reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dziewczyny dziękuję bardzo za powitanie.
Jetsem już po wizycie, wszystko ok, oczywiście znów anemia mi sie zaczyna, ale tak z dzidzią wszystko super. Troszeczke maluszek uparty i niech chciał odrówicić się do nas byśmy mogli odróżnić czy to Nadia czy Aleks. lekarka stwierdziła że coś widzi ale nie jest pewna, musimy poczekać na kolejną wizytę:-(
Zastanawiam się czy jak powiedziała, ze "coś widzi " to bardziej wskazuje na chłopczyka czy dziewczynke???
Już sama nie wiem. A yak chciałam już wiedzieć.
w 16 tc powiedziała ze nie widzi jajuszek, czyżby urosły??????
Dobrze, że ci nic nie sugerowała jak nie była pewna. Lepiej wiedzieć poźniej na niż się za wcześnie nastawiać.

reklama
Nie martw się Jolunia, mi ostatnio też się wcale nawet nie chce wstać z wyrka ale muszę. Dobija mnie nieobecność męża. Z roku na rok staram się przyzwyczaić do charakteru jego pracy ale co roku chyba trudniej.

Nie przejmuj się dziś słoneczko dla Ciebie zaświeci.:-):-):-)

A tak zupełnie z innej beczki, wczoraj siostra mi powiedziała, zę spodziewa się dzidzusia w październiku ( dopiero 3 tydzień) a już ma 2 reklamówki ciuszków.:-):-):-)

Dzielę los Joli . I wcale nie jestem przemęczona fizycznie tylko zmęczona psychicznie tymi Olka chorobami. Dzis o 14do lekarza. Zobaczymy co wymyslą tym razem.A ja już nie mogę jak słucham tego jego kaszlu to mnie aż serce ściska. Ta biegunka troszkę ustąpiła ale raz dziennie mu jeszcze naciska i popuszcza. Nigdzie się nie ruszam od soboty. Ani spacer ani sąsiadka i jej dzieci. Tak można zwariować.Chcę żeby była wiosna żebyśmy mogli na rowerkach pojeździć do lasu pojechać za miasto....

Najlepsza do gofrów jest taka babcina gofrownica..żelazna nie te dzisiejsze opiekacze z wierzchu z plastikiem. A przepisy jakie macie? Ja taki prościutki, że hej:
2szkl mąki
2szkl mleka
2jajka
1/3 szkl oleju
łyżeczka pr do piecz
Wychodzi osiem gofrów z tej porcji.:-):-):-)

a jak się osobno ubije białka i doda na końcu to ciasto jest takie fajnie puszyste ;-) - oj chyba dziś też zrobię gofry :-)

pożalę się ;-) - miałam kiepską noc - brzuch mnie bolał, młoda mało się ruszała, non stop się budziłam i sprawdzałam czy nie zaczęła się ruszać... i jeszcze Krzymek przywędrował do nas o 4 z całym asortymentem (czyli misiem,kołdrą i poduszką) i oczywiście wpasował się na moją część :baffled: dziś jestem zombiak :-(

ale liczy się chyba dopiero od 28 albo od 30 tygodnia :-)

u mnie Bogna od wczoraj wieczorem była mega spokojna - aż ja przestałam być ;-) - ale już ją czuję, więc ok; pamiętam,że Krzymek przy kiepskiej pogodzie potrafił przez cały dzień łaskawie kopnąć ze dwa razy jak go "zmusiłam" - po prostu sobie drzemał non stop ;-)i straszył rodziców

Magdziara rozumiem cie bardzo dobnrze. ja od przeszlo tyg nie wychodze z domu . Corka jeszcze chora a i ja nie mooge chodzic za duzo wiec siedze albo leze w domku i juz mam tego dosc.. dobrze ze sloneczko swieci przynajmniej troszke lepiej sie czuje ale jak jest ponuro to dol mnie dopada...

Magdziara ja mam bardziej skomplikowany przepis, ale za to wychodzą chrupiące gofry :tak: też około 8 porcji gofrów:
1/2 kostki margaryny (rozpuszczonej i przestudzonej)
7 łyżek cukru
1 paczka cukru waniliowego
3 jajka
1 szkl. mąki
1 szkl. mąki ziemniaczanej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka

reklama
Dziewczyny - juz wiosna niedlugo - jeszcze troszke i bedzie lepiej

Ja mam samopoczucie dosc dobre, tylko...czasu mi brakuje. Ucze sie do tego prawka, dzieciaczki wrocily z ferii wytesknione - wiec czas mam mocno podzielony. Znow zaczela sie szkola, lekcje... Laza mi wycieczki po domu bo wystawilam mieszkanie na sprzedaz, jak juz ktos ma wejsc do domu - musze miec porzadek na tip top - taka juz jestem - a dzieciaki roznosza wszystko po chacie wiec wlasciwie ciagle upycham i sprzatam...i tak w kolko. Mam nadzieje ze szybko sprzedamy mieszkanko i wtedy sie zacznie ruch na budowie - a wtedy czasu bedzie jeszcze mniej:rofl2: No i tak w kolko - wychodze z jednego - wlaze jeszcze glebiej w drugie:rofl2: A Olga przyjdzie na swiat w sam srodek tego zamieszania i balaganu:sorry:

Do góry