reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Joas moj zly tluszcz ( tak okreslil to lekarz) nie chcial przepuszczac fal na usg.. serio obraz byl taki nieciekawy.. lekarz sie smial.

Ja coś nie wierzę w to, że po kształcie brzucha można poznać płeć. Przecież kształt brzucha jest uwarunkowany budową, mięśniami itd. Co ma płeć do wyglądu :confused: Ale dużo osób "potrafi" przepowiedzieć co będzie :sorry2:
nie wiem czy jest uwarunkowany... w pierwszej ciazy wygladalm jak wielorodka: brzuch nisko, poprzecznie... z Lolka wyzej a z Batem pilkowaty, najladniejszy jak mi sie wydaje.

Magdalenkakol, fajny brzuszek... Tlusty to jest moj-lekarz przebijal sie przez faldy tluszczu by stwierdzic z macica jest 2 palce pod pepkiem. Musial trzmac brzuch z dwoch stron, taka kombinacja byla...
To już chyba wiem czemu ginka ostatnio tak długo macała mój brzuszek, chyba też próbowała ocenić gdzie jest macica a przez tłuszczyk nie dało się tak szybko określić :-D

Bo kształt brzucha to nie reguła niby tak samo jak ochota na słodkie czy slone i te inne ale niektórym się sprawdza. Jeśli mi faktycznie urodzi się dziewczynka to w pierwszej ciąży miałam zupełnie inny brzuch.
Ale jestescie zabawne z tymi opisami własnych że humor mi się poprawił jak to czytam.:-)

Joas moj zly tluszcz ( tak okreslil to lekarz) nie chcial przepuszczac fal na usg.. serio obraz byl taki nieciekawy.. lekarz sie smial.
Ja nie wiem czy to tluszczyk tak dziala zle na usg. Ja nie mam za duzo tluszczyku a i moje usg wczorajsze bylo nieczytelne. Pan doktor tez sie dziwil ze do grubaskow sie nie zaliczam a taki kiepski obraz.

Kasiu 30 wiesz trzeba sie troszke posmiac i umilic sobie zycie inaczej nie dozylybysmy do konca ciazuy .. a tak zawsze troszke lzej.. ja sie niczym nie przejmuje.. kg sa to trudno a głodzic siebie i maluszka nie bede pozniej najwyzej bede latala 10 kolek naokolo bloku kilka razy dziennie i to zrzuce..

magdalenkakol jakie bieganie dookoła bloku, poczekamy aż się dziecko urodzi, wtedy codzinnie kilkukilometrowy spacerek, a jak zacznie już raczkować i chodzić to dopiero będziemy za dzieciaczkami ganiać ;-):-D:-D:-D

Jak będę miała takiego malucha jak miałam to ściągnęła wszystkie kilogramy z mlekiem także nawet aż musiałam przestać karmić bo groziła mi anoreksja , więc może i ruszać się nie będzie trzeba.

reklama
Ja w sumie tez nie miałam problemu ze zrzuceniem kilogramów. Karmienie robiło swoje a na domiar złego Kacper nie cierpiał łóżeczka i spał tylko na podwórku i musiał cały czas jeżdzić. Tak więc i spacerki 2x dziennie po 3 godz. każdy też zrobily swoje:-D. Mam nadzieję że moze teraz maleństwo będzie jakieś bardziej wyrozumiałe dla mnie. ;-)

Do góry