reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Jolu gratulacje!!:-)

Byłam dzisiaj na prenatalnym,wszystkie narządy w normie,średni wiek płodu to 23+2,masa płodu 575.05 g wielkość płodu zgodna z wiekiem ciążowym.
BPD=57mm
HC=207mm
AC=182mm
FL=42mm
FL/BPD=773.68,FL/HC=20.29%,FL/AC=23.08%,HC/AC=113.74%
PRAWDE MÓWIĄC TO NIE WIEM O CO W TYM CHODZI
No ale wiem na 100%,że chłopiec będzie chłopcem:-)
Mały twarz miał tym razem niewidoczną i nie można było wykluczyć zajęczej wargi,muszę iść jeszcze raz za dwa tygodnie bo lepiej dmuchać na zimne,lekarz bardzo wnikliwy , dokładny i miły (stałam w korkach godzine i się spóżniłam,a on mnie przyjął i jeszcze się okazało,że za darmo bo ma podpisaną umowe z nfz)

reklama
Juleczka;
super, że wszystko ok :-)
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki, czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia
HC - obwód główki
AC - obwód brzucha Dzidzi
FL - długość kości udowej

dzięki laski.

Acha i konkluzja mojej mamy - powiedziała ze woli rodzic jeszcze 10 dzieci niz dać się pokroić drugi raz. Powiedziała mi "nich cię bóg broni przed cesarką..." Dało mi to do myślenia......A przy Marysi namawiała mnie do cięcia zebym nie cierpiała..... taaa, teraz to odwołała hihi :-). Napisze wam jutro co powiedziała bo to w sumie bardzo mądre i pouczające i powiem wam ze mnie przekonało.

ja sie też popłakałam ze śmiechu - już dawno widziałam ta laskę i śmiac mi sie z niej chciało. I tyle.

nie było mnie trochę ale powiem wam ze wsyztskie brzusie sa cudne. Z tych do zpamaniętałam to oczywiście Mamooci bębenek artystyczny i malutki brzusio ostaniej koleżanki, nie pamiętam czyj to był. Przepraszam... ale są piękne wszytskie.
No to teraz ja - urosłam baaaardzo wam powiem:

a to mój dzisiejszy, całkiem "poprawny" brzuchol ;-)

brzuchfr6.jpg

i nieubrany, ale "niestety" malo sexy bo otłuszczony ;-)

golasno7.jpg

Głuszku - fajowy masz brzuszek :-)

wybaczcie ten balagan w tle, ale robię zdjęcia w mieszkaniu, które wykańczamy i panuje tam artystyczny nieład ;-)

Głuszek nooo urósł bębenek :-) śliczny!!
Iwosz jaki tam otłuszczony:angry: piękne mieszkanko ma Wasza dzidzia!!
A to my w 22 i 23 tygodniu, jutro wezmę aparat i sobie pstrykne fotkę bo też przez te 10 dni już nam się sporo urosło ;-) kurcze waga mi już wskoczyła na 70 a zawsze ważyłam max 60-61 kg wiec ta 7 z przodu mnie zadziwiła :-D

22 tydzień

23 tydzień
:-D

Edit: Asia a Ty co się obijasz?? wstawiaj fotkę :p

dziewczyny super ze u was wszystko ok! Bardzo mnie to cieszy. Fajne są takie pozytywne wiadomosci :-)
jola gratuluje chłopczyka.
ja 4 D mamw poniedziałek i tez mam wtedy zorbić glukoze bleeee

reklama
Do góry