reklama
Właśnie dlatego napisałam, że te objawy "do kupy wzięte" wyglądają na robaka. Sama miałam kiedyś glistę ludzką i to jako starsze dziecko. Tez leczyliśmy się Pyrantelum. Pamiętam, że to takie duże, żółtawe i gorzkie tabletki, które trzeba było rozgryźć. Ale z tym kałem na posiew może byc różnie ale też wychodzi we krwi. Dzięki za wsparcie.
niektórzy dają 50 i jak wyjdą niejasne wyniki to zlecają powtórzenie badania - tzn każą wypic 75;
mój od razu każe mi pic 75 twierdząc,że takie są zalecenia Pol.Tow. Gin. - nie kłócę się z nim, bo wolę wypic raz i miec z głowy niż najpierw mniej a potem więcej:-)
mój od razu każe mi pic 75 twierdząc,że takie są zalecenia Pol.Tow. Gin. - nie kłócę się z nim, bo wolę wypic raz i miec z głowy niż najpierw mniej a potem więcej:-)
Karta ruchów płodu wg Cardiff jest prostą i skuteczna metodą nadzorowania stanu płodu w warunkach domowych. Metoda ta polega na liczeniu i rejestracji ruchów wykonywanych przez dziecko w jamie macicy w kolejnych dniach począwszy od trzeciego trymestru ciąży. Sposób wykonania
Obserwację rozpoczynamy codziennie o 9.00 rano i kończymy o 21.00. Kiedy kobieta poczuje dziesiąty ruch, wówczas na karcie odnotowuje aktualną godzinę poprzez zaznaczenie odpowidniego kwadratu.
W dniu w którym zaobserwowano 10 ruchów kończy się obserwację i do końca dnia nie liczy się ilości ruchów płodu. Dopiero następnego dnia należy ponownie od godziny 9 rano podjąć liczenie ruchów dziecka.
Jeżeli do godziny 21:00 kobieta zaobserwowała mniej niż 10 ruchów, to ich ilość należy nanieść poniżej grubej kreski karty w kwadrancie odpowiadającym liczbie odczuwanych ruchów.
Przykład
Jeżeli dziesiąty ruch zauważono o godzinie 11:25 wówczas zamazać należy cały kwadrat przy godzinie 11:30 natomiast jeżeli dziesiąty ruch odczuwany jest o godzinie 18:50 to zamazać należy kwadrant znajdujący się przy godzinie 19:00.
Wnioski
Jeżeli zarejestruje się mniej niż 10 ruchów w ciągu dwóch kolejnych dni obserwacji, to należy następnego dnia niezwłocznie zgłosić się do lekarza prowadzącego ciążę.
Jeżeli po całym dniu obserwacji nie zarejestruje się żadnego ruchu płodu wówczas należy jak najszybciej zgłosić się do lekarza.
W dniu w którym zaobserwowano 10 ruchów kończy się obserwację i do końca dnia nie liczy się ilości ruchów płodu. Dopiero następnego dnia należy ponownie od godziny 9 rano podjąć liczenie ruchów dziecka.
Jeżeli do godziny 21:00 kobieta zaobserwowała mniej niż 10 ruchów, to ich ilość należy nanieść poniżej grubej kreski karty w kwadrancie odpowiadającym liczbie odczuwanych ruchów.
Przykład
Wnioski
Jeżeli po całym dniu obserwacji nie zarejestruje się żadnego ruchu płodu wówczas należy jak najszybciej zgłosić się do lekarza.
brzmi to strasznie ale w sumie nie jest jeszcze takie najgorsze. Lepsza glista czy owsiki niż alergie, ksztusiec czy astma. Tak ja na to patrzę. Bo przetrzebiliśmy owsiki tabletkami (dokładnie to te - fuj niedobre, dla dziecka kropelki) i był świetny spokój a takie przewlekłe chorby sa upierdliwe strasznie. Zawsze mozesz "profikaktycznie" przeleczyć Pyrantelum tak ja u nas co akurat okazało się słusznym wyborem. Lek nie wchłania się z ukłądu pokarmowego - działa tylko na robale (nie działa na jaja) więc nie ma ryzyko jakiś uboczych skutków. i przy gliście chyba leczy się tylo nosiciela nie tak jak przy owsikach ale tego nie jestem pewna.
Kurcze jak chcecie porad medycznych do zapraszam My z mojąMaryśką przerabialiśmy jeszcze candidę i mięczaka z takich nietypowych choróbsk.
Kurcze jak chcecie porad medycznych do zapraszam My z mojąMaryśką przerabialiśmy jeszcze candidę i mięczaka z takich nietypowych choróbsk.
widzę ze wystzkie już robicie glukozę. Ja idę jutro do ginka więc zobacze kiedy mi zleci A 4 D mam dopiero 25 lutego - przełożyłam wizytę bo mnie lekarz, który miał robić to badanie wkurzył i przepisałam sobie wizytę do innego. Taka jestem niefajna pacjentka. ;-)
ciekawa stronka
Codalej.pl - Serwis pomocowy dla kobiet
Codalej.pl - Serwis pomocowy dla kobiet
reklama
Podziel się: