reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Joas super te twoje rady. własnie tak czytałam że przy małej różnicy wieku nie wolno różnicować ty mały a ty duży.
Miałam ją odzwyczajac od smoczka (śpi z nim), pieluch i flaszki (jeszcze sobie lubi pociągnąć z gwinta :-D) ale moze jej dam siana az się młody urodzi. Za dwa, trzy miesiace po jego urodzeniu się już moze przyzwyczai - sama będzie miała wtedy 2 lata i 4 miesiące to już będzie duża dziewczynka to moze odstawi smoka. Ale pieluch jej nie moge popuscić bo musze wykorzystać na to lato. A do następnego przecieznie bedę czekac. Zresztą ile można z pieluchą latać?
Ja oduczalam Marcina jak Lolka miala jakies 2-3 miesiace. A byla to jesien i siedzenie w domu... oj, co ja sie napralam wtedy. Tobie bedzie latwiej. Majtki na tylek i niech chodzi z mokrymi, poczuje dyskomfort.
Z Lolka zrobilam inaczej- kupilam jej pielusi happy - samw sobie sa niewygodne. Do tego nie zmienialam jej za szybko - celowo. Bylo goraco, ciezko jej bylo biegac i sama zdjela. I zaczela chodzic na nocnik. Nie bylo to z dnia na dzien ale trwalo jakies 2-3 dni. Moze 4. W kazdym razie szybko mi poszlo.
Jak Marysie odstawisz teraz, to jak malenstwo sie urodzi to moze powrocic do pieluchy a wtedy to jest wkurzajace. Wiem, bo Lola wrocila na chwile po urodzeniu sie Bartka.

reklama
A wracajac do brzuszkow, to sa cudowne - takie okragle, ksztaltne. Ja nadal czje sie bardziej gruba niz ciezarna. Wkrotce nowa fotka - obiecuje :)

Ja coś nie wierzę w to, że po kształcie brzucha można poznać płeć. Przecież kształt brzucha jest uwarunkowany budową, mięśniami itd. Co ma płeć do wyglądu :confused: Ale dużo osób "potrafi" przepowiedzieć co będzie :sorry2:

Tylko ci się tak wydaje a poza tym nie widziałam wszysrtkich więc się nie będę wypowiadać. Tak czy inaczej każdy mimo czy mniejszy czy większy ma swój urok i jest cudny.:-)

reklama
Magdalenkakol, fajny brzuszek... Tlusty to jest moj-lekarz przebijal sie przez faldy tluszczu by stwierdzic z macica jest 2 palce pod pepkiem. Musial trzmac brzuch z dwoch stron, taka kombinacja byla...

Do góry