reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
No to i ja witam :-)

My już na nogach od 6, Bart zrobił pobudkę o 5:30 :szok::-D no ale za to pościel zmieniłam, wyprałam pranie- na które mi gołębie-szmatławce narobiły :wściekła/y::crazy: posprzątałam w domku, zrobiłam połowę obiadu, zaraz z Bartem lece na spacer i zakupy, no i coś dalej bede kombinowac :-)

Miłego dnia!!!!

reklama
Witam.

Artur szaleje na podłodze. Od zeszłego tygodnia raczkuje. Poprostu pewnego wieczorka po kąpieli postanowił "zaczworakuje za pilotem":-):-):-). I tak od środy raczkuje. Myślałam, że ten etap ominie. Pewnie niedługo zacznie chodzić. Potrafi już długi czas sam stać niczego się nie trzymając. Teraz pracuje nad lewą jedynką i dwójką. Noce do lekkich nie należą i usypianie też nie.

Gratulacje dla dzieciaczków z okazji kolejnych miesięcy!!!!

Oczywiście gratulujemy nowych ząbków!!!

I my aktualizujemy listę

1 ząbek:
Oleńka (joaśkowa)

Maja (maajkowa)

2 ząbki:
Mikołaj (Joli)
Wojtuś
Marysia
Milena

3 ząbki:
Mikołaj (lorciowy)
Ola (kasiau)
Kubuś

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Bogna
Paulinka
Brunko
Arturek

5 ząbków
Nadinka
Natalka

6 ząbków:
Krzyś
Dominik
Michaś

7 ząbków:
Staś

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

Cześć dziewczyny:-)

Ja znowu po kilkudniowej przerwie-odkąd zrobiło się ciepło i zbliżają się święta na wszystko brakuje mi czasu:-(W pracy jest co robić a po pracy standard-obiadek i spacery z Milenką, żeby skorzystać z pieknej pogody i słoneczka co coraz dłużej świeci!!!
Dla mnie weekend skończył się zanim zdążył zacząć-spacerowaliśmy sporo,pojechaliśmy w niedzielę na wycieczkę do lasu no i zaliczyliśmy basenik-mała to uwielbia,zaczęłyśmy jak miała skończone 3miesiące.No i oczywiście porządki przedświąteczne-muszę pochwalić mojego męża, bo spisał się cudnie-umył nam nawet w mieszkaniu okna!!!Dobrze że mogę na niego liczyć,bo dziadkowie nie mieszkają blisko i właściwie nie ma nam kto pomóc.

A teraz zaległości:
Na początek zaległe życzona dla naszych kochanych dzieciaczków: KUBUSIA MARTYNKI I JASIA!!!!!!!!!!!!!!! TEN CZAS TAK SZYBKO LECI,NIESAMOWITE ŻE NASZE MALUSZKI JUŻ NIEDŁUGO SKOŃCZĄ ROK

Ogólnie to też mam problem z pogodą i nie wiem jak ubierać małą,kupiłam jej kapelusik na te cieplejsze dni.

mata-kow kurcze szkoda mi Dobrusi bo juz tak długo się ciągnie to choróbsko!ja też walczyłam w marcu z chorobą mojej małej,kaszlała strasznie i miała katarek ale pani doktor za wszelką cenę chciała uniknąć antybiotyków bo płuca były czyste-trwało to w sumie 2 tygodnie a i potem prze 7 dni pokaszliwała.Obeszło sie bez antybiotyków tylko postawiła małej bańki i przez 2 tyg. inhalowałam mała 2 razy dziennie po 10 minut-naparem roztworu z apteki.Milenkę sadzalam w krzesełku do karmienia i kierowałam na nią strumień pary.

aniknulka nie martw się brakiem ząbków,mojego kolegi z pracy synek do 11 m-ca też ich nie miał a obecnie ma 4 a jest z lutego 2008.
bbakania super sprawa: Natalka na rowerku,ja też się zastanawiałam nad tym żeby naszą małą zacząć wozić.

A zapomniałam prawie powiedzieć że na spacer do lasu pozyczyliśmy takie górskie nosidełko dla Milenki-przebierała w nim nóżkami z radości, że masakra,poza tym podobała jej się ta nowa perspektywa!super sprawa polecam.
Ok zmykam do pracy,bo i tak dość długa sobie zrobiłam przerwę.

Witajcie mamusie w ten piękny, ciepły kwietniowy dzionek :-)

Mata - zdrówka dla Dobrusi, oby wreszcie chróbsko szybko się pożegnało :tak:
Gratulujemy kolejnych zębolów (któraś zgubiła w liście dzieciaczki bezzębne :-p)

My już po dłuuugim spacerku :tak: Teraz mała próbuje zasnąć ale jakoś z oporami :sorry: Nocka super i poranek z drzemką też ;-) Wczoraj wieczorem wpadł kumpel, dlatego też do Was nie zajrzałam :zawstydzona/y: A dziś przyjeżdża znów mój tata na 3dni :-), jutro musi ktoś z małą zostać bo ja do urzędu znów biec jestem zmuszona... :baffled: No i przyznam się że do tej pory jakoś czasu na porządki nie miałam, to teraz nadarzy się okazja - okna wymyję, poszoruję kuchnię i łazienkę :confused2: Aż wstyd że jeszcze nic nie zrobiłam :eek: U Was czytam szał porządków... Muszę się też teściówki dopytać, czy jakiegoś ciasta chociaż nie upiec :zawstydzona/y:(bo ona zawsze zakalce robi :-p)

I my aktualizujemy listę

1 ząbek:
Oleńka (joaśkowa)

Maja (maajkowa)

2 ząbki:
Mikołaj (Joli)
Marysia
Milena

3 ząbki:
Mikołaj (lorciowy)
Ola (kasiau)
Kubuś
Wojtuś
4 ząbki:
Filipek
Lenka
Bogna
Paulinka
Brunko
Arturek

5 ząbków
Nadinka
Natalka

6 ząbków:
Krzyś
Dominik
Michaś

7 ząbków:
Staś

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś
Juz wczesniej aktualizowalam ale dziewczyny nie zauwazyly wiec od nowa wklejam.

witajcie:tak:

My dzis poza domem cały dzien:tak:
Ale mnie zaś jakas jelitówka złapała:-( wczoraj biegunka, dzis wymiotuje... znaczy juz nie, bo nie mam czym, od rana zjadłam 3 sucharki:zawstydzona/y:heh...
Wyskoczylam jeszcze na aerobic, ale ledwo co miałam siły cwiczyc:zawstydzona/y: masakra.
Po południu wyskoczylismy na zakupy i kupiłam se szmizjerke czy jak to tam sie nazywa:-p no i najwazniejsze juz rozm. 38:-D

Uciekam od wyrka

Miłego wieczorku i spokojnej nocki!

Asiowo co to jest szmizjerka?zycze zdrowka(no,ale ze jeszcze na aerobic,dzielna dziewczynka):-D

Marynia juz spi,ja maluje sobie paznokietki,jutro na badania krwi rano,mam byc na czczo,a jak myslicie czy moge wypic kawke(czarna,bez cukru)???

reklama
Wojtal tez juz ma 3 zeby tylko jakos tak nie po kolei bo wyszła mu 2 lewa gorna.

Hihi, to może Wojtki tak mają, bo mojemu Wojciaszkowi dokładnie tak samo wychodziły zebole. Potem była dolna dwójka, a dopiero potem jedynki górne i pozostałe dwójki do kompletu.

A ja dalej piekę mazurki. :-)

Bbakania,
zdrówka zyczę!

Do góry