwiłam ortopedę(bioderka ok:tak: za to lekarz pediatra przyczepiła się że mały ma króciutkie rączki więc ortopeda przy okazji i to zbadał na razie jest ok procentowo wymiarowo się mieści i chyba taka jego natura:sorry2: czasem mam wrażenie że ta moja pediatra za dużo wydziwia:sorry2:
byłam również w pracy eh niby chcę już do ludzi ale jakoś tak mi dziwnie jak patrzę na swoje miejsce pracy:baffled: no nic jutro mam załatwić badania okresowe więc znów czeka mnie tułaczka po lekarzach:baffled:
odnośnie zdjęć to ja również wolę oglądać je w albumie:tak: ale fakt że ostatnio zaniedbałam wywołanie:zawstydzona/y: mam nadzieję że do końca października się zabiorę za to bo jak wrócę do pracy to ciężko to widzę:baffled: a wywoływałam głównie przez rtv euro agd ale tylko jak była promocja bądź przez superfoto.pl

magdziarko odnośnie wyjazdu tak jak Darunia pisze jedźcie sami nie ma potrzeby przemęczać Antka a wy sobie troszku odpoczniecie:tak: a i teściowa na pewno się ucieszy mając wnuka przy sobie:tak:

Darunia najlepsze życzonka dla Bartusia z okazji aż trzy miesięcznicy:tak:

Julia nie denerwuj się tak jak piszą dziewczyny może ząbki a może w dzień ma za dużo wrażeń i nie potrafi się skupić na ssaniu..poczekaj kilka dni jak nic się nie zmieni to idź do lekarza albo kup jakiś żel na dziąsełka..

reklama
Julia-u mnie problem glownie polegal na tym,ze Maja nie chciala pic z piersi.Z butelki pila chetniej.Ale juz wszystko wrocilo do normy-pediatra powiedziala,ze dzieci z lenistwa wola pic z butelki niz z piersi,bo mleczko szybciej leci;-)
A,i sprawdzila dziaselka i mowi,ze zabki jeszcze nie ida.

No,wlasnie-wczoraj bylismy u pediatry z tym uszkiem.no i na szczescie wszystko w porzadku-Maja zdrowa jak ryba!:-)-okazalo sie,ze taka ciemna woskowina moze byc normalna.Mai po prostu za duzo sie zebralo w uszku i zalega,nie chce wyplywac.Dostalam recepte na kropelki,ktore mam stosowac przez 4 dni i wszystko powinno wyleciec.

Agacinka-swietny pomysl z tym kojcem-taki duzy-super rzecz.Ja tez o czyms takim ostatnio myslalam,ale mam nieduzy salon...

Do góry