reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Nam też się udało i od 1,5 roku jesteśmy posiadaczami małego mieszkanka. Rata wychodzi 3 razy mniejsza niż wynajem i czynsz w innym miejscu (bo nasze mieszkanko jest bezczynszowe;-)). Był to strzał w dziesiątkę, ale ciągle coś jeszcze trzeba zrobić :sorry: ale tak chyba mają wszyscy posiadacze własnych 4 kąów :-D

reklama
Ja tez i wynajmowalam i przeprowadzalam sie na swoje nowe...5 lat temu...a teraz je sprzedaje - i tez z sentymentem - no ale takie zycie...

My już od 3 lat remontujemy mieszkanie w środku bo to bardzo stara chata jest, w końcu w tym roku koniec ale trzeba się zabrać za mury zewnętrzne,płoty i dach więc nadal dużo wydatków:-(
Łazienke sprzątam sama,czy te środki do dezynfekcji mogą szkodzić dziecku? Ja nie mam innego wyjścia bo mężulek w pracy zagranicą,a porządek w domu musi być i nikt tego za mnie nie zrobi:-(

Ostatnio dostałam od lekarza taką karteczke z zaleceniami odnośnie ruchów płodu,że po 25 tygodniu powinno się je obserwować,a po 29 tygodniu badać codziennie o tej samej godzinie liczyć(jeśli w ciągu trzech godzin nie naliczymy 10 ruchów to powinniśmy zacząć się martwić i jechać do szpitala...

Każde dziecko jest inne i to ono ustala sobie rytm,kiedy jesteśmy w ruchu to albo śpi albo nie czujemy.

To ja wam dziewczyny przypomnę co można robić na obiadki.
ZUPKI
korerkowa, ogórkowa, pomidorowa, rosół, jarzynowa, krupnik,krem z brokuła z grzankami, szczawiowa, żurek, barszcz biały, soczewicowa(grochowa), fasolowa.
JAKIEŚ MIĘSKO
Gałeczki w sosie, lazania,pizza, pierogi, spageti, polędwiczki wieprzowa w sosie marchewkowym, Żeberka, naleśniki z mięskiem lub warzymi zapiekane w sosie beszamelowym, mięsko(jagnięciena)zapiekana z ryżemi sosem pomidorowym...
Mogłabym tak jeszcze, ale czasu troszkę już nie mam.
JA BARDZIEJ MAM BRAK CZASU NIZ POMYSŁÓW:tak:
Azile, super, dzieki! A teraz specjalny watek i dawaj przepisy :-D:-D:-D:-D:-D szczegonie na krem z brokula, soczewicowa, szczawiowa, zeberka (kazda ma jakas tajemnice), nalesniki zapiekane...

Dziewczyny dziękuję bardzo za powitanie.
Jetsem już po wizycie, wszystko ok, oczywiście znów anemia mi sie zaczyna, ale tak z dzidzią wszystko super. Troszeczke maluszek uparty i niech chciał odrówicić się do nas byśmy mogli odróżnić czy to Nadia czy Aleks. lekarka stwierdziła że coś widzi ale nie jest pewna, musimy poczekać na kolejną wizytę:-(
Zastanawiam się czy jak powiedziała, ze "coś widzi " to bardziej wskazuje na chłopczyka czy dziewczynke???
Już sama nie wiem. A yak chciałam już wiedzieć.
w 16 tc powiedziała ze nie widzi jajuszek, czyżby urosły??????

Agusiu, śliczna para młoda :-)

Oj dziewczyny, ale Wam się porobiło. Zdrówka dla wszystkich chorujących dzieciaczków.

reklama
niektórzy dają 50 i jak wyjdą niejasne wyniki to zlecają powtórzenie badania - tzn każą wypic 75;

mój od razu każe mi pic 75 twierdząc,że takie są zalecenia Pol.Tow. Gin. - nie kłócę się z nim, bo wolę wypic raz i miec z głowy niż najpierw mniej a potem więcej:-)

Moja ginka tak samo mówiła. A poza tym twierdzi, że przy 75 g jest lepszy obraz cukrów. Ale wiecie, każdy lekarz ma swoje zdanie. Najważniejsze, żeby cukry wyszły dobre.

Do góry