reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Wiem,ze to dziwne,ale tutaj sachyba inne obyczaje...Morfologie mialam w 8.tygodniu,w 13.tylko test papp-a,a potem juz nic.I kiedy podczas nastepnej wizyty zapytalam o badania moczu,to ginka powiedziala,ze to jeszcze za wczesnie.Sama nie wiem,w Polsce robia wiecej badan i czesciej niz tu,w Belgii.

reklama
Ja dziś cały dzień prawie na dworku i powiem Wam, że wiosna jest blisko. Byłam nad wodą , nazrywałam bazi , poszalałam rano na zakupach a teraz to trochę po tym chodzeniu bolą mnie kości w okolicach bioder i miednicy ale warto było , słoneczko świeciło i od razu energii więcej się zrobiło !!!

Ja morfologię i mocz miałam robione do tej pory tylko raz, na początku ciąży. Nie miałam zaleconych kolejnych badań, może dlatego że wyniki były bardzo dobre? Teraz będę miała jeszcze raz robioną morfologię oraz mocz i się zastanawiam, czy nie mam zlecanych tych badań za rzadko :confused:

Ja też zaszalalam z dłuższym spacerem, naładowałam baterie, ale chyba też przewiało mi trochę zatoki :-( mam nadzieję, że jutro juz będzie dobrze i przestanie mnie boleć głowa ;-)

dziewczyny co do badań to teraz wykonuję sie mocz i morfologię tylko 3 razy w ciąży. Takie normy i już . Kiedyś było co miesiąc, ale pewnie z powodu brku kasy tak wymyślili.
Ja miałam już 2 razy i myślę że teraz pod koniec ciąży.

Hmmm, nie ma kasy... ale ja i tak za każde badania płacę, bo dostaję zlecenie wykonania badania od prywatnego lekarza :confused: może rzeczywiście nie trzeba robić tak często tych badań, jednak przez to można przeoczyć zaczątki niedoborów witamin itd. :sorry2:

Pewnie takie ustalenia. Ja we wcześniejszych ciążach robiłam co miesiąc i teraz jest mi lepiej . Nie trzeba ciągle biegać do laboratorium, a wyniki chyba tak szybko się nie zmieniają,
A jak mówiłam o kasie to myślałam o NFZ , a nie prywatnych wizytach.

U mnie dzisiaj w Białymstoku pogoda do kitu, i przesiedziałam w domku. A do tego mam bóle biodra aż mi nogę odbiera i czasem muszę stać . Kręgosłup uciska mi na nerw i powoduje poraliż nogi. Dzisiaj już z bólu płakałam a co będzie póżniej????

hm..ja też mam badania zlecane co miesiąc - ale też od prywatnego lekarza; dobrze chociaż,że nie muszę za nie płacić :-)

a dziś po tej glukozie to nie robię nic innego tylko ciągle coś jem :szok: - i to głównie ciasta (teść ma urodziny, więc jest pod dostatkiem), wafelki itp. - jestem w szoku....mam nadzieję,że to tylko dziś i od jutra już będzie normalnie...:zawstydzona/y:

reklama
Ja tez teraz dostala drugie skierowanie na badanie krwi i moczu. Tez sie zdziwilam ze tym razem tak malo skoro przy Kubie robilam co miesiac. Ale widocznie cos sie zmienilo. Mam zrobic odrazu odczyn coombsa wiec poczekam do 26 tyg. ciazy mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

Do góry