reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Hej, ja po piatkowej wizycie u gina wyladowalam na patologi... wlasnie do domu wrocilam cla obolala... Mojemu dzidziusiowi tak sie na wsiat spieszylo ze prawie mu sie udlo;O lekarz powiedzial ze jak bym dziem puzniej przyszla to dzidzia by byla juz ze mna... dostwalam sterydy domiesniowo i fenoterol dozylnie i sytuacja sie ustbilizowala, teraz juz w domciu i fenoterol w tab biore, do konca ciazy w lozeczku i bez zbednych wysilkow, gin przy wypisie sie smial ze malownie pokoiku mi bokiem wyszlo i zebym tego wiecej nie robila;)))

Magdziara żeazo ma to do siebie że może zatwardzać. Ja też jem jabłka i owoce i problemów nie mam prawie że żadnych , no może czasem , kilka dni nie brałam bo mi się skończyło to faktycznie lepiej mi się wypróżniało ale ogólnie da się z tym żyć.

No i ja po wizycie.Zelazo dostalam i co sie ciekawego dowiedziałam,ze herbate to wolno pic dopiero godzine po jedzeniu bo inaczej to zelazo co sie bierze nie jest przyswajalne tylko razem z herbata wyplukuje sie.Nie wiedziałam tez ze najlepiej zelazo popijac sokiem pomaranczowym lub limonkowym bo wspaniale sie uzupełniaja.Macica 33cm,jestem w 33 tygodniu ciazy i dostalam wskazanie do rodzenia na sali operacyjnej jednak,poniewaz miałam kiedys problemy z odejsciem łozyska.Uznano ze istnieje niebespieczenstwo powtórzenia sie problemów z łozyskiem.Troche mnie to zmartwiło bo na sali operacyjnej nie jest tak kameralnie jak na sali na poziomie 1,ale bespieczenstwo najwazniejsze.Mój bobas straszny lobuz,w trakcie póltoragodzinnej wizyty zmienił połozenie dwa razy,jak weszłam mial glówke w dół,jak wychodziłam lezal znowu poprzecznie.:-)Połozna uspokoiła mnie ze mamy jeszcze duzo czasu i mały sie musi zdecydowac ,widocznie lubi fikołki.

Dziewczyny,a myslicie juz o pasach po porodzie?Tu w sklepach przerozne rodzaje,tylko na brzuch,na pupe i brzuch albo od kolan po piersi.Nosiłyscie takie po poprzednich ciażach?i czy to prawda ze dopiero po 6 tygodniach mozna zacząc nosic?

Uff a ja juz sie ciesze na sobotni wyjazd.Mam taką ulubioną plaze.Popatrzcie w google na Penmon,dajcie na grafike to wyskocza zdjecia.Uwielbiam to miejsce,jak umre to mam zyczenie zeby mnie spalic i własnie tam rozsypac prochy.Pogoda cudna az zyc sie chce.:laugh2::laugh2:

Ja używam do ciała zwykłego balsamu Dove lub Nivea, narazie żadne rozstępy u mnie się nie pojawiły. A do piersi kupuję Perfecta Mama u mnie sprawdza się rewelacyjnie. Mam nadzieję, że rozstępy już się nie pojawią. Przy pierwszej ciąży też nie miałam z nimi problemów:-D:-D:-D

magdalenkakol koszule śliczne. Super wybór no i cena bardzo przyzwoita

Snoopy kochana uwazaj na siebie.
Limba super ze wszytsko dobrze. A dzidzia to chyba tak jak moja co rusz ma inne polozenie. Tak bynajmniej je czuje.
Ciekawe co u Joanny,.

reklama
Oj! Limba jak ja cizazdroszcze takich plaż. U nas na opalanie jeszcze za zimno , no i ja mam daleko na piekne plaże:-D.

Do góry