reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Magdziarko, a jeżeli zdecydujesz, ze idziesz to KONIECZNIE powiedz instruktorowi, że jesteś w ciąży (pewnie sam zobaczy brzuszek, hihi:-)) i że wcześniej nie jogowałaś. Głupio tak się wtrącać i niepotrzebnie straszyć, ale cieszę się, że moja informacja Ci sie przydała :tak:
mamoociku kochana zrobiłam tak. Po pierwsze jeszcze raz zadzwoniłam tam, gdzie mają być zajęcia i to jest Joga dla ciężarnych po 5tym miesiącu ciąży..bardziej ćwiczenia relaksacyjno - oddechowe nniz jakieś tam typowo jogowe sprawy. Po drugie miałam dziś korepetycje, na które przychodzi dziewczyna( pielęgniarka) która ilkeś lat temu nie zdała matury i zadzwoniła do swojej przyjaciółki , przełozonej połoznych w jednym z naszych szpitali i z nią pogadałam..jak się czuję itp..i uspokoiła, że mogę iść. A przy okazji okazało się że mogę się z nią umówić na poród, tylko musze to przemysleć bo ona pracuje w innym szpitalu niz planowałam rodzić. Jeszcze raz dzięki Mammociku za info, zawsze lepiej się upewnić niż jak bym była po zajęciach i potem się martwiła taką informacja. Buziaki

reklama
Złożyłam zamówienie na allegro u jednego sprzedawcy( jeden koszt przesyłki) i zamówiłam majtki jednorazowe - 7 sztuk za 7, 90 oraz majtki wielorazowe po 2, 50 za sztukę, wkładki laktacyjne Baby ono po 9,90 wkłady poporodowe po 3,99 za 10 sztuk i kilka innych pierdół. Za paczkę z przesyłką wyszło mi ok 50 zł...tak więc mam z głowy te rzeczy

Właśnie nie nakręcajmy się . Jak sobie to przemyslałam to się uspokiiłam jednym stwierdzeniem. Przecież moja mała sięjeszcze nie przekręciła bo czuje ją z boków więc jeszcze nie czas . Co prawda maluchy mogą się w każdej chwili przekręcić ale co tam narazie jest ok.

Aniknulko nie robiłam( chociaż mam podstawy- czyt. wcześniejsze wątki - choroba syna) ale raczej by mi to niczego nie zmieniło ,bo bym nie usunęła ciązy, jedyny plus takich badań to psychiczne przygotowanie się na ewentualne choroby.
Oczywiście gorąco popieram, szczególnie jeśli ktoś ma rodzinie przypadki tych różnych choró, albo ma juz jedno chore dziecko albo jest w wieku ryzyka.

Fajnie Madziara że sobie to załatwiłaś! Ja też już muszę zacząć myśleć o tych zakupach- w nocy dzisiaj sie budziłam chyba z 5 razy i przypominałam sobie jak wygląda pajacyk a jak body :laugh2: Już spać nie mogę przez te zakupy! :-)

Magdziarko, no to się cieszę. :-) Bo ja te ćwiczenia ciążowe to mam coś jak w jodze, tylko właśnie dla ciężarnych. Super sprawa. Bardzo to lubię.
Życze więc miłych ćwiczeń. :-)
No i fajnie, że położną namierzyłaś.

Po wypiciu glukozy nie powinno przekroczyć 135-140 (takie info znalazłam na portalu medycznym), ale różnie to bywa, mi po teście w ośrodku powiedzieli, że powinno być poniżej 120, ale nie za bardzo im ufam, bo nawet nie wiedzą jak badanie zrobić ;-)

reklama
Ja chetnie urodzilabym nawet dwa tygodnie wczesniej :)...
Jestem padnieta... Znow dorwalo mnie totalne przeziebienie, nie wiem czy nawet nie zatoki. Mam dosc chorowania. W tej ciazy to limit wywale chyba na cala przyszla dziesieciolatke. Nigdy tyle nie domagalam... W domu siedze w bluzce, sweze, w szlafroku i jeszcze bym sie czyms okryla.... Brrrrr..... I ten bol glowy......

Do góry