reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
ja wam powiem że w pierwszej ciąży czułam się grubiej - teraz faktycznie tylko w brzuch polazło - wiec się cieszę bo jak widać wagę mam tu NAJWYZSZĄ... Zreszta nikt mi nie wierzy ze tyle ważę - już o tym pisałam ze u mnie w rodzinie są kobiety grubej kości a raczje ciężkiej i moja mama jest chuda szkapa ma 172 cm i waży 66 kg. Ja wiem że jak ważyłam 70 kg jak się odchudziłam po Marysi to wygladałam fajnie - niestey przybrałam (łykalam Meridię i dopadł mnie efekt jo-jo). Wiem ze 65 to max co udało by mi się osiągnac bo poniżej tej wagi ti chyba bym sobie musiała kości zacząć wycinać. Ja się tylko modlę żeby 90 nie przekrocyzć.
mamociku czy ja dobrze widać ze ty przytyłas już 14 kg? W ogóle tego po tobie nie widać!!!!

reklama
bosze jaka ja jestem wdzięczna losowi że on mnie tak mało kopie.... Ale zobaczymy jak będzie w 7 i 8 miesiacu bo Marys wtedy najbardziej dawała popalić.

ja się tez dołaczę do narzekań. Moja Maryś spała od 11.30 do 15.00 a ja..... razem z nia. Gary rozwalone. Nie odkurzone. Zabawki wywalone. pranie nie powieszone a my tniemy komara :-) I super mi z tym.
Kregosłup mnie boli jak qurwa mać i zgaga mnie dobija. Zjadłam już wszystkei Reni i nie mam w domu mleka ani migdałów ani nic na nia..... Najgorsze te plecy. jak tak dalej pójdzie to nie ma faken szansy zeby jeszcze się tak przekulała 3 miesiace. I zaczełam puchnąć!!!!!!

Aniknulka nie wiem jak inne laski ale np. to ze ja przytyłam 8 kg kosztuje mnie SPORO wyrzeczeń. A i tak tyje wiecej niz powinnam!!!! Najbardziej się boję tych dwóch ostatnich miesiecy bo z marysia przytyłam 10 kg wtedy. Musze się MEGA pilnować.

Ja się pierwszego porodu też nie bałam :-D. No cóz teraz się bałam drugiego ale jakos ostatnio przestałam się bać. Tylko chce żeby dzieck isę urodziło zdrowe. A ZZO sobie wezmę i tyle.
PS. Boję się tego jak ja sobie potem poradzę..... szczerze mówiąc zaczynam wątpić w moje możliwosci i zdolnosci.....

Gluszku wszystko pojdzie dobrze dobrze. Porod bedzie latwy i szybki, a z dziecmi to z gorki. Co za problem, duzo spacerow. Masz zamiar przeciez troszke wyjechac. Bedzie dobrze jak ja sobie poradzilam to i ty poradzisz. A musze dodac ze przed slubem bylam okropnie rozpieszczana przez rodzicow, ale szybko nauczylam sie wszystkiego i jestem super!!!!!
I od dzis kazda ma o sobie tak myslec!! Jestesmy super i ze wszystkim damy sobie rade!;-)

Gluszku to pewnie chwilowe zaraz sily powroca, kregoslup przestanie bole. W swieta wszystkie odpoczniemi i poczujemy sie .... jak bysmy nie byly w ciazy;-)!

Joas ciesze sie ze odpoczywalas, nareszcie mialas troszke czasu dla siebie!!!! A ztym gotowaniem dla rodzinki to ja mam patent. Zawsze gotuje obiadki na dwa dni, jednego dnia zupka, a drugiego dnia drugie danie. I w ten sposob zawsze mam obiad z dwoch dan a i nie jest taki sam.

Trzymajcie sie cieplo, ja dzisiaj ostatni dzien w pracy przed swietami i jestem pelna energi.(wczoraj wieczorem prasowala 2 godziny i jeszcze mam na drugie tyle)

Nasze maleństwo, podobno córeczka daje o sobie znać bardzo mocno;) o 6 rano często pobudke mamie robi:) Rozpoznaje tylko jak kopie po pęcherzu, bo wtedy boli i momentalnie do wc trzeba biec:) Ale i tak ją kocham! :p:)

reklama
Ja wczoraj przezyłam wizyte u lekarza:) Dowiedziałam się tylko, że to córeczka i czekam na kolejną wizytę, mala tak kopie, ze musi być wszystko ok:) Tez chodze prywatnie i za każde badania płace... ale warto tyle wydać za porządną opiekę. Ja już 9 kg przytyłam przez 26 tyg, ale i tak podobno tylko troche na twarzy to widać:) Mój M. poznał, że przytylam dopiero jak widział gdy próbowałam się wcisnąć w stare spodnie:) na pupe nie chciały w ogole wejsc:p;)

Do góry