reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Widze że na tapecie fasolka Asi ;-) mój Ł Ci zazdrości bo też by chciał rodzeństwo dla Bartutka, ale ja narazie jakoś nie mogę się zdecydowac, bardzo chce wrócic do pracy na trochę, a potem kto wie ;-)

Tata mój właśnie bawi się z Bartutkiem, mama jak to mama w kuchni, a ja szybko na bb ;-) zaraz Ł wróci z pracy, potem jadę z mamą do miasta- ma mi kupic butki jaieś- super!!!! A potem po południu jedziemy na grilla do teściów ;-):-)

reklama
Bbakania... bardzo bym chciała, zeby był styczniowym malenstwem no albo była;-)Najwazniejsze by wszystko było ok i urodziło sie zdrowe:tak:

Darunia, ale Ci zazdroszcze tego grila:-) ale bym zjadła takiej kiełbaski:-D
Ja tez marzylam o rodzenstwie dla Paulinki, z reszta sama wiesz... chciałam z rzędu 2 i pozniej konczymy "produkcje", odchowamy szkraby i ja wracam do pracy zaczynając swoja kariere:-) narazie poswiecam sie rodzince... :tak:

Pewnie Asiu że to dobry pomysł, tak najlepiej ochowac dwojke naraz i spokój... ale ja narazie zostanę przy jednym... jakoś tak mi narazie dobrze, tylko ile Ł wytrzyma :-p

Cze dziewczynki
NAJLEPSZEGO DLA JASIA :-)
Wiecie co , chyba nie ma dobrego sposobu i czasu na rodzenie dzieci , każdy ma swój czas na to.
Najważniejsze żeby były zdrowe a życie tak czy inaczej się układa.
bbkania - dla ciebie , choć niepocieszające

Ostatnio Zarząd Transportu Miejskiego niezwykle restrykcyjnie podchodzi do kontroli biletów. Pisaliśmy już m.in. o mandatach za nieco wytarte nazwisko na karcie miejskiej. Kontrolerzy nie darowali nawet pewnej Japonce, której podpis po kilku latach stał się mniej wyraźny. Po naszym tekście sprawą zainteresował się nawet rzecznik praw obywatelskich.

Za to ZTM zaczął masowo wlepiać kary za wpisanie do karty niepełnego imienia. Taka nieprzyjemna sytuacja spotkała naszą czytelniczkę, która kilka lat temu wpisała na bilecie: "O. Gryga". - Kartę sprawdzano wielokrotnie, ale dopiero teraz kontroler uznał, że jest nieważna, bo wpisałam inicjał imienia. Nikt wcześniej nie zwracał mi na to uwagi. A przecież zgadzał się numer dowodu osobistego z wpisanym na karcie. To jawna niesprawiedliwość. Choć miałam bilet, zostałam ukarana - denerwuje się pani Olga.
Nic nie dała próba wyjaśnień w siedzibie ZTM przy Senatorskiej. W ostatnich tygodniach pod okienkami można tam spotkać wielu pasażerów, którzy próbują się odwołać od kar wystawionych po zakwestionowaniu kart.

ZTM twierdzi jednak, że nie może uznać reklamacji, bo w połowie zeszłego roku zaostrzyły się przepisy. Na karcie muszą być pełne dane: imię, nazwisko i numer dokumentu ze zdjęciem. - Chodziło o wyeliminowanie wszelkich oszustw przy kartach miejskich - przypomina Igor Krajnow, rzecznik ZTM.

Ale według radnego Dariusza Klimaszewskiego (SLD), szefa komisji infrastruktury w Radzie Warszawy, urzędnicy czasem nie potrafią odróżnić oszustów od uczciwych pasażerów, którzy czegoś nie dopatrzyli. - Będę żądał wyjaśnień w tej sprawie od dyrektora ZTM Leszka Ruty - zapowiada radny Klimaszewski.

Jak się dowiaduje "Gazeta", ZTM zastanawia się jednak nad złagodzeniem restrykcji. Igor Krajnow nie chce jeszcze powiedzieć, w jakich przypadkach nie będą wystawiane mandaty. Urzędnicy przekonują też pasażerów, że nie będą mieć żadnych kłopotów, jeśli jak najszybciej wyrobią sobie kartę miejską ze zdjęciem i z wydrukowanym imieniem i nazwiskiem. Od początku przyszłego roku bilety miesięczne i kwartalne będzie można kodować tylko na takich kartach.

Ostatnia edycja:
Bbakania mam nadzieje że wygrasz tą walkę- trzymam kciuki! Ale świnie- szok!!! :angry:

A my jesteśmy u teściów i zostajemy tu wszyscy na noc ;-) zaraz idę kąpac Bartutka i lecę pogadac sobie z rodzinką :-)

Miłego wieczorku!

Witajcie :tak:

Moje małe słoneczko właśnie zasypia :tak: Ewidentnie przestawiła się już na dwie drzemki, pierwsza około 9, druga przed 14, obie po około 1,5h :tak: Pada więc o 20 i śpi do 7 ;-) Mamy więc wieczór dla siebie z mężem, z czego zamierzam zaraz skorzystać :zawstydzona/y:
Do juterka kobitki :-)

witam wieczorkiem;-) Ale u nas zimnica oktropna była:szok: Nie byliśmy nawet na spacerku bo co chwilkę padało. Jakis w ogóle dzień do d.... Dzieciaczki jak na złośc obaj dali popalić. Próbowałam Kubackiego położyć na drugą drzemkę ale nic z tego nam nie wyszło. Wynikiem czego było mega marudzenie od 17 do 19

Bbakania walcz nie poddawaj się. Mam nadzieję że wywalczysz swoje:-):-)

Daruunia udanego wieczorku:-):-)

Asiowo a ja cały czas myslę o Tobie i fasolce:tak::tak::tak: I cieszę się Waszym szczęsciem

reklama
Witajcie :tak:

Moje małe słoneczko właśnie zasypia :tak: Ewidentnie przestawiła się już na dwie drzemki, pierwsza około 9, druga przed 14, obie po około 1,5h :tak: Pada więc o 20 i śpi do 7 ;-) Mamy więc wieczór dla siebie z mężem, z czego zamierzam zaraz skorzystać :zawstydzona/y:
Do juterka kobitki :-)

to tak jak u nas,tylko Marysia idzie spac o 19 i wstaje o 6:tak::-)

Bbakania mam nadzieje,ze szybko wyjasni sie sprawa mandatu,trzymam kciuki:-)
Agusia no to pogode mialysmy podobna(uroki mieszkania nad morzem;-))

Do góry