reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
No w pierwszej ciąży miałam mniejszy i urodziłam 4 kilowe maleństwo a ta wielkość już mnie zaczęła przerastać bo większy rozmiar brzucha kojarzy mi się zaraz z dużą zawartością. Wody mam w normie jeśli chodzi o ilość więc to chyba dzidzia !!!!:-)Nie biorę witamin żeby nie przesadzać ale ...aż się boję :-)

reklama
Jak nie można spać z bólu to prawdziwy koszmar. Czytałam apropo dolegliwości w ciąży to że teraz możemy odczuwać ból w oczach czyli tzw. suchość w oku i można wkraplać sobie sztuczne łzy. Ja ze wzrokiem miałam problemuy na początku ciąży. JJak byłam w pracy to parę razy zdażyło mi się że wszystko mi falowało i przez chwilę nic nie widziałam wyraźnie. Na szczęście mi przeszło. Myślęże to miało związek z ciśnieniem. Teraz też podoga nie nalepsza bo niby cipło ale pada i szaro.Ziewam cały dzień .

Ja tez przychodze pol godziny wczesnie, ale dla tego ze we wczesniejszym autobusie jest gdzie usiasc, bo nastepny to taki pelny ze hoho:tak:.

Mamy jeszcze troszke czasu wiec moze i ona sie do tego przyzwyczai. A wiadomo moze to dziewczynka, wielka zagadka:tak:

To podobnie jak ja. Teraz mam trochę lepiej bo jeżdżę do pracy ze znajomymi bo mają narazie wolne miejsce w samochodzie a oni też jeżdżą wcześniej. Zawsze to jednak wygoda.

Głuszku dziekuje że napisałaś :-) jesli sie nie myle to szpital sie nazywa Rydygiera tak? czy jakos tak, jeszcze tam nie byłam ale chodzę do ginekologa do wieliczki, który tam pracuje i mowi ze jest tam ok.
No a niedługo wybieram sie do szkoły rodzenia no i własnie nie wiem za bardzo gdzie, a chciałabym pojść bo to moje pierwsze dziecko i troche sie boje tego wszystkiego :-) Tak sie zastanawiam czy masz może jakieś namiary na szkołę?
I jakbyś mogła napisać czy coś słyszałaś o tym szpitalu? Byłabym Ci bardzo wdzieczna!!!

Serdecznie pozdrawiam!!!

Ja dziś miałam usg nerek i w obu mam po 2 -5 mm kamienie, cóż raz już miałam atak bólu więc może się to powtórzyć. Lekarz powiedział, że wtedy najlepiej do szpitala:-(
wspolczuje serdecznie.... ale to niewielkie kamyki, wiec sie nie martw, pij duzo wody ale niskosodowej niskozmineralizowanej, w razie bolu wez nospe... prawdopodobnie w czasie porodu "urodzisz" nie tylko dzidziusia ale tez kamyki... jak mi kamien "zniknal" to juz sie nie pojawil w kolejnych ciazach... a wiem ze sam bol w postaci kolki nerkowej jest okropny...

reklama
A ja wam powiem ze duzy brzucjh nie zawsze oznacza duzego dziecka i odwrotnie maly malego.. Ja corka mialam poprostu inny brzuch ,.,. bardzije mi poszlo w dupcie. bylam bardziej olbrzymia.. Teraz mam wlasnie praktycznie brzuch i to 10 kg wlansie chyba tamk jest ukryte..

Do góry