reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
A u mnie chyba standartowy brzucho, ale już go wyraźnie widać. No, może ciut większy niż w ciąży z Wojtkiem.
Ale w pracy i tak połowa osób się chyba jeszcze nie połapała:-)

reklama
I znów w ciąży.......... na początku lęk i obawa, czy damy rade????????? ale teraz spokój i niecierpliwość. Jedyny znak zapytania to córeczka. czy zaakceptuje rodzeństwo? I czasem strach gdy jakas mama trafia do szpitala. ta nieszczęsna szyjka!

A mierzycie swoje brzuszki centymetrem? Ja jestem w 14 tc przytyłam 1 kg, brzuszek mam mały (chciałabym żeby był większy), ale już widać, że noszę w sobie dzidzie no i w żadne spodnie z przed ciąży nie wchodzę.
Pozdrawiam Was.

mi wczoraj na wizycie Doktorek powiedział, że rośnie mi brzuch tak jak powinien - chociaż moim zdaniem jeszcze niczego nie widać - no po jedzeniu staje się wielki :-D co więcej, powiedział, że kobiety, które mają luźniejsze więzadła to im szybciej brzuch widać (tak np. po I ciąży).
W spodnie swoje wlaże ale chodzę z odpiętymi guziorami :-)

oto ja i mój "brzuch", dla zachęty :-)

brzucholgs8.jpg

wcale nie rośnie szybciej niż w pierwszej ciaży ;-) - tutaj mocno sie wyprostowałam, normalnie mam garba, że hej...

Ja mierzyłam się przed ciążą i teraz. Przybyło mi 4 cm w ciągu 3 miesięcy. Na początku przytyłam ładnie 1,2 kg, jednak na wczorajszej wizycie okazało się, że w ciągu 3 tygodni schudłam ponad 1,5 kg, a żadnych mdłości nie miałam :-(

Ja tam wskoczyłam już w spodnie ciążowe ale noszę jeszcze spodnie z guzikami rozpiętymi , coraz bardziej mi jednak spadają i mnie denerwują. Jeszcze spódniczki to lepsza opcja ale ze zwykłymi rajstopami też koszmar. I tak włożyłam ostatnio rajstopy i gumkę porozcinałam w paru miejscach bo mi się wpijała. Fajna opcja jest z pończochami samonośnymi ale na trochę cieplejsze dni.
Iwosz ja mam z rana podobny ale im dalej wieczora to się brzuszek powiększa..

reklama
Do góry