reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
o prosze dobrze wiedzieć o tych dowodch, ja byłam pewna że od 13 lat:dry:
Ja zuzola powoli nauczyłam że to co u dziadków to u dziadków i tam niech im na głowe włazi ale w domu to ja rządze
i u mnie nie ma przychodi pora mała ląduje w łóżeczku, i niech tam sie wierci aż w końcy i tak zasypia zwykle po 10 min. a ja mam 3 godziny spokoju w południe:-D

to samno wieczorem ma swoja bajkę robi papa igipiglowi:-D wrzucam kołysanki ją kładę i to dla niej znak że czas spać. I zasypia :-D

Ostatnia edycja:
tak bez fotek się nie obędzie, pamiętam jak mojemu chrześniakowi robili fotki do paszportu:-D młodszy był niż nasze pociechy teraz:-D

mam pytanko do tych, co za granice z maluszkami jeżdżą. My za miesiąc mamy jechac do Niemiec i nie wiem jakie dokumenty musi miec mała, trzeba jej dowód wyrobic czy można ja wpisac tylko do paszportu?
Marta dziecko musi mieć dokument ze zdjęciem:tak::tak: Dowody osobiste dla taich maluszków wyrabia się na 5 lat. My czekaliśmy koło 3 tyg. a urząd ma czas z tego co pamiętam do 30dni na wydanie dokumentów:tak::tak:Oboje rodzice muszą złożyć podpisy przy urzędniku. Zdjęcia normalne jak do dowodu. Dobrze, że teraz robią cyfrówkami to można pstrykać i pstrykac i wybrać odpowiednie:-D:-D:-D

Powiem, Wam szczerze, że u nas też rytuał wieczorny działa cuda. Kuba jak tylko zostani wykąpany od razu robi się śpiący pomimo tego, że np. przed kąpielą super sie bawił. Po kąpanku mleczko i spanko a mamusia ma wolne:-D:-D:-D

To ja dziewczyny Wam zazdroszczę,
ja nieraz muszę usypiać Wojtka do 1,5 h.:szok:
Wstaje z łóżeczka, chce na rączki, kręci się,
jak tylko przestaję mu nucić to podnosi się i sprawdza czy jestem.
MASAKRA.:wściekła/y: Koło 2.00 zazwyczaj wstaje i domaga się,
żebym go wzięła do łóżka. Jak się za dobrze nie wybudził to udaje mi się go położyć, jak nie to płacze i krzyczy i nic nie pomaga!:no:

Nie wiem co mam począć, a to tak trwa i trwa odkąd go przestałam karmić....:baffled:

o tak grunt to konsekwencja. A do tego bajka Dobranocny Ogród:-D ukochana "bajka" Zuzy i jak widzi że wszytkie te nazwijmy je "postacie" idą spać ona też nie stawia oporow, jeszcze jak jej tam Wodecki w tle coś nuci:-D.....

mejdia a może wrzuć mu do łóżeczka twoją noszoną koszulkę, troche ciepłego mleka w butli z malusieńką diurką niech się napije, zmęczy ssaniam i może się wyciszy. Autorytetem wychowawczym nie jestem ale staram się coś wymyślić

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)

Ja niestety na chwilke - nadal jestesmy u rodzicow.
Wracam w niedziele lub poniedzialek, wiec zagoszcze na dluzej :tak: Troche zalatana tu jestem, ale dzis zdazylam poczytac a na odpisanie juz czasu nie ma :sorry2:

Agusia - cwicze przy "Aerobik dance" Suzanne Cox (chyba dobrze pamietam, ale sprawdzic moge dopiero jak wroce, przypomnij mi :tak: )
Daruunia - przyjemna, kolorowa bielizna :-D ;-)
I reszty nie pamietam... :zawstydzona/y: sooorki :sorry2: tak to jest jak sie czyta 10stron na jedno posiedzenie :-p

Buziaki i do napisania za jakis czas KOchane babeczki :-)

reklama
W tamtym roku wyrobilismy Nadii paszport na 5 lat, tylko zdjęcie musi byc odpowiednio zrobione podpis dwojga rodziców przy pani Urzędnik:-) i ok. 2-3 tyg czekaliśmy...

Do góry