reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Jolu ale wiesz jakie to jest wkurzajace.. Normalnie nie raz jak pocuiagnie to gorzej niz stary chłop. No ale sunia tez juz stara bo ma 11latek wiec w dzien niech chrapie a w niocy jej zwracam uwage normalnie jak człowiekowi..

reklama
Limba nie martw sie. Jak nic złego się niedzieje to i lekarz nie ma powodu do badania.
Głuszku widzisz nadal nie jesteś pewna swego lekarza nie ufasz jemu, tak jak ja swojemu pierwszemu?
Ja miałam skórcze i lekarz mnie nie badał, tylko dawał nospe i skopolan, więc poszłam prywatnie. Lekarz mnie zbadał, zrobił usg szyjki zmierzył długoć i stwierdził że nie ma po co brać leków skoro szyjka długa i zamknięta.
Głuszku albo ufasz lekarzowi i robisz jak on karze, albo zmieniasz lekarza, bo się kobitko wykończysz tym zamartwianiem!
Ja przesto przechodziłam i cię rozumiem.

ja ma 1,5 kilogramowego Yorka - jak na tą chwilę to mam spokoj - ma dopiero 2 lata :-) ale wyobrażam sobie co będzie później :-D:-D:-D

Uff, to gardło to chyba nie angina, całe szczęście :tak: to chyba zapalenie krtani bo głos mi znika i mam chrypkę, ale już biorę homeovox więc max za 2 dni powinno już być dobrze :tak: dalej mnie trochę drapie, ale mam tylko stan podgorączkowy więc kontroluję temperaturę, ale na razie nie zbijam (bo nie za bardzo jest z czego :sorry2:)

Dziewczyny u mnie w sypialni jest dośc głośno w nocy bo chrapiemy razem z mężem, co prawda on mówi że ja daje jak satry chłop ale ja za to słyszę jak on charczy wydając z siebie głosy tylko podbne do chrapanie ale dośc głośne. Co prawda nie budzę się przy jego cięzkim oddechu ale on narzeka że im wiekszy ten mój brzuszek tym bardziej mnie słychać. Może znacie jakiś dobry sposób na nie chrapanie bo do póki nie byłam w ciąży to odgłosów z siebie takich nie wydawałam a teraz aż się boję co będzie w 9 miesiącu ;)

szałwia jest świetna mi nawet na ropę w zębie pomogła - niestety mam otwarty kanał, nerw usuniety a ta ropa non stop tam sie odnawia. Juz dentystka mi powiedziała ze chyba będziemy go usuwać. Bo już brałam antybiotyk przed ciażą bo miałam ropień, wyleczyłam to sobie i w sumie nie wiem czemu nie mogła go zamknąć. A teraz płuczę szałwią i mi w miare ten zab na prosta wychodzi.

Na opryszczkę Zovirax - mozna w ciąży. Polecam

Cześć dziewczyny, dotarłam w końcu do domu ze stolicy. Jestem już po badaniach niestety glukoza 160 po godzinie i muszę w poniedziałek łykać znowu:baffled:
Ale najważniejsze usg

SYNEK !!!!!!!!!!
FHR 140 u/min
serce czterojamowe i ok,
pępowina trójnaczyniowa
BPD-67,1 mm, HC-243,3 mm, AC-219,3 mm
FL-50 mm, TCD-30,8 mm

wg usg wiek ciąży 26,2 hbd
masa- 994 g

fałd karkowy - 4,2 mm

Julia, Mata życzę zdrówka:tak:ja płukałam gardło sodą i jadłam czosnek, piłam też herbatkę z miodem i cytryną ale nie zbyt często bo miodu też nie mozna zbyt dużo:tak:

reklama
Aniknulka gratuluje ślicznego syneczka :-)ależ moja córcia bedzie miała przystojnych rówieśników :-D Najważniejsze że z malutkim wszytko dobrze!

Do góry