reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie!
Ja jak zwykle dopiero wieczorem. U nas dziś jakby lepiej. Mały zaczął trochę jeść, łatwiej było go uśpić w ciągu dnia. Mam nadzieję, że to nie była chwilowa poprawa i teraz będzie już lepiej.

Najlepsze życzenia dla Majeczki z okazji 8 miesięcy (jest tylko o dzień młodsza od mojego Krzysia:-)).
Kasiau, cieszę się, że chrzciny udane:tak:
Daruunia, jak to dobrze, że Bartek zdrowy:tak:. Ty też jesteś na pewno spokojniejsza. Gratulujemy 8 ząbka:tak:
Lorcia, odpoczywaj na urlopie. Po tych wszystkich chorobach które przeszliście, należy Ci się relaks:tak:
Magdalenkakol, szybkiego powrotu do zdrowia.
Mata, po raz kolejny widać, że nasze pociechy mają podobny rozkład dnia. Mój maly wstał dziś o 6.20, pierwsza drzemka o 11, a potem parę minut po 15, obydwie drzemki po 40 min. Dziś na szczęście łatwiej było mu zasnąć, prawie bez płaczu:sorry2:
Bbakania, oby mąż częściej robił Wam takie miłe niespodzianki:tak:
Mamoot, mam nadzieję, że Wojtek szybko lepiej się poczuje i jakoś przetrwacie tę noc.

reklama
Witam ponownie!
JA już wykąpana, mm zaliczone i teraz BB :-)
Bartuś zdrowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jupi! Bardzo się cieszę! Tylko wystarczy mokry ręcznik na kaloryfer i git!

AAAAAAAAAAAAAA! Dobrusia Bartut Cię dogonił- mamy 8 zęboli!!!!!!!!!

Gratulacje! Dobrusia i Bartuś prowadzą
9.gif

Wróciłam niedawno z flamenco. Po drodze rozwiozłam makulaturę...Zamówiłam dzisiaj niemieckie pieluchy jednorazowe ale eko . Z flamenco przytaszczyłam od koleżanki zakwas. Od jutra robię chleb na zakwasie:-)sprzedałam kolczyki

Byłam dzisiaj z nim na kontroli u neurologa - wszystko dobrze.Poczytam co u Was , racząc się resztkami Tiramisu. Buziaki

Wyrazu podziwu
uklon.gif
Magdziarko nasza super mamo
5.gif

napisz coś więcej o tych pampersach, co takiego usłyszałaś i co to za nowe niemieckie pieluszki?

Mata oby Dobrusia mniej marudziła i żebys skończyła już pisanie tej pracy życzę owocnego pisania
peace-and-love.gif

spokojnej nocy kochane
motylek.gif

napisz coś więcej o tych pampersach, co takiego usłyszałaś i co to za nowe niemieckie pieluszki?
Pieluszki Moltex 2 gat
http://www.allegro.pl/item523915188_pie ... 18_kg.html
moltexy są super, nawet te 2-gatunkowe . Pierwszy gatunek tutaj: http://apmp.natura.xip.pl/product_info. ... cts_id/860
o zastosowaniu superabsorbentu w tych pieluszkach pisze sam producent na swojej stronie w FAQ. żelu jest istotnie mniej, ale jest. gdyby go nie było, pieluszka musiałaby być bardzo gruba i zużyto by więcej surowca do jej produkcji. bilans Niemcom wyszedł na korzyść zastosowania żelu i odchudzenia grubości.
jedyne w PL pieluszki jednorazowe bez żelu, to Tushies, dostepne w internecie w sklepie: pieluszkarnia.

Witajcie!
A co tu taki spokój? Marlenka, Mata a gdzie Wy? ;-)

My już na nogach niestety od 6:30- ledwo się z łóżka zwlokłam :sorry2:
Teraz Bart bawi się chwilowo u siebie w łóżeczku a ja szybko na bb. Nocka ok, Ł jak zwykle w robocie, jutro przyjedzie moja siostra! Suuuper!

Cały czas wali u nas śnieg :baffled: masakra jakaś...

Miłego dnia Kochane! :-)

CześC wszystkim:-) Napisałam sie napisałam i co nacisnęłam coś i zniknęło wszystko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: U mnie za oknem biało ale to nie to co u Darii:tak:. Leży troszkę śniegu i pewnie utrzyma się jeszcze bo temp. odrobinę poniżej zera:-(. Kuba dzisiaj od 3 do 4 postanowił sobie zrobić przewrwę w spaniu. Oczy miał jak 5zł ale strarałam się do niego nie mówić i nie zabawiać i tak po tej godz. zasnał.
Kacper nie chce chodzić do przedszkola chyba przez to że siedział ze ną2 tyg. Rano jest bunt, że nie będzie się ubierał i niegdzie nie idzie. Mam nadzieję, że szybko przyzwyczai sie że przedszkole to obowiązek. A do tego ubzdurał sobie, ze chce chodzić do innego przedszkola bo tam są nowe zabawki i nowi koledzy.

