Jotemka
Fanka BB :)
Ja oduczalam Marcina jak Lolka miala jakies 2-3 miesiace. A byla to jesien i siedzenie w domu... oj, co ja sie napralam wtedy. Tobie bedzie latwiej. Majtki na tylek i niech chodzi z mokrymi, poczuje dyskomfort.Joas super te twoje rady. własnie tak czytałam że przy małej różnicy wieku nie wolno różnicować ty mały a ty duży.
Miałam ją odzwyczajac od smoczka (śpi z nim), pieluch i flaszki (jeszcze sobie lubi pociągnąć z gwinta) ale moze jej dam siana az się młody urodzi. Za dwa, trzy miesiace po jego urodzeniu się już moze przyzwyczai - sama będzie miała wtedy 2 lata i 4 miesiące to już będzie duża dziewczynka to moze odstawi smoka. Ale pieluch jej nie moge popuscić bo musze wykorzystać na to lato. A do następnego przecieznie bedę czekac. Zresztą ile można z pieluchą latać?
Z Lolka zrobilam inaczej- kupilam jej pielusi happy - samw sobie sa niewygodne. Do tego nie zmienialam jej za szybko - celowo. Bylo goraco, ciezko jej bylo biegac i sama zdjela. I zaczela chodzic na nocnik. Nie bylo to z dnia na dzien ale trwalo jakies 2-3 dni. Moze 4. W kazdym razie szybko mi poszlo.
Jak Marysie odstawisz teraz, to jak malenstwo sie urodzi to moze powrocic do pieluchy a wtedy to jest wkurzajace. Wiem, bo Lola wrocila na chwile po urodzeniu sie Bartka.