reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Uważam, że nie masz co sie na zapas przejmować, jak dzidzia bęzie już na świecie sam zobaczy jak ją pielęgnujesz, jak postępujesz, choć zawsze trzeba mieć oczy wokół głowy. To jest dziecko nie zabawka a synek do końca tego nie wie.
Życzę duuuużo optymizmu:-D u mnie świeci słoneczko no i może w końcu stopnieje ten śnieg który wczoraj spadł:wściekła/y:tak nie lubię pluchy:crazy: przecież już jest wiosna więc niech przyjdzie na całego:angry:

reklama
u mnie też pościel ok 2-3 tygodni siedzi. małemu zdarza się że czesciej ma zmienianą.
też mam obawy co do kosmatka- jak to będzie jak przyjadę pewnego, pieknego dnia z dziecmi ze szpitala. juz teraz czasem ma kolorowe pomysły i marzenia co będzie robił. mam nadzieję że nie zrealizuje je w 100%. już teraz próbuję mu tłumaczyć co będzie mógł robić dzieciom, a czego nie- ale to tylko teoria, tak na sucho. zobaczymy w praktyce. mam nadzieję że będzie rozważnym starszym bratem!

a mnie od rana męczy kaszel. jak mi nie przejdzie to na wieczór napewno płuca wypluję!:-D. najgorzej to mój brzusio to odczuwa, przy każdym kaszlnięciu, małe kopią że hej! po prostu żyć nie umierqać. a ja wstyd się prtzyznać jeszcze nawet pita na oczy nie widziałam. muszę przysiąść fałdów i go wypełnić- termin się pomału zbliża. :nerd:

Ja wklejam moją Antosię, niezbyt wyraźne, ale już było coś widać...to było koło 23 tygodnia:tak:

Załączniki

• Maleńka.jpg
    Maleńka.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 31
ja też się rozkładam - gardło boli,z nosa leci, ciężko oddychać...całe szczęście od jutra mam zjazd to sobie odsapnę :-) (mam malo zajęć i są rozłożone na 3 dni - będę mieć trochę czsu na leżenie pod kołdrą ...200 km od domu ;-))

pozdrowienia dla wszystkich!!

Dzięki Magdalenko :-) zdjątko naszej Małej wisi na naszej prywatnej gazetce i zawsze możemy looknąć hehe. Wszystkie Maluszki są śliczne, a potem nawet jeszcze śliczniejsze:tak:

Ja własnie wrpciłam od Doktorka. I nawet nie wiecie jak sie ciesz , (ostatnio przeszłam do drugiego) wyszłam uspokojona i zadowolona.
Z dzidzią wszystko ok, serduszk słuchałam. USG nie było i raczej szybko nie będzie(może za miesiąc) więc dzidzia jest niespodzianką. Pytałam o moje bóle nóg, dość nie typowe. Bolą jak leże, aj ak chodzę przestają i pomagają tylko chłodne okłady. Doktorek zdziwiony i mówi że się z tym nie spotkał(a już siwy);-). Więc na razie zalecenia magnez , plus duża dawka wapna ok 2 mg. Wapno dla tego ,że ja jestem na diecie bezmlecznej. I mam obserwować , jak nie przejdzie to trzeba będzie wprowadzić leki na żylaki.
Mocz ok. Wizyta za miesiąc i trzeba zrobić mocz i morfologię.
A cieszę się bo już w moim szpitalu na porodówce skończył się remont i wszystki sale będą porodów rodzinnych:tak:.

Nie wiem ile mam w brzuszku , ale po wizycie jestem w szoku. Waga skoczył ,mam 67 kg czyli przez święta 3 kg. :szok:

reklama
Ja ostatnio na wagę wchodzę tylko w gabinecie. Nie wiem ile przytyłam w święta ale mało mnie to interesuje bo jak mi się chce to jem i koniec.:-)

Do góry