reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
No w pierwszej ciąży miałam mniejszy i urodziłam 4 kilowe maleństwo a ta wielkość już mnie zaczęła przerastać bo większy rozmiar brzucha kojarzy mi się zaraz z dużą zawartością. Wody mam w normie jeśli chodzi o ilość więc to chyba dzidzia !!!!:-)Nie biorę witamin żeby nie przesadzać ale ...aż się boję :-)

reklama
Jak nie można spać z bólu to prawdziwy koszmar. Czytałam apropo dolegliwości w ciąży to że teraz możemy odczuwać ból w oczach czyli tzw. suchość w oku i można wkraplać sobie sztuczne łzy. Ja ze wzrokiem miałam problemuy na początku ciąży. JJak byłam w pracy to parę razy zdażyło mi się że wszystko mi falowało i przez chwilę nic nie widziałam wyraźnie. Na szczęście mi przeszło. Myślęże to miało związek z ciśnieniem. Teraz też podoga nie nalepsza bo niby cipło ale pada i szaro.Ziewam cały dzień .

Ja tez przychodze pol godziny wczesnie, ale dla tego ze we wczesniejszym autobusie jest gdzie usiasc, bo nastepny to taki pelny ze hoho:tak:.

Mamy jeszcze troszke czasu wiec moze i ona sie do tego przyzwyczai. A wiadomo moze to dziewczynka, wielka zagadka:tak:

To podobnie jak ja. Teraz mam trochę lepiej bo jeżdżę do pracy ze znajomymi bo mają narazie wolne miejsce w samochodzie a oni też jeżdżą wcześniej. Zawsze to jednak wygoda.

Głuszku dziekuje że napisałaś :-) jesli sie nie myle to szpital sie nazywa Rydygiera tak? czy jakos tak, jeszcze tam nie byłam ale chodzę do ginekologa do wieliczki, który tam pracuje i mowi ze jest tam ok.
No a niedługo wybieram sie do szkoły rodzenia no i własnie nie wiem za bardzo gdzie, a chciałabym pojść bo to moje pierwsze dziecko i troche sie boje tego wszystkiego :-) Tak sie zastanawiam czy masz może jakieś namiary na szkołę?
I jakbyś mogła napisać czy coś słyszałaś o tym szpitalu? Byłabym Ci bardzo wdzieczna!!!

Serdecznie pozdrawiam!!!

Ja dziś miałam usg nerek i w obu mam po 2 -5 mm kamienie, cóż raz już miałam atak bólu więc może się to powtórzyć. Lekarz powiedział, że wtedy najlepiej do szpitala:-(
wspolczuje serdecznie.... ale to niewielkie kamyki, wiec sie nie martw, pij duzo wody ale niskosodowej niskozmineralizowanej, w razie bolu wez nospe... prawdopodobnie w czasie porodu "urodzisz" nie tylko dzidziusia ale tez kamyki... jak mi kamien "zniknal" to juz sie nie pojawil w kolejnych ciazach... a wiem ze sam bol w postaci kolki nerkowej jest okropny...

reklama
A ja wam powiem ze duzy brzucjh nie zawsze oznacza duzego dziecka i odwrotnie maly malego.. Ja corka mialam poprostu inny brzuch ,.,. bardzije mi poszlo w dupcie. bylam bardziej olbrzymia.. Teraz mam wlasnie praktycznie brzuch i to 10 kg wlansie chyba tamk jest ukryte..

Do góry