reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
o prosze dobrze wiedzieć o tych dowodch, ja byłam pewna że od 13 lat:dry:
Ja zuzola powoli nauczyłam że to co u dziadków to u dziadków i tam niech im na głowe włazi ale w domu to ja rządze
i u mnie nie ma przychodi pora mała ląduje w łóżeczku, i niech tam sie wierci aż w końcy i tak zasypia zwykle po 10 min. a ja mam 3 godziny spokoju w południe:-D

to samno wieczorem ma swoja bajkę robi papa igipiglowi:-D wrzucam kołysanki ją kładę i to dla niej znak że czas spać. I zasypia :-D

Ostatnia edycja:
tak bez fotek się nie obędzie, pamiętam jak mojemu chrześniakowi robili fotki do paszportu:-D młodszy był niż nasze pociechy teraz:-D

mam pytanko do tych, co za granice z maluszkami jeżdżą. My za miesiąc mamy jechac do Niemiec i nie wiem jakie dokumenty musi miec mała, trzeba jej dowód wyrobic czy można ja wpisac tylko do paszportu?
Marta dziecko musi mieć dokument ze zdjęciem:tak::tak: Dowody osobiste dla taich maluszków wyrabia się na 5 lat. My czekaliśmy koło 3 tyg. a urząd ma czas z tego co pamiętam do 30dni na wydanie dokumentów:tak::tak:Oboje rodzice muszą złożyć podpisy przy urzędniku. Zdjęcia normalne jak do dowodu. Dobrze, że teraz robią cyfrówkami to można pstrykać i pstrykac i wybrać odpowiednie:-D:-D:-D

Powiem, Wam szczerze, że u nas też rytuał wieczorny działa cuda. Kuba jak tylko zostani wykąpany od razu robi się śpiący pomimo tego, że np. przed kąpielą super sie bawił. Po kąpanku mleczko i spanko a mamusia ma wolne:-D:-D:-D

To ja dziewczyny Wam zazdroszczę,
ja nieraz muszę usypiać Wojtka do 1,5 h.:szok:
Wstaje z łóżeczka, chce na rączki, kręci się,
jak tylko przestaję mu nucić to podnosi się i sprawdza czy jestem.
MASAKRA.:wściekła/y: Koło 2.00 zazwyczaj wstaje i domaga się,
żebym go wzięła do łóżka. Jak się za dobrze nie wybudził to udaje mi się go położyć, jak nie to płacze i krzyczy i nic nie pomaga!:no:

Nie wiem co mam począć, a to tak trwa i trwa odkąd go przestałam karmić....:baffled:

o tak grunt to konsekwencja. A do tego bajka Dobranocny Ogród:-D ukochana "bajka" Zuzy i jak widzi że wszytkie te nazwijmy je "postacie" idą spać ona też nie stawia oporow, jeszcze jak jej tam Wodecki w tle coś nuci:-D.....

mejdia a może wrzuć mu do łóżeczka twoją noszoną koszulkę, troche ciepłego mleka w butli z malusieńką diurką niech się napije, zmęczy ssaniam i może się wyciszy. Autorytetem wychowawczym nie jestem ale staram się coś wymyślić

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)

Ja niestety na chwilke - nadal jestesmy u rodzicow.
Wracam w niedziele lub poniedzialek, wiec zagoszcze na dluzej :tak: Troche zalatana tu jestem, ale dzis zdazylam poczytac a na odpisanie juz czasu nie ma :sorry2:

Agusia - cwicze przy "Aerobik dance" Suzanne Cox (chyba dobrze pamietam, ale sprawdzic moge dopiero jak wroce, przypomnij mi :tak: )
Daruunia - przyjemna, kolorowa bielizna :-D ;-)
I reszty nie pamietam... :zawstydzona/y: sooorki :sorry2: tak to jest jak sie czyta 10stron na jedno posiedzenie :-p

Buziaki i do napisania za jakis czas KOchane babeczki :-)

reklama
W tamtym roku wyrobilismy Nadii paszport na 5 lat, tylko zdjęcie musi byc odpowiednio zrobione podpis dwojga rodziców przy pani Urzędnik:-) i ok. 2-3 tyg czekaliśmy...

Do góry