reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Magdziara, wprost przeciwnie, dalej sobie pracuje :tak: i jeszcze dołozyli jej naukę inormatyki (dzieci siedzą przy komputerach i sobie grają, a ona internet przegląda):szok:
Głuszek, zależy od wady ;-) problem z dyskami to co innego jak np. skolioza. Skolioza to boczne skrzywienie kręgosłupa. W ciąży ona się jeszcze pogłębia (kręgosłup jeszcze bardziej się wygina, bo hormony działają na rozluźnienie stawów itd.) a duża skolioza może spowodować komplikacje podczas porodu. Tak przynajmniej wyczytałam :sorry2:
A ja chcę rodzić siłami natury, więc mam nadzieję, że ginka tylko tak straszyła mnie cesarka ;-) bo na silne bóle krzyżowe (jeśli takich dostanę) to powinnam sie już przygotowywać :-( a znieczulenia nie chcę podczas porodu żadnego. U nas do zszycia dostaje się tylko "głupiego jasia"

Jak szłam rodzić pierwszego syna - to byłam taka silna emocjonalnie, tłumaczyłam sobie, ze dam radę, będę dzielna a moim punktem honoru było nienarzekanie niekrzyczenie. I tak było. Posłuszna rodząca, słuchająca p. połoznej. A teraz odrobine mam stracha. NIe dlatego, ze wiem jak jest- bo uważam, że jest to ból do zniesienia - ale jakoś tak obawiam. A pokroic się na zyczenie nigdy w zyciu!
Magdziarko tak jak bym slyszala siebie. Urodzilam dwoje bez znieczulenia i ani razu nie krzyknelam. Teraz tez mam taki zamiar , chociaz tez sie bardziej boje tak jak ty.

Tak się cieszyłam, że maleństwo dokazuje na całego, a dzisiaj bunt ;-) raz na jakiś czas puknie i koniec :-( chyba się już mu znudziło, poza tym pogoda też taka ;-)

Ja poprzednio miałam na przedniej ścianie i wcześniej trochę poczułam pierwsze ruchy. Teraz mam na tylnej i zupełnie inaczej się dzidzia układa. Główkę ma bardziej przy krzyżu z tyłu , dlatego nawet na Usg twarzy jej nie było bardzo widać.

Mata skolioze tez mam, chcę cię pocieszyć:-D. Z kręgosłupem to mam większosć rzeczy jakie można mieć. I skolioza nie ma wpływu na poród. Wierz mi a jeśli nie mi to mojej mamie - ona jest doktorem fizjoterpii z miliardem lat praktyki a teraz uczy studentów.;-) Ale wiesz zawsze można znaleźć gina który uważa że jest ryzyko i załątwić sobie cc - ale z tego co piszesz nie chcesz cc więc o kwetsie zdrowotne nie musisz się martwić - w sensie że po porodzie sn nic się z kręgosłupem nie stanie. Gorzej jak ktoś ma problemy z kocią ogonową ale to juz inna historia

mamoot to widze ze ty mnie z waga tez gonisz. ja ostatnio na wizycie mialam ok 8 kg na plusie teraz bezie pewnie z 10.. ale co tam. Pozniej zbednymi kg bede sie przejmowala. ...
Magdalenko, taka widać nasza uroda...:-)

Magdziarko, mądrze prawisz. Oby się tylko udało to w życie wprowadzić.
Agusia, ale masz fajną piłeczkę :-)

reklama
no ja mam 99 na razie w najszerszym miejscu - własnie w pępku to najszersze wypada.
Macie racje ona jest po porsru duza a nie ciążowa - trzeba szukać dalej. A w Krakowie ma być od poniedziału 15 stopni a ja nie mam nawet dla Marysi lżejszej kurtki buuuuu :-:)-:)-(

Do góry