reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Milkaaaa miło czytać o takie determinacji. Fajnie wiedzieć ,że jesteś zwolenniczką karmienia piersią. Ja swoje robaczki też karmiła piersią. Synka do 14 miesiąca i odstawiłam bo lekarze kazali. Na początku to był czysty koszmar, nawet mleko mi sie przepaliła, ale dzięki lekarzom i ich radom wzbódziłam laktację.
Tak jak milka mówiła ważne jest nastawienie i determinacja, dla mnie to zawsze pomaga.

reklama
Chciałam już wcześniej napisać ale wiecie ospa męża:baffled:... Byłam we wtorek u lekarza i u dzidzi wszystko Ok. Tylko ja mam skróconą szyjkę i mam na siebie uważać:-( i jeszcze do tego zwiększył się zastój w mojej nerce i lekarz podejrzewa kamienie i chyba nie obejdzie się bez cewnikowania tej nerki:-(Więcej będe wiedziała po wizycie u urologa dopiero 8 kwietnia. Ta nerka mnie boli tak jakby mnie ktoś tam uderzył:-(Boje się tego cewnikowania...

U mnie samopoczucie takie sobie,wczoraj naszego dobrego sąsiada syn odebrał sobie życie:no::-( nie potrafie się odnależć,myśle ciągle o nich,także u mnie nieciekawie... Mam boleści nerki przez ten zastój i uciskajcą macice,a tu jeszcze tyle czasu zostało do porodu...

mata to możliwe że sie spotkamy ;-) ja napewno będe od października probować na WSHE. A powiem ci ze o tej polkowickiej uczeni to nawet nie słyszałam moze dlatego ze nie bardzo moje kierunki :-)

Julia! pamiętaj że twoje samopoczucie ma wpływ na dzidziusia. Sytuacja i okoliczności może nie sprzyjają spokojowi ale on najbardziej pomaga na wszelakie dolegliwości.

A co tego napinającego sie brzuszka, to ja mam dość często ten objaw zwłąszcza w pracy , jak juz za długo stoje lub troszke wiecej wysiłku w coś wkladam to normalnie jakby mi sie skóra skurczyła tak mnie brzuch ciągnie i wyprostowac sie nie moge.
:baffled:

Ja od jakiegoś czasu ruchy małego odczuwam dość boleśnie,teraz to już potrafi kopnąć ale dlatego jestem spokojniejsza bo wiem,że u niego wszystko dobrze Wydaje mi się,że dzisiaj miał pierwszą czkawke bo takiego czegoś jeszcze nie czułam:tak:. No i przeciąga się mocno i podróżuje z jednej strony brzuszka na drugą,czasem coś wystawi i to tak fajnie wygląda:tak:

Julia wiem, że jest ciężko i brak słów by to opisać, ale postaraj się dla maluszka zrelaksować:tak:weź kąpiel, zrób sobie herbatkę, posłuchaj dobrej muzyki a myślę, że zarówno Ty jak i maleństwo wyciszycie się :tak:

Ula już niedługo będziesz miałą wolne od pracy:tak:ciesz się chwilami tylko dla siebie, bo później to będzie meksyk:-D wstawanie, karmienie, przewijanie. Wiecie nie mogę sobie jeszcze tego wyobvrazić i zastanawiam się skąd wezmę na to siły, czy będę dobrą mamą? Nie wiem czasem nachodza mnie takie myśli......:tak:

Julia witaj w klubie "nerkowców", mnie też często bolą nerki szczególnie prawa. Mam w obu kamienie, choć w lewej mniejsze. Lekarz nic nie mówił o cewkowaniu, mam tylko pić dużo wody, a do urologa wybieram sie po porodzie bo na usg lekarz powiedział, że teraz to nic nie można zrobić gdyż dzidzia jest w brzuszku;-)

Będzie dobrze:-D głowa do góry. Jestem z Tobą:-D:happy::-D

U mnie dzidzia szaleje i skacze po pęcherzu a do tego z tyłu bo kręgosłup .....boli...delikatnie bardzo mówiąc.

reklama
Właśnie Aniknulka wyleciało mi z pamięci,że przecież Ty też cierpisz z tego powodu tak więc nie jestem sama;-) Nie wiem czy masz zastój w nerce bo ja mam zastój moczu i dlatego to cewnikowanie:-(
Dzięki w imieniu nerkowych dziewczyn Milko;-)

Do góry