reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
snoopy,maja;
Dzidzie mają mniej miejsca i już brak im wolnej przestrzeni do robienia akrobacji :-) Moj się czasami bardzo rozpycha - tak jakby się przeciągał

Dziękuje za wsparcie,ja również życze dużo zdrówka wszystkim dzieciom i mamusiom oraz przyszłym mamusiom:-):-):-)

Dziewczyny te kaszle o których piszecie mogą być alergiczne, a robiłyście testy na pyłki roślin,roztocze,pleśnie,grzyby itd.?
Azile Ty pewnie testy robiłaś bo pisałaś mi,że masz alergików w domku.Bardzo Ci współczuje i mam nadzieję,że synkowi oraz Tobie będzie lepiej.:tak:
U mnie się troche uspokoiło,mała przed spaniem troche płakała bo nos ją bolał od smarkania, pare razy w nocy było oklepywanko ale dziś odbyło się bez kaszlu,za to rano znowu kaszel i to katarzysko:no:
A jakie leki wziewne podajecie swoim dzieciom?
Eryka bierze przez cały rok:
z leków wziewnych serevent i flixotide,a przy zaostrzeniu ventolin,
zyrtec,
singulair,
a do nosa flixonase lub buderhin
Teraz pani doktor kazała serevent i flixotide dawać rano i wieczorem po dwa wziewy no i mała nie kaszle,a no i ważne jest podawanie, Eryka nadal bierze leki przez tube Babyhaler.

Znalazłąm takie możliwości;

Filuterna natura przewidziała, by człowiek przychodziło na świat do góry nogami. Jednak niektóre dzieci obstają przy innej pozycji...

Położenie miednicowe zupełne. Nóżki dziecka są podkurczone i zgięte w kolanach.

Położenie miednicowe niezupełne. Nóżki dziecka są wyprostowane w kolanach i ułożone wzdłuż brzuszka.

Położenie stópkowe i kolankowe (występuje bardzo rzadko). Nóżki są tylko częściowo zgięte; do kanału rodnego najpierw wchodzą stopy lub kolana.

Położenie poprzeczne

No,dziewczyny-sama jestem w szoku,bo to juz chyba epidemia w moim rodzinnym miescie-nastepna pomylka co do plci dziecka!Dzis dostalam smsa od siostry,ze nasza kuzynka wczoraj urodzila synka.Jeszcze 2 tygodnie temu bylam ja odwiedzic,tuz przed powrotem do Belgii.Cala ciaze miala mowione,ze bedzie coreczka,miala miec na imie Lenka.Pokazywala mi wyprawke-wszysciutko rozowe!Pytalam,czy jest az tak pewna,ze innych kolorow nie kupowala-ona,ze tak,lekarz zapewnial.A tu synek!Ale fakt,ze zapewnial ja tylko 2 razy....
Dzieciaczek w dodatku urodzil sie ardzo duzy:57cm i 4350gr(to po niej,bo jest wysoka) i rodzila 24 godziny!

Magdziarko;
piękna prezentacja - taka szkolna - edukacyjna ;-)
Mój ostatnio 2 dni temu podczas ktg leżal tak, że główka była po prawej stronie. Poza tym miał już różne położenia - jeszcze mam dużo miejsca więc sobie grymasi i kładzie się tak jak Jemu wygodnie :-)

Kochane dziewczynki, ogromne podziękowania za życzenia.:tak::tak:

Macie rację - wczoraj wieczorem nie zaglądałam na BB, bo było i kino (film "Once" - polecam!!) i kolacja w naszej ulubionej knajpce. Jak miło wyujść gdzies we dwoje.:-)
I nie łobuzowac mi tu ;-) - teraz to się więcej nic nie da zmajstrować :-) Brzuszek już zajęty:-D

A ja dzis obudziłam się o 4.50 i przez godzinę spać nie mogłam. Bo oczywiście lokator brzuszka tez się obudził i dawał czadu. A teraz oczy na zapałki....

reklama
Do góry