reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja napewno zaopatrze się w taki pas, chciałabym czuć się atrakcjną mamą! :-D zwłąszcza ze to bedzie lato i jednak nie da sie niczego ukryć pod warstwami ubrań ;-)

reklama
U nas jak by była dziewczynka to będzie Łucja, chociaż moj mąż chiał też Sonia :baffled:ale mi jakoś te imię nie pasuje, a jakby był chłopczyk to na 90 % byłby Marcinek.

pogratulaować "profesjonalnizmu" pani fryzjerce;-)
Ja od poczatku ciązy nie ścinałam włosów, postatnowilam zapuścić zebym mogla zwiazac, uwazam ze bedzie mi tak wygodziej przy dziecku,:tak: i nie wierze w takie przesady:-D

choć opowiem wam o babci mojej znajomej i jej przesądach. Jak moja znajoma była w ciązy to z męzem zamieszkali z babcią bo duzy dom a babcia sama. No i ona mi opowiada ze pewnej nocy było bardzo goraco to odsłoniła i otworzyła okno, babcia gdzies przyuważuła ze łuna ksieżyca wpada do ich pokoju, a pełnia była, wpadła w srodku nocy bez pukania i zasłania okno z krzykiem czy oni powariowali ze dziecko łyse bedzie jak księzyc w pełni bedzie na nie świecił:-D

Ja już miałam 4 USG teraz idę na wizytę w czwartek i chyba też bedzię mi robiła usg. Jeszcze nie znam płci dzidziusia... bo przed ostatnio był chłopiec a ostatnio dziewczynka i bądź tu człowieku mądry :-D

Mata sliczne brzucho:tak:

odnosnie biustu po karmieniu to akurat chyba jestem wyjatkiem.po ok 6 miesiacach powrocil do formy moze nawet troszku wiecej mi zostalo:tak:
uzywalam jedynie oliwki a jak przestalam karmic to peeling plus balsam ujedrniajacy plus odpowiednie cwiczenia i efekt znakomity:tak:
ale fakt faktem karmilam krotko i to moze pomoglo.moja siostra karmila bardzo dlugo do ok 2 roku zycia i niestety w bikini juz sie nie pokaze:-(

reklama
a apropo przsądów, poczytajcie i pomyślcie same czy babcine zaklinania nie są zabawne::-D
1. Nie można siedzieć z założoną nogą na nogę, bo zmiażdżysz dziecku główkę.
2. Nie patrz na księżyc, bo dziecko będzie łyse.
3. Nie patrz na słońce, bo dziecko będzie się zanosiło płaczem.
4. Nie patrz przez wizjer w drzwiach lub przez inną dziurkę, bo dziecko będzie zezowate (moja teściowa stale mnie tym nęka).
5. Nie patrz na nikogo brzydkiego, bo dziecko bedzie podobne.
6. Nie noś nic na szyji, bo dziecko okręci się pępowiną.
7. Nie depiluj sie (nie gol), bo dziecko urodzi się łyse
albo
1. nie wolno nic smazyc w ciazy bo tam gdzie tluszcz kapnie to dziecko bedzie mialo znamie
2. nie wolno nosic korali ani przechodzic pod kablami bo sie pepowina owinie.
3. Jak matka nie miala dolegliwosci a corka ma ( i na odwrot) to bedzie chlopiec - generalnie przeciwna plec
4. jak zgaga piecze to bedzie dziewczynka lub jezeli chlopiec to z wlosami.
5. nie wolno obcinac wlosow bo dziecko bedzie glupie
6. nie wolno patrzec na krwawe rzeczy lub jakies kalectwo bo sie mozna zapatrzec
7. Nie jesc kiszonych ogorkow bo mleko zkwasnieje.
8. Nie chodzic po sloncu bo sie zsiadzi
9. Nie wolno współżyć 2 miesiące przed rozwiązaniem,bo dziecku będą ropiały
oczka

i miliony innych:-)

Do góry