reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Witajcie!
W końcu chwila dla siebie. Obejżałam tasiemca, zaraz ide pod prysznic ale jeszcze wpadłam na chwilę.
Co u nas? Cóż... :dry: Dużo by opowiadac więc napisze w skrócie:
Wstaliśmy o 10 :szok: dzieciak mi się rozregulował czy co:szok: potem kawa, Jaśkowa kaszka, 12 spacer i godzinna drzemka, zupka, zabawa z dziadkiem, 1,5 godz usypiania (łóżeczkowego) 30 min drzemki, zabawa z tata, kapiel i kaszka z butli :szok: pochłonął 160 ml a tak to zawsze musze sie męczyć z łycha i robic głupie miny, zeby coś wchłonął :rofl2: teraz śpi zobaczymy jaka będzie noc :tak:
Pyzaczek mam nadzieje, że wszystko się jakoś uloży z tym jedzeniem ale skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem :tak:

z moich obserwacji wynika, że lekarze lubia nadużywać słowa otyłość u dzieci... u nas tez pediatra (od siedmiu boleści...) kazała odchudzać 2 miesięczne dziecko podając pierś co 3-4 godziny i przepajając wodą!
Oj Marta widze, że mamy wiele wspólnego, mojego Jasia tez pediatra chciala odchudzać bo on zawsze był o 2,5 m-ca do przodu z waga i miarą ale ja jednym uchem wpuszczalam a drugim wypuszczałam a najważniejsze, że dziecko zdrowe :tak: czasem lepiej posłuchac własnego rozumu i zaufac intuicji :tak:
A ja słyszałam, że w następnych tygodniach ma być nawet ponad 20st :szok:
Dziewczyny, mam pytanko... Co ile chodzicie na kontrolę z dzieciaczkami do pediatry? :confused: Macie wyznaczane wizyty?
Co do pogody to tez słyszałam, że ma byc cieplo - oby, oby bo mam juz dosyc tego wiatru, gradu, deszczu, śniegu, zimna.... :wściekła/y:
Jesli chodzi o wizyty u lekarza to ja chodze co 2 - 3 m-ce zależy jak mam ustalona wizyte na szczepienie. Teraz kolejne dopiero w czerwcu ale mam wizyte kontrolną w na początku maja :tak: a ostatnio byłam w tamtym tyg na kontroli
Kanalik łzowy Wojtuń też miał przekłuwany :-( niestety,
ale z oczkami wszystko jest ok.
Jasio tez miał od urodzenia problem z lewym oczkiem i musial miec zabieg. Od tego czasu jest w porządku ale Jasio ma awersje teraz do gruszek, fridy, chusteczek a najlepiej nie dotykac noska :tak:
Majka ciesz się mężem :-)
Marlenko zazdroscze Ci troszkę tych wyjść i spotkań z koleżankami. Moje to albo zakatarzone, albo boja się spaceru z uwagi na pogodę - w sumie wcale się dziwie bo maja dopiero 6 m-czne dzieciaki ale ja uważam że folia na wózek, ciepły koc i na podbój chodników z Jasiem :-D (hihi a jak mi kicha i ma katarek to panika - nie ma co dobra jestem :rofl2:)
Wszystkiego naj dla Bruna :-D
Zmykam jeszcze na inne wątki,spokojnej nocki :-)

jak dobrze pamiętam z jakiegoś programu Trinny i Susany to są następujące rodzaje:
jest 12 typow kobiecej sylwetki
kręgle
gruszka
dzwon
klepsydra
wiolonczela
wazon
rożek
kielich
lizak
jabłko
cegła
kolumna
Mata zazdroszcze jak to nazwałaś "patykowatych nóg", moje to wygladaja jak dwie kolumny Zymgmunta:sorry2:

Cześć dziewczyny!

