reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Co do wakacji to jeszcze o tym nie myślałam..ale raczej tego lata się nie wybierzemy na jakieś specjalne wczasy...wstępnie rozmawialiśmy, że styczeń - luty( kiedy będą ferie zimowe w szkole młodego) skoczymy np do Egiptu...ale to się wszystko jeszcze zobaczy..

Zapomniałaś jeszcze o odwiedzinach u Mamoota na działce na Mazurach :-)
To nie Egipt, ale za to poplotkować można.:-D:-D

reklama
Kochanie o tym pamiętam....i jak tylko się wypakujesz i juz tam pojedziesz to ja odpalam swoja rakietę, piekę szarlotkę,pakuję młodego i młodszego ....i ruszam skoro świt:-D:-D:-Dna ploteczki do Ciebie ;-):tak:

laski,ale ja mocno przytyłam - serio - mam 18 kg do przodu (chyba najwięcej z nas wszystkich), tylko rozłożyło mi się po całosci :-); na zdjęciu tego nie widać, ale w realu to i owszem - wciąż słyszę jaka to jestem "duuuża" :baffled:

Lorcia - ano możemy się"ścigać" ;-) - zobaczymy,która pierwsza:tak:

Iwosz, wyglądasz super! Ja nie mam pojęcia gdzie te kilogramy ukrywasz, na całości nic a nic nie widać, super figurka. Ja przytyłam 8 kg na razie, ale nie mogłabym się z Tobą porównywać, bo to chyba mnie po całości się rozlało. Twój brzusio - rewelacja:tak:

my pewnie też wakacje spędzimy w domu - P. wykorzystał już pół urlopu, drugie pół weźmie jak młoda się urodzi;

chciałabym zabrać gdzieś teściów, bo nigdy nie byli za granicą, ale to może grudzień/styczeń - zobaczymy...

Moja położna ze szkoły rodzenia powiedziała, że w naszym szpitalu zakładają rozpuszczalne szwy, ale nie mamy się wystraszyć jak na podpasce np. znajdziemy jakieś resztki ("wąsy") tych szwów.
Byłam dzisiaj na wizycie - moja Maleńka waży pomiędzy 1,7 a 1,9 kg :-D, wszystko rozwija się symetrycznie, położenie płodu jest podłużne główkowe, a ustawienie prawe. Mam fajne zdjątko 4d twarzyczki, ale niestety nie miałam nośnika, więc mi wydrukował, a nie mam skanera, żeby się pochwalić. W każdym razie Mała lubi pchać rączki ro buzi ;-). Kolejna wizyta za miesiąc.

Oj wakacyjne tematy.... My nigdzie nie pojedziemy... Nawet nie ze wzgledu na urlop tylko logistyke. Czworka dzieci w tym niemowle to nie jest dobry pomysl na wakacje. Moze dla kogos ale nie dla naszej rodziny.... Zapakowac te wszystkie zeczy dla wszystkich... Uf... duzo tego by bylo. Dlatego w sobote ruszamy na kilka dni nad morze. Polskie morze.

My jak już gdzieś się wybierzemy, to na jakieś jednodniowe wycieczki - góry blisko, więc nie ma problemu. A w ogóle to w swoje urodziny chcę się wyrwać z chaty, bo w tym roku daruję sobie odprawianie - będę ponad miesiąc po porodzie i sporo na głowie, więc to mój sposób :tak:

reklama
My planujemy jedynie wyjazd do Polski w sierpniu lub wrzesniu,ale to wszystko bedzie uzaleznione od malej.No i coraz powazniej myslimy o powrocie do Polski na stale,moze juz na jesieni.Ja tutaj nie jestem oficjalnie,tzn.dzis zalatwilam sobie tylko pobyt na 3 miesiace,niby turystyczny,no i ubezpieczenie.Ale co sie nadenerwowalam o ten pobyt!
W dodatku dzis jest tak piekna pogoda,jest wrecz goraco,jakby byl juz czerwiec!Niby super,ale jak napocilam sie w tych urzedach!

Do góry