reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
My z mężem długo sie zastanawialiśmy nad imionkami, miedzy innymi jednyą z propozycji było tekże staropolskie imie Kajetan, zawsze podobało mi się zdrobnienie Kajtek :-) jednak moja "mądrzejsza" :-) połowa przekonała mnie do Aleksandra. I tak kiedy już prawie mieliśmy pewność ze oczekujemy Olka okazało sie że nasz syneczek jest dziewczynką :-D i w tej sytuacji byliśmy zgodni co do imienia zdecydowaliśmy się na ZUZANNE.

a3de231664.png

reklama
Joaś;
super, że wszystko ok:-)
u Ciebie to pewnie i tak nie widać tych kilogramów - przecież z Ciebie taka Laseczka :-)
Mata;
Qrczę, nie wyobrażam sobie 30 kilogramów na plusie :szok:

Przed ciążą była calkiem zgrabna, może nie szczupła, ale grabna, ale teraz? Monstrum ;-) Piersi największy rozmiar, kupić stanik to masakra :szok: i nie może schudnąć. Nas to raczej nie czeka, bo nawet 10kg na plusie w 5-6 miesiącu to i tak mało ;-) w porównaniu do jej 20 w tym samym okresie;-)

Mój ginekolog uważa, że należy przytyc nie więcej niz ok15 kg. Ale co zrobić..jeśli organizm ma inne tendecje. Przeciez nie będziemy się głodziły ....

Joanna ...mija katarek.Czuuję się juz b. dobrze a nosek oczyszczam dosłownie kilka razy. Super!!!
Dziewczynki ale pamiętajcie, że oprócz byle jakich nauczycieli sa Ci, z prawdziwego powołania...( nie chwaląc się) jestem na zwolnieniu od 4 miesięcy i uczniowie ciągle mailują i dzwonią w sprawie prezentacji maturalnych i nikomu nie odmówiłam pomocy, pozyczenia, książek itp.Zawsze najważniejszy jest człowiek.....I nawet jak mówią, że młodziez jest zła ..to ja mówię NIE - mają byle jakich rodziców( w większości przypadków moich wychowanków) ale to temat rzeka...

A ja się nie zmierzyłam bo nie znalazłam centymetra(Muszę kupic bo jest bardzo potrzebny)
Dzień był jako taki ...poleciałam po młodego do zerówki potem z nim na angielski..następnie zakupy . Ale wieczór był miły i nadal trwa. Zrobiliśmy z mężem kolację ( wspólne gotowanie - uwielbiam) w pokoju palą się świeczki....syn spi.
Przyleciałam na chwilę..bo mąż się kąpie....ale za chwilę uciekam..
Co do temperatury u nas tez ma przygrzać. Trzeba pojechac na zakupy wiosenne. Buty dla syna, też jak Głuszek kurtkę jakąś czapkę wiosenną....ajjjj..poleci po potfelu jak nic.

Moj mąż któregoś wieczoru, od tak jaz zazwyczaj pogłaskał moj "balaścik" a tu nagle coś od srodka sie poruszyło :-D nie zapomne nigdy jego miny!:-D Nigdy wcześniej nie sądziłam ze może mieć tak wielkie oczy :-). Dla mnie było to normalne bo pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu, a moj mąż dopiero doświadczył tego w 22 tygodniu. Od tamtej pory przy każdej okazji obserwuje mój brzusio czy aby się nie porusza :-D Ogólnie moja dziewczynka nie za bardzo lubi jak jej sie przeszkadza, miał okazje przekonac się o tym aparat do USG. Kiedy położna usiłowała sprowokować malutką żeby się przekręciła, ta do czasu spokojnie znosząc szturchanie w końcu nie wytrzymał i kopneła w "to co jej dokuczało" :-D wcale przy tym nie zmieniając pozycji.

młody skopał dzisiaj mnie i tatusia - pewnie się ucieszył że wrócił na weekend do domku. Marysia już w oknie stała i się darła "tata", jak wszedł do rzuciał mu isę na szyję z piskiem przywarła do niego rękami i nogami i się puścić nie chciała. Kochane dziecko (aż mi się łezka do oka wcisnęła ze wzruszenia):zawstydzona/y:

reklama
ja bym chciała przytyć 15 kg ale teraz jem jak prosiak wiec pewnie za niedługo będzie +10 z tych +6 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Normalnie nie mogę się powstrzymać - staram się jesć owoce i warzywa ale mi sie chce tak słodkiego. Dzis już jadałm lody i wafelka. A wczoraj emenemsy, i dwa batony (jeden bardzo duży...) Normalnie płakac mi się chce nie moge się powstrzymać.....

Do góry