Marlena, Joasiek, gratuluję samozaparcia przy diecie:tak: Co do figury, to u mnie brzych nie rewelacyjny, ale nie jest najgorzej. Niestety nadal mam ślad pionowej kresy na skórze z czasów ciąży:baffled:.

Najlepsze życzenia dla Bruna z okazji 9 miesięcy:tak:
Dziewczyny, mam pytanko... Co ile chodzicie na kontrolę z dzieciaczkami do pediatry? :confused: Macie wyznaczane wizyty?
Ja tak jak dziewczyny chodzę na przy okazji szczepien. Teraz z racji dłuższej przerwy idę w czwartek na kontrolę. Chcę skonsultować z pediatrą dietę małego i dowiedzieć się, co ona na to, że on nie pije nic poza mlekiem z cysia:dry:.

Mój mały chyba przestawia się na jedną drzemkę dziennie. Od 3 dni chodzi spać o 10, spi do 11-11.30. Po południu już nie daje się uspić, zresztą nawet nie wygląda na zmęczonego, ładnie się bawi i nie jest marudny. Zasypia z wielką łaską po kąpieli o 20.00. Widocznie tyle snu mu wystarcza.

Spokojnej nocy:tak:

uwierzcie że są takie kobiety które chciałyby zgrubnąć, a nie mogą...np ja:tak:
Wierzymy, wierzymy :tak:
Chcę skonsultować z pediatrą dietę małego i dowiedzieć się, co ona na to, że on nie pije nic poza mlekiem z cysia:dry:.
Ehhh z tym piciem to u mnie ciągle zonk :baffled:(a cycusia już nie daję długo) to pierwsze pytanie do pediatry na jutro... Myślałam, że był przełom jakiś czas temu, Ola potrafiła wypić do 100ml, ale od ponad tygodnia znów raptem 10ml w ciągu dnia :dry:

Idę spać bo to już po 23, a Ola pewnie o 6 zrobi pobudkę :zawstydzona/y:
Dobrej nocki babeczki! :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Pyzaczku nie jestem lekarzem ale troche sie medycyna interesuje i z tego co wiem to
1. Przy celiakli DZIECKO JEST CHUDE!!!!!!!!!!! Ma duzy brzuszek tylko, oddaje brzudkie charakterystyczne tłuszczowe stolce. i stwierdza sie ja TYLKO po biopsji jelita, Tylko ona moze potwierdzic lub wykluczyc celiaklie. Moze tez byc nietolerancja glutenu ale ona tez daje takie objawy jak celiaklia. Bo obie te choroby prowadza do zaniku kosmków jelitowch, dziecko nie wchłania odpowiednich składników odrzywczych i nie przbiera na wadze.

2. Dziecko karmione piersia NIGDY nie jest za grube poniewaz komórki tłuszczowe powstajace podczas karmienia piersia zanikaja w życiu po niemowlęcym ze tak sie wyraze, natomiast te powstale z mleka sztucznego juzz niegdy nie zagina! Ktos kto tego nie wie to sory ale nie jest dietetykiem tylko szarlatanem.

3. Moj Michał wazy 10,5 kg i jest na 90 centylu wiec miesci sie w normie. I nie uwazam ani zaden lekarz ze jest za gruby. Jest tu duzo dzieci powyzej 10 kg.

4. Dziecko potrzebuje białka, tluszczu i węglowodanow. Wszystkiego i nie wolno niemowlaka odchudzac bo mozna mu tylko nieodwracalna krzywde wyrzadzic.

5. Na dorosłe jedzonko to chyba troszke za wczesnie.

Konkluzje mam taka. Ja bym na twoi miejscy poszla do lekarza pediatry alergologa jakiegos dobrego a nie dietetyka albo do takiego co sie celiaklia zajmuje - to chya gastroenterolog prawda? Nie wiem dokładnie i bym na twoim miejscu zweryfikowała te cudeńka od tej dietetyczki bo cos mi sie ona nie podoba i jak widze nie tylko mi.

Do góry