reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja też mam krzywy ale te bóle to raczej ucisk małej rączki bądź stópki , no chyba że coś promieniuje ten ból. Pamietam ucisk na rwę kulszową więc to niby jest lżejsze ale jednak daje w kość.:-)

reklama
Ja też odniosłam takie wrażenie że jest poprostu duża a nie ciążowa. Ja się mierzyłam z ciekawości przed chwilą i mam w pasie 101 :-)

Moja ginka od razu stwierdziła, że to od kręgosłupa, bo ja nie miałam typowego bólu jak przy rozchodzeniu się miednicy, tylko miałam wrażenie, że kość mi wyskoczyła.
Pytala się też czy nie byłam leczona na kręgosłup, bo to jest wskazanie do cesarki :szok: Byłam co prawda w senatorium, ale miałam nawet za małą wadę, żeby mnie w gorset wcisnąć, więc zaliecili mi ćwiczenia, które i tak nic nie dawały, bo na w-fie musiałam robić to co wszyscy, a nie powinnam, tylko któremu nauczycielowi da się to wytłumaczyć:confused:

Ja poszłam tylko raz na ćwiczenia rehabilitacyjne , było 2 facetów , przystojniaków ja miałam wtedy 14 lat i się starałam się robić wszystko żeby im zaimponować a na drugi dzień jak miałam tam póść to nie mogłam niczym ruszać i już nie poszłam. Wcześniej chodziłam na zajęcia korekcyjne i nawet mi się wyprostował ale jak przestałam ćwiczyć to się znowy skrzywił. Ja te bóle odczuwam tak jakby właśnie mi się kość rozchodziła.

zajęcia korekcyjne to porażka, wszystkie dzieciaki robią te same ćwiczenia, bez względu na rodzaj wady :wściekła/y: ja w zerówce miałam tylko wysunięty lewy bark, a po 3 latach gimnastyki korekcyjnej "dorobiłam się" kilkunastostopniowej skolizy :angry: nigdy mojego dziecka nie puszczę na zajęcia korekcyjne :no: już wolę jeździć po rechabilitantach i senatoriach niż szkodzic dziecku

:angry:Bo nauczyciele sa głupi(sama jestem;-)). Pamiętacie jak pisałam o niesubordynacji nauczycielki w Olka przedszkolu....to teraz druga historia, która przytrafiła się niedługo po Olka wypadku. Ja się dowiedziałąm o tym niedawno...ale posłuchajcie. Kazdy nauczyciel realizuje Program nauczania - zatwierdzony przez ministerstwo, dopuszczony itp. Mozna napisać swój, autorski ale i tak procedura jest taka sama. nauczyciel podaje wybrany program do wiadomości Dyrekcji szkoły, rodzicom, wpisuje jego numer do dziennika itp. Można się z takim programem zapoznać i stwierdzic czy np. nauczyciel matematyki wprowadzając równanie z X-niewiadomą nie wykroczył poza program..i do sedna.. Pewna nauczycielka w olsztyńskiej podstawówce w pierwszej klasie realizowała program nauczania zintegrowanego, w bloku, którego jest w-f i ta nauczycielka kazała dzieciom robic fikołki( a tego nie było w programie) i chłopczyk złamał kręgosłup:szok:Więcej juz nic nie powiem bo sama nie wiem co...........

Koleżanka ma 10 miesięcznego synka i ostatnio jak byliśmy wzięłam go na ręce bo chciałam sprawdzić jaka będzie reakcja Kacpra ale on o dziwo podszedł, głaskał i nie okazał zazdrości jedyne tylko czym był rozczarowany to tym że Dawidek nie chciał się bawić autkami. :-D bo mały. Więc może nie będzie tak źle:-)

Magdziara, porażka :szok: i pewnie ten nauczyciel dalej pracuje i nie poniósł żadnych konsekwencji :wściekła/y:
U nas jest problem z matematyką. Jest jedna nauczycielka, która, delikatnie mówiąc, nie ma daru przekazywania wiedzy. Pracuje juz kilkanaście lat i osiągnięcia jej wychowanków nie są imponujące. Dyrekcja postanowiła zatrudnić emerytowanego nauczyciela do zajęć wyrównawczych z matematyki, żeby nadrobić zaległości porobione przez tamtą nauczycielkę :baffled:
To nie czeski film, tylko Polska:sorry2:

reklama
Mata niestety musze cie rozczarować ale wada kręgosłupa to nie jest wskanazanie do cc a raczej przeciwskazanie do znieczulenie w kręgosłup. ja mam bardzo poważną wadę kregosłupa (przepuklinę dysku + inne tak takie historię) i nie było to wskazaniem do ciecia. A rehabilitację przeszłam ale to by trzeba było zoperować żeby przetsao boleć. Mi isę wysuwa na 3 mm a przy 6 mm moze dojsć do chwilowego paraliżu. Teraz sie wyboiram do ortopedy zeby już od razu mieć kompet dokumentacji do ewentualnego późnijeszego leczenia.

Do góry