Magda jak przetestujesz nowe pieluszki to czeka na opinię:tak::tak: Dobrze, że po wizycie z Olkiem u lekarza wszystko w porządku:-):-)

Bbakania ale mąż zrobił Wam niespodziankę. Super, że będzie z Wami dobre i kilka dni:tak::tak:

Mamoot zdróweczka dla Wojtusia.

Joan-na oby mały ci się naprawił już tak na dobre. Teraz powinno być już tylko lepiej

Daruunia extra, że Bartuś zdrowy. Niepotrzebnie się zamartwiałaś. Ale zawsze lepiej przebadać dziecko i mieć pewność

Mata sił i wytrwałości

witajcie

Super, ze Bartus zdrowy!:tak:i gratuluje kolejnych zębolków!

u nas cos nieprawdopodobnego...

Paulinka przespała po raz pierwszy całą noc bez pobudki!!!:-) zasneła o 19:30 i obudziła sie dopiero o 6:40:-) Ło matko... kiedy ja przespałam 8 godzin bez pobudki:nerd::-D Oby jej tak zostało...:-p

Miłego dnia!

Według różnych badań, w przypadku używania klasycznych pieluszek typu Pampers jednorazowych, których część zewnętrzna jest złożona z polipropylenu lub polietylenu, z żelu absorbującego (poliakrylan sodu) oraz z warstwy wewnętrznej, każde dziecko zużywa około 25 kg polipropylenu, czyli około 67 kg czystej ropy oraz od 4 do 5 drzew na część wewnętrzną (często pochodzących z monokultur). Dodatkowo dochodzi do tego wybielanie papieru chlorem, produkujące dioksyny toksyczne dla środowiska i zdrowia dziecka.

Pieluszki ekologiczne nie są jeszcze w 100% ani ekologiczne ani podlegające biodegradacji. Niemniej jednak, przez użycie takich materiałów jak skrobia kukurydziana, niebielonej chlorem celulozy, pozyskiwanie celulozy z lasów o zrównoważonym rozwoju, nietestowanie pieluszek na zwierzętach czy dbałość o opakowanie (makulatura bądź materiały podlegające w 100% biodegradacji), ich bilans ekologiczny jest lepszy niż klasycznych pieluszek jednorazowych.

Witajcie!
Jasio zalicza pierwszą drzemkę, za oknem biało i jeszcze delikatnie pada więc może wyjdziemy na spacerek chyba że się pogorszy
72.gif
- wczoraj spał mi 1,5 godz :szok: byłam w szoku ale pewnie to powietrze tak zadziałało :tak: nocka ok tylko 5 pobudek :dry:

jutro przyjedzie moja siostra! Suuuper!
Cieszę się razem z Tobą kochana będziesz miała towarzystwo (poza Bartem ;-))
131.gif

ja osobiście uwielbiam gości pichcenie w kuchni, rozmowy wtedy czuję, że żyję :-D:rofl2::-D

Paulinka przespała po raz pierwszy całą noc bez pobudki!!!:-) zasneła o 19:30 i obudziła sie dopiero o 6:40:-) Ło matko... kiedy ja przespałam 8 godzin bez pobudki:nerd::-D Oby jej tak zostało...:-p

Pozazdrościć nocki :-D życzę żeby już tak zostało :tak:

Magdziarko ciekawe czy tylko Pampersy czy też i Huggiesy, Happy mają taki skład :confused: po tym co napisałaś zaczęłam się poważnie zastanawiać nad nimi ponieważ nie chce szkodzić swojemu dziecku :no: a jak to się przedostaje do takiego małego organizmu to jakie będzie miało konsekwencje w przyszłości :confused:
56.gif

Agusia mam nadzieję, że Kacper przekona się do przedszkola i będzie chętnie chodził, co do Kuby to mój Jasio nie wytrzymałby godziny, nie usnąłby :no: brak mu cierpliwości (chyba ma to po mamusi:rofl2:)

Życzę miłego dnia kochane
17.gif

reklama
Witam sie i ja:-)
spalysmy dzisiaj do 8.10 pierwszy raz tak dlugo chyba,jestem nie przyzwyczajona teraz mam malo czasu na wyszykowanie sie:-):-D

Zycze milego dzionka:-)

Do góry