reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Zauważyłyście jak my często gadamy o jedzeniu np. lody ( z Mc Donalds"a:-D - pamiętam zbiorową ochotę), gofry , ryby....o matko. Dobre jedzenie to podstawa. Ja mam dziś na noc koleżankę z dwójka dzieci( mąż właśnie wyjechał w delegację - w zasadzie służbowe spotkanie w hotelu w Mokołajkach - taki to sobie pożyje) więc wpada kumpela na babskie plotki i na winko( tzn ona pije - ja ani kropli od początku ciąży:tak:) no i właśnie dzieci juz mówiły, że chcą gofry koniecznie:-D. A ja myślę jak dogodzić sobie. Kumpela wino dzieci gofry a ja ...no nie może byc, że nic..i pomyslałam o jakiejś sałatce. Mam swoja ulubioną przepyszną sałatkę Cesarską z łososiem ale ile można. Zapodajcie jakiś przepis.;-)

reklama
My z mężem zastanawialiśmy się nad Jankiem - dla chłopca, i Amelią - dla dziewczynki.
Mi osobiście podoba się jeszcze Bartosz i Kordelia.
:tak:;-):tak:;-):tak:

Magdziara to się spiesz, bo dzisiaj ostatni dzień promocji :tak: a ja tych bodzików u mnie nie widziałam (ale dobrze nie ukałam, więc może gdzieś były ;-))
poza tym ostatnio jak byłam w carrefourze (ale to się beznadziejnie odmienia :-D) to też były nawet tanie i ładne bodziaki, tylko bardziej "płciowe" ;-)
Ja na razie wstrzymuję się z zakupkami,bo obiecałam sobie, że będę kupować dopiero po badaniach polówkowych, a tu mi 3 tygodnie przesunęli ;-)
Poza tym o mężulka przestawiam, bo on nic by nie kupował, dopiero po porodzie (ale nic z tego, nie dam radochy tylko jemu i teściowej ;-):-D też coś chcę mieć z tego :-D poza tym ubranka trzeba przeprać, przeprasować itp. a mój mężulek najmniej o tym by pamętał jak byłabym w szpitalu) i o dziwo jak ostatnio na zakupach byliśmy wciągnęłam go w alejkę z ubrankami i stwierdził, że jeszcze trochę i będziemy musieli zacząć coś kupować :-):-):-)
Nie było nic ciekawego w Cheeroke. W zasadzie to samo co było ostatnio...ale są nowe dostawy i kolekcje , więc trzeba czatować aż je przecenią.... Ale ja jak każda kobieta z pustymi rękami nie wyszłam..kupiłam synowi koszulkę i fajne gatki z Cars(uwielbia te bajkę)

Jan to bardzo ładne imię męskie i dla chłopca ma dużo form zdrobniałych :Januszek, Jancio, Janek itp.

natomiast imię Amelia i Kordelia sa dla mnie takie bardzo poważne;-)

szybka do zrobienia i smaczna sałatka makaronowa ;-) radzę zrobić więcej, bo dzieciaki ją uwielbiają :-D
proporcje wg uznania:
makaron (ugotować, odcedzić, posypać ulubioną uniwersalną przyprawą typu wegeta, ziarenka smaku itd.)
ogórek zielony (kroimy w kosteczkę i dodajemy do makaronu)
koperek w dużych ilościach (najlepszy świeży, ale suszony też może być)
ząbek czosnku (zetrzeć)
majonez

Z tym wątkiem o gotowaniu itp to dobry pomysł.A sałatkę z makaronu może i zrobię ale zastanawiam się czy nie jest zbyt uboga może dodać paseczki piersi kurczaka podsmażone.

reklama
Do góry