reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
ja narazie mam spokuj ze zgagą uff :-) ale biodra i krzyż czasem bolą :crazy: ten moj maluszek to niespokojny ze hoho caly czas baraszkuje i chyba chce szybciej wyjsc na swiat :tak: w poniedziałek miałam badania i jest oki z maluszkiem i ze mną. Ostatnio ogladałam program na tvn style o kobietach w ostatnich 3 miesiacach ciązy i tam mowią bardzo ciekawe rzeczy np. jak uniknąć rozcięcia lub popękania przy porodzie :-) pomaga częste cwiczenie mięśni krocza np. przerwy w siusianiu, i rozne sposoby rozchlania i złaczania nóg, no i tez smarowanie krocza oliwką dla dzieci zeby zwilżyc skore by była rozciągliwa :tak: zamierzam tak cwiczyc, nie chce isc do szkoly rodzenia wiec sama bede codziennie cwiczyła z radami cioci ktora jest położną :tak::-):tak::-):tak:

reklama
Dziewczyny czy szkola rodzenia jest konieczna ? :nerd: bo ja sie zastanawiam czy powinnam sie zapisac czy wystarczy to ze sama bede codziennie cwiczyla w domku za radami moje ciotki ktora jest położną. :blink:

Nie ma to jak ciotka - położna:-D:tak:Taka prywatna i osobista.Zrób tak jak czujesz? co jest Ci potrzebna...żebyś czuła się spokojna . Ale w szkole rodzenia może być fajnie inne dziewczyny taka towarzyska atmosferka.
Ja nie chodzę, bo to moja druga ciąża.Ale mam zamiar z tą namierzona położną spotkać się ze dwa razy i pogadać o porodzie;-)

prodigious jesli to twoja pierwsza ciaza to szkole bardzo ci polecam.szczegolnie dobre sa te przyszpitalne(poznajesz personel, sam szpital dzieki czemu nie bedziesz czula sie zbyt obco w trakcie i po porodzie).w szkole rodz. nie tylko cwiczysz a dowiadujesz sie wielu cennych rad fakt faktem od poloznych(cicia pewnie bardziej kompetentna;-)) ale ta atmosfera wokol pelno brzuchatek tak jak ty :tak: bynajmniej polecam bardzo:tak:
ja spodziewam sie drugiej dzidzi i tym razem ze szkola dalam sobie spokoj.

darunia
porozmawiaj z ginem o szkole:tak:

Joas duzo zdrowka!!

odnosnie porodu tez mam jakies przeczucie ze moje dziecie bedzie bardziej majowe niz czerwcowe :sorry2:
synka urodzilam w 37 tc mam jednak nadzieje ze drugie baby nie wyjdzie szybciej:szok:

Ja jednak raczej zostane w domku przy wersji cwiczen zleconych przec ciocie :tak: O porodzie mam duzo zrodel wiec mozna wiedziec sporo :-)
po za tym zawsze przed wizytą u ginki siedze w rejestracji i rozmawiam z pielegniarka i położna ktore tam siedza wiec one mowia mi tez duzo i doradzaja :tak:
mysle ze do porodu bede bd dobrze przygotowana bo jeszcze moge zawsze potpytac tez was na forum :-)

reklama
Do góry