reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Zuzkus najlepsze, życzenia dla Twojej Ani z okazji 8 urodzin. Spełnienia wszystkiego tego o czym marzy:-):-):-):-):tak::tak:

Najlepsze życzenia dla Zuzkusowej ANI

Wszystkiego najlepszego dla Anulki,milego dzionka skarbie:-D:-):laugh2:

Wszystkiego najlepszego dla Anulki z okazji urodzin
urodziny13.gif

W imieniu ani ślicznie dziękuję za życzenia. Ja dziś jadę z Anią do kontroli do Krakowa i będę póżnym wieczorem, na razie.:-)

Pozdrawiam!

reklama
Ale dzisiaj ruch. Moje dziecko dzisiaj niedobre jak nie wiem co. Ja jednak jak spal zrobilam kilka kartek swiatecznych, troszke posprzatalam mialam w planach jeszcze drzemke ale niestety nie dalo sie. Teraz u nas sie zachmurzylo i grzmi. Bedzie pierwsza przed wiosenna burza

Dzien Dobry
U nas dzionek całkiem fajny, Nadia zaliczyła już dwa spanka, teraz ogląda Mini Mini ...czasami sie zapatrzy na bajeczkę...
Dzisiaj rano jak wstałam to mnóstwo sniegu było, ale pada dzisiaj deszcz i nie ma juz sniegu/...
Magdalenkol moze i u nas bedzie burza - fajnie ...
Mata faktycznie ta Twoja Mucha mnie pobudza ... czy to ma być Twój zwiastun wiosny..??? hehehe:-D pobudzone muchy:-)
Lecę do stomatologa :zawstydzona/y: ciaoo

Witam:-) U nas po nieciekawym deszczowym poranku koło południa wyszło piękne słoneczko i niebo zrobiło się niebieściutkie. Fakt, że dość mocno wiało i od morza jest to bardzo odczuwalne, ale aż chciało mi si pojśc pospacerować.
W przedszkolu rozmawiałąm z panią bo Kacper skarży się na jednego kolegę że go bije i stwierdził, że mu odda pomimo tego, że staram mu się tumaczyć ,ze nie wolno i trzeba powiedzieć Pani. Ale boję sie, że pewnego dnia nie wytrzyma i naprawdę go uderzy w obronie. Pani skwitowała to krótko, że wszystkie dzieci po jednych pieniądzach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Do tego wyczytałam na grafiku zajęć, że Kacpra grupa ma tylko 15 min angielskiego, gdzie na zebraniu była mowa o zajęciach pół godzinnych. Zła jestem tylko o to że zostałam oszukana bo pół godziny mają średniaki i starszaki a my płacimy tyle samo. Rozumiem, że dzieci może nie wytrzymują tych 30 min ale chyba różnica w opłacie też powinna być. A do tego jak pytam Kacpra co się nauczył to cały czas mówi, że nic. Nie powtórzył ani jednego słowa. Cały czas powtarza tylko regułkę rozpczynającą zabawę na zajęciach. I zastaniawiam się nad rezygnacja Muszę tylko dopytać ile dzieci chodzi, żeby nie okazało się że zostanie na sali sam jak palec. Nie wspomnę, że pani z Angielskiego nie rozlicza nieobecności i za październik odliczenie zrobili mi teraz w marcu po tylu miesiącach nacisku z moojej strony. Może nie są to duże pieniądze, ale dlaczego mam je komuś dawać za darmo. Przetrawiłabym to gdyby pieniądze zostały na przedszkole, a nie komuś dawałam do kieszeni
Ale się rozpisałam, ale wkurzyłam się dzisiaj na maxa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Lilianko udanej wizytki u dentysty:tak::tak::tak:

Magdalenkakol a może Wojtkowi ząbki będą szły i przez to tak marudzi

ale cisza :szok:
maluchy chyba w kapieli, Dobrusia też sie z tata chlapie :-p a ja na chwilke do Was ;-)
na ostatnia drzemkę próbowałam małą zostawiac w łóżeczku, bez lulania, cyca itp. wchodziłam co 2,4,6,8,10 min a ona aż spazmów dostawała, na koiec jeszcze walnęła sie w szczebelki i juz odpuściłam, z tego wszystkiego od 12 mi nie spała, a od rana maruda... jestem załamana, bo nie mam sił z nia walczyć ze spaniem, ale zdaje sobie też sprawę, że im dłużej będe zwlekać, tym będzie trudniej... az przez myśl przeszło mi odstawienie od piersi, ale ja bym chyba musiała na kilka dni wyjechać, bo sama na pewno rady bym nie dała... mam nadzieję, że jakis pomysł mi się nasunie...

My sie jeszcze nie kapioemy ale jest taka cisza ze jestm w szoku . Kapaniebedzie o 19.30
Marta Moj Wojtek tez maruda i moze to zeby ale raczej pogoda. Ja niestety w dzien usypaiam go tylko w wozku Nie daje rady w łozeczku.

Czasem Mata dzieci same odstawiają ale chyba nie twoja:-D a może cię zaskoczy
Ja też się zastanawiam bo mała już podchodzi do mnie i na stojąco łapie cyca
Moja już śpi z pół godziny - jak tylko ją wykąpie ,cyc i spanko
M mi zrobił niespodziankę i przyjechał

Witajcie dziewczyny!:-)

Gratuluje zabkow Michasiowi i Krzysiowi!:-)

Jakos nie mam weny na pisanie...Napisze tylko,ze tutaj pogoda jak marzenie-wiosna,wiosna,wiosna:-)Sloneczko,cieplutki wiaterek-chodzilam w rozpietej cienkiej kurtce:-)

reklama
Ja niestety w dzien usypaiam go tylko w wozku Nie daje rady w łozeczku.
U nas jakiśczas wystarczyło przytulić, śpiewać, odłożyć i przytrzymać na boczku, ale panna polubiła cycać na brzuszku i się stanowczo domaga, a jak jej nie dam, to nie zaśnie :dry:

Czasem Mata dzieci same odstawiają ale chyba nie twoja:-D a może cię zaskoczy
Ja też się zastanawiam bo mała już podchodzi do mnie i na stojąco łapie cyca
Ja jakbym bez bluzki chodziła, to mała by całkiem sie ode mnie nie oderwała... (dzisiaj z pokoju do mnie do kuchni przyleciała dokładnie w 5s :rofl2: a to będzie ze 4 metry) wątpię, żeby sama sie odstawiła... ja juz się czasem smieję, że jej ulubiona piosenka to: "gdy widze dwa cyce to kwice...":rofl2: ale na serio to robi się juz bardziej niż męczące... no i te wiercące nocki... jeszcze zostało mi się wynieśc do pokoju, założyc zatyczki do uszu i zostawic małą z tatą, ale to chyba ostateczność...

teraz po kąpaniu ładnie odpadła, ale co sie dziwić, jak ponad 6 godzin nie spała :sorry2:

ja zaraz też się położę, bo znów prawie co dziennie wieczorem boli mnie głowa i sił na nic nie mam... no a praca stoi jak stala... oj przydałoby się, żeby mąż dostał jakieś wolne (ma zaległe jeszcze 7 dni urlopu, nadgodzinnie licząc...), marzenie ściętej głowy...

miłego wieczornego pisania i spokojnej nocki :-)

Do góry