reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dziewczyny jak czytam ile płacicie za te wizyty to mi sie włosy jeżą na głowie.Parodia zeby człowiek pracował,płacił podatki i ubespieczenie i nie miał dobrej,fachowej i darmowej opieki :dry:.Oczywiscie tez tak miałam ,jak spodziewałam sie poprzednich dzieci,trzy razy dałam sie w konia robic,chodziłam,płaciłam a i tak lekarz trzy razy mnie wyrolował.Zawsze miał byc przy mnie a nigdy nie dotrzymał słowa.A nie uważacie ze takie cotygodniowe,lud co dwutygodniowe wizyty to przesada??I tyle tych Usg,moze to tak naprawde szkodzi?
Juz sama nie wiem,ja mam do 7 miesiąca comiesięczne badania krwi i moczu na wszystko co mozliwe,plus badania prenatalne były robione.Teraz od poczatku 8 miesiąca mam miec wizyty co dwa tygodnie.USG miałam tylko dwa,gdybym chciała moge miec kolejne ,ale to ja mam powiedziec ze chce.No i nikt mnie nie badał ginekologicznie,z jednej strony sie cieszyłam,z drugiej...no sama nie wiem.A gdyby mi sie otwierało coś,albo obnizało to skąd mam wiedziec???
Moze panikuje,bo nic mnie nie boli,mały kopie regularnie,brzuch mi sie nie stawia,czuje sie wreszcie dobrze,apetyt mam wspaniały-tzn jem kiedy jest pora na jedzenie,a nie jak do tej pory bezprzerwy-To chyba wszystko dobrze????A moze polscy lekarze wiedza lepiej??Mam rozterki bo przeciez chodzi o dziecko.

reklama
Głuszku bierz ten lek,jeśli Ci go zleciła bo różnie bywa( nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba Asia też go bierze) Ja ani w pierwszej ani w drugiej ciazy nie miałam skurczów ale czytałam w oczekiwaniu na dziecko,że te skurcze Braxtona podobno nie bolą:confused: Oszczędzaj sie pozdrawiam:tak:

Mata jak mnie bolało gardło to doktorowa kazała mi psikać tantum verde nawet 5-6 razy dziennie,płukałam jeszcze gardło szałwią..

Też psikam, tylko hascoseptem :sorry2: poza tym mężulek ma mi dzisiaj kupić jakieś ziółka do płukania.
Od wczoraj biorę też czosnkową miksturkę (bleeeeee :baffled:). Na zbicie temperatury na razie nic nie biorę, bo nie jest wysoka. Jak przekroczy 37,5 to wtedy coś wezmę, a tak niech z tym czymś co mnie złapało stan podgorączkowy sobie walczy :sorry2:

A ja dzisiaj rano obudzilam sie z okropną opryszczką:confused: pięknie bede na tych świętach wyglądała! :baffled: ale to tak zawsze na złość!!!

Mata wracaj szybciutko do zdrówka , i niech mężulo o Was tam dba!!!

Głuszek ;
ja już jestem na tym leku od prawie 2 tygodni - po wyjściu ze szpitala zacząl mi się strasznie stawiać brzuch - lekarz mówi, że to jest głównie spowodowane tym, ze się boję - wiadomo w szpitalu było bezpieczniej..
Na początku brałam 3Xpo1 a le stawiał mi się w przerwach i teraz mam 6X1/2. Poza tym wedle zaleceń położnej codziennie leżę na lewym boku i oddycham 15 minut przeponowo - to także pomaga z tym, że trzeba być konsekwentnym i systematycznym.
na początku strasznie się trzęsłam po tym leku ale teraz już jest ok.
Mojemu doktorowi nie zależy na tym abym brała ten lek przez całą ciążę - ponieważ nawet on nie jest zadowolony z tego, że go biorę - jemu zależy na tym aby wyciszyć skurcze - i jak na razie to si udaje. Jeszcze troszeczkę i raczej skończę brać fenoterol - mam nadzieję,że skurcze nie powrócą.
Co więcej, biorę także isoptin ponieważ fenoterol bardzo obciąża serce moje i serduszko Maluszka.
W sumie to, żaden lek nie jest dobry i zdrowy al czasami jak to mówi mój gin - należy wybrać mniejsze zło...

jejku, ale się uśmiałam czytając Wasze historie :-D:-D:-D
a ja już myślałam, że to tylko ja mam ten problem - a raczej J :-D:-D:-D
najlepszy to ten chrapiący... latrelek :-D:-D:-D takie małe ciałko a jaki musi być potencjał :-D:-D:-D:-D

reklama
jejku, ale się uśmiałam czytając Wasze historie :-D:-D:-D
a ja już myślałam, że to tylko ja mam ten problem - a raczej J :-D:-D:-D
najlepszy to ten chrapiący... ratrelek :-D:-D:-D takie małe ciałko a jaki musi być potencjał :-D:-D:-D:-D

Do góry