reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
ja mieszkam dosc blisko parku wiec bede miala gdzie jezdzic z maluchem:tak:
odnosnie ksztaltu brzucha to w pierwszej ciazy mialam szpiczasty jak na chlopczyka no i pojawil sie chlopczyk a teraz niby poszlo w dupsko i uda do tego brzucho dosc szerokie a kolejny wojak mi sie szykuje na swiat;-) ale wiadomo od kazdej reguly sa wyjatki:tak:

dziewczyny ladne brzuchaczki z was:tak: ja tam nie widze tych dodatkowych faldek na brzuchu:-)

reklama
A jesli chodzi o dzisiejsze samopoczucie i niewyspanie.....Dzis nie przespalam nawet 5 godzin-pozno sie polozylismy,a o 5.00 obudzilam sie i nie moglam juz zasnac.Nie moglam znalezc sobie wygodnej pozycji do spania i dodatkowo Majusia strasznie sie wiercila.Od jakichs 2 tygodni jest baaaardzo aktywna;-)
No i dzis dostalam wiekszego brzuchalka i caly dzien mam zadyszke-pewnie uciska mi przepone(niekoniecznie Maja,pewnie te narzady wewn.,ktore wypchnela w gore).

Dzięki dziewczyny...wiadomo w naszym stanie liczymy się z rozstępami, ale jakoś tak żal tej skóry ;-)...myślałam właśnie nad Mustelą, jest dosyć droga, ale słyszałam pozytywne opinie...nad Vichy też się zastanowię...nie wiem który lepszy. Też smarowałam się od pierwszych tygodni, ale widać mam kiepską skórę, bo ją rozrywa...niby nie widać tego z dalsza, ale ja to widzę :-(. Trzeba będzie pomyśleć nad lepszymi kosmetykami i już nie tyle zapobiegawczymi co przeznaczonymi na blizny i rozstępy. Zazdroszczę tym, które mimo brzuszków nie mają takich problemów.

olejek migdalowy kojarzy mi sie z ciastem- makowcem pychaaaa:-D gdybym go stosowala za pewno caly dzien chodzilabym glodna:-D

ja mam ostatnio bardzo zmienne nastroje.raz placze i sie strasznie smuce a zaraz chce mi sie smiac z wlasnej glupoty:tak: ogolnie dzien spedzilam dzis za kolkiem a to zawsze mnie pozytywnie nastraja:-) jak to kazdy nowicjusz zawsze zrobie jakas glupote na drodze:-p

brzuszki fajowe i jakie już konkretne :-)

ja się zmierzyłam z ciekawości i wyszło mi 89 cm na wysokości pępka, i 100 cm w biodrach;
przy poprzedniej ciąży, w dniu porodu miałam 114cm w brzuchu - teraz pewnie też dociągnę :-)

Magdalenka, fajne masz mieszkanko dla dzidziusia.:-)

Iwosz, w porówaniu z innymi czerwcówkami to chyba masz jeszcze nieduży brzuszek.

A ja mam z kolei odwrotnie z komunikacją: jak jadę metrem 8.45 to jest luz, a jak 5 czy 10 min. wcześniej, to się ledwo z tym moim brzucholem ładuję.

Ewcia, ja się zgadzam z tym co pisze Marta - kto ma tendencje do rozstępów, to raczej będzie je miał:angry:. A co do kremów, to używam rano Ziajki, a wieczorem oliwki. I wydaje mi się, że nie jest istotne jakiej firmy jest krem (już o tym kiedyś pisałam - mój mąż chemik obejrzał skład kremów na rozstępy i powiedział, że zasadnicze składniki są wszędzie takie same), ale że sĸóra musi być wymasowana i nawilżona.

ano nieduży, ale pewnie wyskoczy niedługo tak jak poprzednio; choć urosłam już w nim 24 cm :-)

reklama
No to teraz o mnie. Ale mam średnio pozytywne wieści. :-:)-:)-(Niestety w trakcie badania 4 d okazało się ze mały ma dwunaczyniową pępowine a nie trzy (brakuje jednej tętnicy). Na szczęście wady które często towarzysza tej pepowinie zostały wykluczone. Musze jeszcze zrobić echo serca bo niestety zdażaja sie wady serduszka przy takiej pępowinie. Ale wstępnie wyglada ze serce jest ok. Mimo top chodzę od wcozraj jak w amoku jakimś. Jak maszyna wykonujaca mechanicznie jakieś czynnosci. Dobrze ze mam Marysię bo inaczej bym zwariowała. Pocieszam się za wady sa wykluczone. Moze być co prawda problem przy końcu ciąży bo czasami dzieci z taka pępowiną przestają rosnać i wychodzą złe przepływy pępowinowe - dlatego trzeba często kontrolować ktg i usg pod koniec ciąży. Lekarz mi powiedział ze czasami takie dzieci rodzą się wcześniej a czasami trzeba samemu zakończyć ciąże wczesniej. Z tym ze nie jest to wskazanie do cc a znowu na induckce się nie zgodzę w życiu. Jeszcze majac swiadmość ze z dzieckiem moze być coś nie tak. O nie, już jedno wywołanie miałam. ja chyba zadnego dziecka nie moge urodzic jak Bóg przykazał.... Ale pocieszam się że może mały dotrwa do końća i ta pępowina mu wystarzczy skoro do tej pory rozwija się tak pięknie i waży już 780 gram (jest o 2 tygodnie większy) i moze tez będzie na niej dalej łądnie rósł....tak się boję .... mówię wam a najgorsze ze najgorsze przede mną a nie za mną i jeszcze tyle tygodni nerwówki - nie wiem jak to wytrzymam..... Jestem w takim szoku bo w życiu nie spodziewałąm się ze może być coś nie tam:-(

Do góry